km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Pécsett nem gólra játsszák...

Pécsett nem gólra játsszák...

Nem csak veretlen volt a 7. fordulóig, de még gólt sem kapott a PMFC. Azóta visszazuhantak a 13. pozícióba és edzőváltáson is átestek. A Hali a baranyaiakat fogadja vasárnap este.

Grabant Bence Szentlőrincre, Katona Levente Kecskemétre, Kesztyűs Barna Nyíregyházára, Kártik Bálint Kazincbarcikára, Makrai Gábor Csíkszeredába igazolt tőlük a nyáron, míg Pécset választotta új állomáshelyül Hadaró Valentin (Kecskemét), Hornyák Marcell (Debrecen) és Hudák Martin (Mezőkövesd). Gyurkits Gergőt kölcsönvették Paksról.

Ahogy a 2022-es, úgy az idei szezon is álomszerűen indult Pécsett. Megverték a Mosonmagyaróvárt (1–0, Harsányi István) és győztek Siófokon is (1–0, Svedjuk). Ikszeltek Kazincbarcikán és otthon a Vasassal is (mindkétszer 0–0), majd elhozták a három pontot Ajkáról (2–0, Gyurkits és egy öngól). Ekkor, azaz augusztus 19-én szereztek utoljára találatot a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es kiírásában. 0–0 a Gyirmóttal és a BVSC-vel, majd a 8. fordulóban – hazai környezetben – jött az első bekapott gól (és ezzel együtt az első vereség): 0–1 a Csákvárral szemben. A kozármislenyi 0–3 pedig Weitner Ádám állásába került! Ezek után – már Németh Zsolttal, mint megbízott edzővel a kispadon – kikaptak otthon a Nyíregyházától 4–0-ra, míg legutóbbi két meccsükön ikszeltek (természetesen mindkétszer 0–0): előbb Tiszakécskén, majd otthon a Honvéddal.

Az ex-szombathelyi Tóth-Gábor Kristóf még nem talált be, a pécsiek gólkülönbsége 12 forduló után 4–8, ők rúgták és ők kapták a legkevesebb gólt.

(Fotó: Nagy Jácint)

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
Három kocsi karambolozott a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között (Videóval)
Félpályán haladhat a forgalom a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között. Két embert szállítottak kórházba, számol be a hírről a 112press.hu Facebook-oldala.
A kánai menyegző a SZEDIK-ben
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ (SZEDIK) és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Értünk? Értünk! - Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért! elnevezésű programja újabb állomásához ért: ezúttal a kánai menyegző történetébe csöppentek a negyedikes diákok és az intézmény fogyatékkal élő lakói.
Az eddigi legnagyobb főnyeremény halmozódott fel a magyarországi ötöslottón
A ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-t.
Megtisztítják a patakmedreket
A december 23-i áradás nagyon sok hordalékot hagyott a Perint és az Arany-patak városi szakaszain, így a Derkovits-városrészen is.Sokan fordultak hozzám az elmúlt hetekben azzal a kéréssel, hogy a hordalék, a szemét legyen eltakarítva, írja Facebook-oldalán dr. Czeglédy Csaba (független), a körzet képviselője.
Cserélik a kandelábereket a lakótelepen
Folyamatosan cseréli az E.on alvállalkozója a közvilágítás kandelábereit a Joskar-Ola lakótelepen. Sőt, nemcsak cserélik, hanem a korábban balesetveszély miatt kivágott oszlopokat is most pótolják, írja közösségi oldalán Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely!), a körzet képviselője.