km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Papp Hunor, a Szombathelyi Vívóakadémia növendéke aranyéremmel tért haza

Papp Hunor, a Szombathelyi Vívóakadémia növendéke aranyéremmel tért haza

Tarolt a Jövő Bajnoka versenysorozatban Papp Hunor, a Szombathelyi Vívóakadémia növendéke. A tehetséges sportoló - bár még csak pályafutása elején jár - a fővárosi erőpróbán maga mögé utasította a mezőnyt, és aranyérmesként térhetett haza.

 

Az idei esztendő minden szempontból különleges volt a Szombathelyi Vívóakadémia számára. A legidősebb korosztály kiöregedett, így a fiatalabbakkal töltötték fel a keretet, amely kemény munkával hétről-hétre kimagasló eredményeket ér el. A legutóbbi hétvégén a fővárosban lépett pástra a szombathelyi különítmény, ahol aranyérmet is szereztek.


Papp Hunor, Szombathelyi Vívóakadémia versenyzője elmondta, hogy nagyon boldog, majd köszönetet mondott az őt támogatóknak. 


Papp Hunor nagy jövő előtt áll. Rajta kívül is megannyi tehetséges gyermekkel dolgoznak az edzők, akiknek legfőbb céljuk, hogy a Vívóakadémia növendékei jól boldoguljanak a páston, ezt erősítette meg Igaly János vezetőedző. Hozzátette, nagyon fontos az, hogy érezzék a gyerekek a törődést, hogy foglalkoznak velük. Nemcsak a tehetségekkel, hanem azokkal is, akik kevésbé szorgalmasok. Remélik, hogy ennek hosszútávon is meglesznek az eredményei.


Az év hátralévő részében is egymást érik az erőpróbák: több hazai és nemzetközi verseny is vár még a szombathelyi vívókra.

 

 

Forrás: SZTV
Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia Facebook-oldala
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.