km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Óvodások adventi kívánságát teljesítették a szombathelyi tűzoltók

Óvodások adventi kívánságát teljesítették a szombathelyi tűzoltók

Némelyikük szája még tátva is maradt.

Decemberben elérkezik az évben az egyik leginkább várt ünnep, a karácsony, ami egyben a szeretet ünnepe is. Az egyik megyei napilap célul tűzte ki, hogy december hónapban minden nap teljesít egy kívánságot. A Szombathelyi Mesevár Óvoda egyik csoportjának a kívánsága pedig nem más volt, minthogy óvónőikkel együtt ellátogathassanak a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra – írja a katasztrófavédelem.

A gyermekeket Fehér Ádám tűzoltó törzsőrmester, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „B” szolgálati csoportjának szerparancsnoka fogadta és vezette körbe a laktanya szertárában. A gyermekek először a tűzoltó gépjárműveket és azok felszereléseit nézhették meg, majd legnagyobb örömükre fel is szállhattak a tűzoltóautóra. A különleges szerek bemutatásakor aztán már kérdéseket is feltettek.

A próbariasztást követően az egyik legnagyobb élmény mégis az volt számukra, amikor tényleges riasztás is érkezett a tűzoltóságra, így a szóban elhangzott öltözködésre, vonulásra vonatkozó információk meg is elevenedtek előttük. Az óvodásokat a látottak lenyűgözték, mi sem bizonyította jobban, hogy némelyikük szája még tátva is maradt a riasztást jelző hangot követő sürgés-forgástól.

 

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas VMKI

kapcsolódó galéria
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak