km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Rákot diagnosztizáltak III. Károly királynál

Rákot diagnosztizáltak III. Károly királynál

Hétfőn este jelentette be a Buckingham-palota, hogy újabb egészségügyi gondok merültek fel a 75 éves brit uralkodónál.

Januárban kezelték prosztatamegnagyobbodás miatt III. Károly királyt, az ehhez kapcsolódó kezelések során pedig rákos elváltozást diagnosztizáltak nála – közölte hétfőn este a Buckingham-palota.

Bár azt nem közölték, hogy pontosan mely szervét támadta meg a betegség, azt kiemelték, nincs összefüggésben a korábbi prosztatakezeléssel.

„Őfelsége a mai napon megkezdte a kezeléseket, melyek idejére az orvosok azt tanácsolták neki, hogy halassza el nyilvános megjelentéseit, ám az állami ügyeket és a hivatalos papírmunkát ez alatt az időszak alatt is a megszokott módon elvégzi” – folytatták, hozzátéve, teljes mértékben pozitívan áll hozzá a kezelésekhez, és alig várja, hogy visszatérhessen királyi teendőihez.

Mint írják, a király meg szerette volna előzni az egészségi állapotával kapcsolatos találgatásokat, ezért közölte a korábbi kezelést és most a daganat diagnosztizálását is, illetve reméli, hogy a közvéleményt is inspirálja őszintesége.

A People értesülései szerint Károly a bejelentés előtt maga közölte fiaival és testvéreivel a hírt.

 

Fotó: Facebook/The Royal Family

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.