km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Propán-bután gázpalack nyomáscsökkentő szelepénél keletkezett tűz egy váti konyhában

Propán-bután gázpalack nyomáscsökkentő szelepénél keletkezett tűz egy váti konyhában

Két tűzesethez kaptak riasztást tegnap a sárvári hivatásos és a csepregi önkormányzati tűzoltók, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.

A beszámoló szerint: "Idős lakó cserélt gázpalackot tegnap reggel egy váti, Petőfi Sándor utcai családi ház tűzhelyénél, és amikor a cserét követően bekapcsolta a készüléket, annak lángja begyújtotta a közelében lévő propán-bután gázpalack nyomáscsökkentő szelepénél kiszabaduló gázt. A tűz észlelésekor a lakó elhagyta a házat és segítséget kért. A sárvári hivatásos tűzoltók vízsugár fedezete mellett behatoltak az épületbe, és eloltották a tüzet, kivittek az udvarra két propán-bután gázpalackot, amelyeket azután vízsugárral hűtöttek.

Hatvan négyzetméteren égett az árokpart Csepregen, a Bartók közben kedden délelőtt. A csepregi önkormányzati tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzet.

(Fotó: Sárvár HTP)

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.