km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Programajánló - Szombathely: Illúzió mesterei, fitt-mix és P. Mobil

Programajánló - Szombathely: Illúzió mesterei, fitt-mix és P. Mobil

A február 17-18-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: mindenkit megmozgatnak vasárnap a fitt-mixen, az ország és a környék legjobb edzőivel sportolhatunk együtt, lesz éjszakai futás is. Érkeznek az Illúzió mesterei és fellép a P. Mobil. Lesznek még ingyenes tárlatvezetések, színház, bábszínház, a zenerajongóknak pedig koncertekkel kedveskednek. A jövő hét is tartogat érdekességeket, sokféle program várja az érdeklődőket.

 

RENDEZVÉNY
FITT MIX

Február 18., vasárnap 9.00 
AGORA – MSH
Idén ismét elhozzák az ország és a környék legjobb edzőit, hogy együtt sportolhassunk. Várnak mindenkit, aki a mindennapokban is mozog, aki valami új mozgásformát próbálna ki és azokat is, akik most döntöttek az aktívabb életmód mellett. Itt mindenki találhat kedvére való mozgásformát. Szombathely város szívében fontos helyet foglal el a tömegsport, így újabb és újabb aktív programmal lepnek meg minket! 
Nagyterem:
10.00–10.50 Best Body Aerobic és tanácsadás Katus Attilával
11.00–11.50 Edzés Rubint Rékával
12.00–12.20 Közönségtalálkozó Rubint Rékával
13.00–13.50 Pound fit edzés Mezei Eszterrel, Kondor Tíria és Horváth Dorisz szombathelyi edzőkkel
14.00–14.50 Zona Burn edzés Péntek Enikővel
15.00–15.50 Pilates edzés Pölös Zsófiával
Kisterem:
10.00-10.50 Dance Jóga Évivel – Örökmozgó Centrum
11.00-11.50 Pilates Csengével – Füzy Pilates
12.00-12.50 Tabata Adrival – Örökmozgó Centrum
13.00-13.50 Gym Stick Takács Szabinával
14.00-14.50 Jóga Horváth Hajnival
15.00-15.50 Meditáció Molnár Mariannával


SZÍNHÁZ
STAND UP COMEDY LIVE – MERT ÉLŐBEN AZ IGAZI! FELLÉP: OROSZ GYURI, REKOP GYÖRGY, HORVÁTH GÁBOR

Február 16., péntek 19.00 
AGORA – SAVARIA FILMSZÍNHÁZ
A stand up comedy élőben a legjobb! Ha szereted a Showder Klub humoristáinak műsorát a tv-ben, akkor ezt az előadást imádni fogod. Élőben tényleg minden más, nem csak kövérebbek és/vagy alacsonyabbak a humoristák, hanem viccesebbek is. 


HANNA

Február 16., péntek 19.00
WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ
Szabadesés több szólamban. Szenes Hanna életéről. A Füge Produkció, a Szentendrei Teátrum és a Miss Biro Publishing közös produkciója.


ILLÚZIÓ MESTEREI
Február 17., szombat 15.00 és 19.00
AGORA – MSH
Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei show-műsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi tv-show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.
Las Vegas, New York, Peking, Dubai, Párizs és Monte Carlo színpadai után most készek arra, hogy az Önök városának közönségét is elvarázsolják! Nincs ahhoz fogható, mint élőben látni a varázslatot. Itt nincsenek kameratrükkök: a hihetetlen illúziók a nézők előtt, sőt, azok bevonásával történnek.
A műsorban fellép a nagyszínpadi illúziók mestere Zee Zeus, Kristály Márton vízgömbművész, Las Vegas bűvész bajnoka, Párkányi Kolos és a fesztivál díjnyertes kézügyességi bűvész tehetség, Bognár Krisztián.


LÁZÁR ERVIN – NAGY ORSOLYA: HAPCI KIRÁLY
Február 18., vasárnap 10.00
MESEBOLT BÁBSZÍNHÁZ
Korosztály: 4 éves kortól. 


