km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Pénzmosás miatt emelt vádat az ügyészség

Pénzmosás miatt emelt vádat az ügyészség

A Kőszegi Járási Ügyészség pénzmosás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint interneten ismerkedett meg egy külföldi férfival, akinek kérésére azt vállalta, hogy egy pénzügyi tranzakcióban segítséget nyújt neki, áll a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.

A Vas Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szeint : "A megvádolt nő ennek megfelelően a megismerkedésük napján a bankszámlaszámát megadta a férfinak, melyre ismeretlen személytől még aznap 700 ezer forintot meghaladó, bűncselekményből származó összeg érkezett. A nő a pénzt – annak elrejtése, valamint eredetének leplezése céljából – egy ismeretlen harmadik személy bankszámlájára tovább utalta. Később a számlavezető bank felhívására a vádlott azt a valótlan nyilatkozatot tette, hogy a több százezer forintot egy kölcsön visszafizetésével kapcsolatban kapta, így a pénzösszeg elrejtésében is  közreműködött.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.