km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
Peking 2022: nem kíméli a vírus a sportolókat

Peking 2022: nem kíméli a vírus a sportolókat

Szombaton újabb 36 pozitív koronavírus-tesztet jegyeztek fel, amely a jövő pénteken kezdődő pekingi téli olimpiához kötődik – adta hírül az MTI. A szervezőbizottság közlése szerint a reptérre érkezők közül 29 személy tesztje lett pozitív, közülük 19-en sportolók vagy csapattagok.

 

További hét fertőzést észleltek azok között, akik már az olimpiai buborékban tartózkodnak, nekik naponta kell PCR-tesztet végezniük.

 

Az olimpiai játékokat szigorú járványügyi előírások mellett rendezik, a sportolóktól az újságírókig valamennyi résztvevőt teljességgel elkülönítik a kínai lakosságtól.

 

A pozitív tesztet adókat erre kijelölt szállodában különítik el, a karantén lezárásához két, legalább 24 óra különbséggel végzett negatív eredményre van szükség.

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Időseknek és fogyatékkal élőknek segít 10 ezer forinttal az önkormányzat
Valamennyi nyugdíjasnak és valamennyi egészségkárosodás okán ellátásban részesülőnek tízezer forintos segítséget nyújt idén az önkormányzat Szombathelyen. Erről is tárgyalnak a képviselők a közgyűlésen.
Csató Kata: A bábművészet sokkal több, mint illúzióteremtés
Csató Kata bábművész, bábrendező júliustól tölti be a Mesebolt Bábszínház igazgatói posztját. Szombathelyi terveiről, céljairól beszélgettünk.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
Megalkotják a város idei költségvetését, várhatóan elfogadják a 16 éven aluli szombathelyiek ingyenes utazásáról szóló javaslatot, továbbá döntenek a nyugdíjasok és egészségkárosodás miatt juttatásra jogosultak egyszeri, tízezer forintos támogatásáról. A februári közgyűlésen 11 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő testületi ülést élőben követhetik honlapunkon frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Gőzerővel épül a Barátság utcai parkoló
Ha minden jól alakul, március 20. környékére el is készül.
Előzésben lévő WV perdített sorompónak egy kanyarodó Mercedest Szombathely határában
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 86-os főúton, Szombathely határában, a BPW kamion alkatrészeket árusító boltja előtt - írja a 112press.