PORNÓ

Február 20., kedd 19.00
WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ


SAVARIA SLAM POETRY – A GONDOLAT KÖNYÖRTELEN…
Február 21., szerda 19.00 
AGORA – MSH
A slam poetry egy modern költészeti stílus, ami sajátosan ötvözi a szépirodalmat a popkultúrával, a színházat a rapzenével és a versfelolvasást a stand-up comedyvel. Egy önálló előadói műfaj, ami leginkább szóban és élőben működik. A verseny adott témához kötött, a színpadon mindenkinek 3 perc áll a rendelkezésére, majd a zsűri pontozása alapján hirdetik meg az eredményt.


L’ART POUR L’ART LÉGITÁRSASÁG SZOMBATHELYEN
Február 23., péntek 19.00 
AGORA – MSH
Boborján, Kancácska, Leopold, és további kedvenceid újra a színpadon, ezúttal Szombathelyen!
Kedves Utazóközönség! Szeretettel köszönti önöket a L’art pour l’art Légitársaság legénysége!
Felemelkedésüket és felhőtlen szárnyalásukat garantálja a már jól bevált személyzet, DOLÁK-SALY RÓBERT, PETHŐ ZSOLT és SZÁSZI MÓNI, valamint a sok más járaton már bizonyított, Jászai Mari-díjas stewardess, STEFANOVICS ANGÉLA.
A biztonságos utazást magasan kvalifikált földi személyzet segíti, többek között Naftalin Ernő, Hőzőngné Váltig Arabella és kebelbarátnője, valamint Margit és Zigóta, Boborján, Anti bácsi, egy szigorú ornitológus, továbbá a násznép. Repülőgépünk boldogan repíti Önöket oda, ahová a végén megérkeznek.


GYÉVUSKA

Február 23., péntek 19.00
WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ
Távlatok helyett sorsokat, történelem helyett személyes tragédiákat mutat fel ez a fájóan komikus, prózaian zenés történet. Pintér Béla darabja egy konkrét eseményt ragad ki a magyar történelemből: cselekménye a magyar hadsereg 1942-es Don-kanyarba vonulását megelőző napon játszódik.


KIÁLLÍTÁS
KINT HAGYTAM A VALÓSÁGOT

Február 22., csütörtök 18.00
KILENCES KÁVÉZÓ
Lengyel Balázs koncertfotóiból nyílik kiállítás a Kilences Kávézóban. A kiállításmegnyitón Balázzsal Simon Ádám, a Hírlevél Plusz Médiaműhely vezetője beszélget a Budapest Park-fílingről, az ottani munkájáról.


ELŐADÁS
KÖNYVBEMUTATÓ – IVAN SZERGEJEVICS TURGENYEV: EGY VADÁSZ FELJEGYZÉSEI

Február 19., hétfő 17.00
AGORA – MSH
A Szülőföld Könyvkiadó gondozásában megjelenő Természet tisztelete című sorozat legújabb kötetét ajánlja Kertész Sándor szerkesztő vendégeink figyelmébe. Ivan Szergejevics Turgenyev: Egy vadász feljegyzései című kötete áll a középpontban a soron következő könyvbemutatón. Az orosz író 205 éve született, ez az apropója az újabb magyarországi megjelenésnek. Az 1852-ben írt kötetben a természet, a szerelem, a társadalom – napjainkban is aktuális – kérdéseit feszegeti Turgenyev.
A programra a belépés ingyenes.


VILÁGJÁRÓK – TŰZ ÉS JÉG BIRODALMA – IZLANDI ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ
Február 20., kedd 17.00
AGORA – SAVARIA FILMSZÍNHÁZ
Előadó: Simon Attila fotográfus


„ROBOTOLJUNK EGYÜTT” – AZ EMBER, A ROBOT ÉS AZ INTELLIGENS TÉR VISZONYA MA ÉS A JÖVŐBEN

Február 21., szerda 15.30
AGORA – MSH
Ismeretterjesztő workshopsorozat. Előadó: Dr. Nemes József


KÖNYVBEMUTATÓ – A MEGYEI JOGÚ VÁROSOK TÖRTÉNETI FEJLŐDÉSE ÉS TELEPÜLÉSMORFOLÓGIÁJA
Február 21., szerda 17.00
BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
Közreműködnek a szerzők: dr. Csapó Tamás kandidátus, ny. egyetemi magántanár (ELTE BDPK), dr. Lenner Tibor tanszékvezető egyetemi docens, igazgató (ELTE BDPK), dr. Kovács Gábor adjunktus (ELTE BDPK) és a Bartók Béla Zeneiskola növendéke. Moderátor dr. Fűzfa Balázs habilitált ny. egyetemi docens (ELTE BDPK). 


EGÉSZSÉGKULTÚRA-VÁLTÁS A XXI. SZÁZADBAN – A BETEGEK SZEREPVÁLTÁSÁRÓL AZ EGÉSZSÉGKULTÚRA-VÁLTÁS SZEMSZÖGÉBŐL

Február 23., péntek 18.00
AGORA – SAVARIA FILMSZÍNHÁZ
Előadó: Dr. Varga Imre, oktatási programvezető, Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Belgyógyászati Intézet Anyagcsere Tanszék, Holisztikus Medicina Tanszéki Csoport
A rohamosan fejlődő orvostechnológia és az orvosszakmai újdonságok sokasága kikényszeríti azon változások sorát is, melyek nemcsak az orvoslásban, hanem a betegek hozzáállásában is be kell következzenek. A tervezett előadás lényegi gondolatát az Arizónai Egyetem Integratív Medicina oktatásától kölcsönözték.
A XXI. század a megváltozó személetmódot Whole Person Care néven nevesíti, a test-lélek-szellem egységében, mely így már nemcsak a holnapot, hanem a mai rendszert is jellemzi, amit jobb mielőbb megismerni. Gyakorlati példák segítségével is tervezett a bonyolult témakör megértése.


KONCERT
MOZSO/NAHI/GREAT ESCAPE

Február 16., péntek 18.30
VÉGÁLLOMÁS KLUB


P. MOBIL-KONCERT
Február 16., péntek 19.00 
AGORA – MSH
P. Mobil 50. Különleges vendégek: Mudfield, Tunyogi Berni
„Tudatjuk mindenkivel, hogy együttesünk 1973. május elsejétől P. Mobil néven működik tovább. Gesarol együttes.” Ez a hirdetés jelent meg 1973. május 1-jén az Esti Hírlapban, és azóta eltelt fél évszázad. Ezt az 50 éves jubileumot ünnepeltük meg Veletek tavaly áprilisban a Budapest Arénában, és ezt az ünnepi műsort visszük el most egy országos turnéra. A P. Mobilt ti tartottátok életben 50 évig, ti, a közönség. Nem a hatalom, nem szponzorok, nem a lemezgyár, csakis ti. Ez a buli, az ünneplés jár Nektek és jár nekünk, tartsatok velünk!
A koncerten vendégünk lesz feledhetetlen egykori énekesünk, Tunyogi Péter lánya, Tunyogi Berni is, valamint, hogy utat engedjünk a tehetségnek, a Mudfield zenekar fogja fiatalos energiával a közönséget bemelegíteni.


PÁL UTCAI FIÚK
Február 16., péntek 20.00
MMIK CAFFE
A 41 éves méltán világhírű PUF zenekar váratlanul újra Magyarországon turnézik. Vendég: Prokofjev.


A TUDÓS ZENESZERZŐ – JOHANN SEBASTIAN BACH
Február 18., vasárnap 19.00
BARTÓK TEREM
42. kantáta – Sinfonia, c-moll oboa-hegedű kettősverseny, BWV 1060, 82. kantáta, 147. kantáta – zárókorál


NAPRAFORGÓ – KIS-HÉTRÉT EGYÜTTES GYERMEKKONCERTJE

Február 20., kedd 10.00 
AGORA – SAVARIA FILMSZÍNHÁZ
A zalaegerszegi Kis-Hétrét Zenei Társulás 24 éve szórakoztatja gyermekeknek és felnőtteknek szóló produkcióival a közönségét. Műsoraikban akusztikus hangszereken (gitár, furulyák, fuvola, harmonika, zurna, kaval, ütős hangszerek stb.) szólaltatják meg –  saját zenével – jeles (főként magyar) költők verseit.
Tudod-e? címmel 45 perces gyermekkoncertet hallhat a közönség. A főként vidám, harsány hangulatú dalokat rendszeresen találós kérdések vezetik fel, melyek kitalálásával megtudhatja az apró hallgatóság, hogy miről szól a dal. A megzenésített verseket ismert magyar költők alkotásaiból választották.


EGYÉB
KÉZMŰVES KUCKÓ 

Február 17., szombat 9.00–12.00 
AGORA – MSH
Ebben az évben is szombat délelőttönként újabb és újabb bütykölési lehetőséggel várják az ügyes kezű óvodásokat és iskolásokat, akik a hagyományos és az újabb keletű kézműves technikákkal változatos alapanyagokból készíthetik el saját alkotásaikat – legyen az akár játék, dísz- és ajándéktárgy vagy hasznos használati tárgy. Téma: Jancsi bohóc. 


B3 KÖZÖSSÉGI VÁSÁR
Február 17., szombat 9.00–12.00
B3 MOZGÁS- ÉS RENDEZVÉNYKÖZPONT
A szervezők adják az asztalt és a közösséget, ti pedig vihetitek a ruhákat (baba, anya, apa, gyerek), a kiegészítőket (játék, babakelengye), amelyeket szeretnétek eladni.


FARSANGI TÁNCHÁZ A KIS BOGLYÁVAL
Február 17., szombat 18.00
BOHÉM
A szokásos táncház, ezúttal a farsang jegyében, jelmezben! Ezentúl extra fél óra néptáncoktatást is tartunk, hogy senki se maradjon ki a buliból; Horváth Győző mutat majd széki táncokat az érdeklődőknek! Kapunyitás 18 órakor, kezdés 18.30-kor. Félórás néptáncoktatás 19.00–19.30 között. 


31. ÉJSZAKAI FUTÁS
Február 17., szombat 19.30–20.30
CSÓNAKÁZÓ-TÓ
A tó parkolójából indulva futnak a városban, valamint érintik a belváros legszebb részeit is, majd visszafutnak a Csónakázó-tóhoz. A táv: kb. 8 km, a tempó laza beszélgetős, közben a lemaradókat bevárós. A futás során fényvisszaverő eszköz és/vagy fejlámpa, villogó viselése ajánlott. Kérnek minden résztvevőt a KRESZ betartására. A futás során nincs útvonal-biztosítás!


VASÁRNAPI KÖZÖS KILOMÉTEREK
Február 18., vasárnap 8.30–11.00
CSÓNAKÓZÓ-TÓ
Találkozó 8.30-kor a tó parkolójában. Becsatlakozási lehetőség a bucsui út elején kb. 8.50-kor. Tervezett táv: 11., illetve 21 km. A 11 km-es távot választók a Szinese major után Sé felé fordulnak, és onnan futnak vissza. A 21 km-es útvonal: Szombathely – Bucsu- Torony – Sé – Szombathely. Frissítés egyénileg! 


X. CIVIL VÉRADÁS

Február 22–23., csütörtök–péntek
SZOMBATHELYI TERÜLETI VÉRELLÁTÓ
A Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt együttműködésével CIVIL VÉRADÁSOKAT szervez. A civil véradónapokat az ország minden vármegyéjében megszervezik, hogy felhívják a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára, amely a jelen helyzetben is különösen fontos. A véradás gördülékeny biztosítása érdekében előzetes regisztrációt kérnek a következő elérhetőségen: info@vasicivil.hu vagy +36-30/2249008. 
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.