km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Oszlopnak csapódott, majd továbbhajtott egy ittas sofőr Szombathelyen

Oszlopnak csapódott, majd továbbhajtott egy ittas sofőr Szombathelyen

A balra ívelő kanyarban kisodródó autó nekicsapódott egy villanyoszlopnak. A jármű vezetője nem győződött meg arról, milyen rongálódást okozott a betonoszlopban, hanem visszatolatott és olajat folyatva elhajtott a helyszínről.

 

A 112Press infomációi szerint az egyik szomszédos házból értesítették a hatóságokat arról, hogy egy világos színű személyautó nekihajtott egy már sokat megélt villanyoszlopnak, majd a jármű elhajtotta  helyszínről a szombathelyi Söptei utcában.


A nyomok alapján a gépkocsi vezetője is úgy járt, mint előtte már többen is. A kelleténél nagyobb lendülettel érkezett az erősen balra ívelő kanyarhoz, majd a hirtelen balra kormányzástól az autó kisodródott, padkára hajtott és az oszlopnak ütközött. Korábban egy jármű vezetője a roncsot hátrahagyva távozott a helyszínről, most azonban a gépkocsi még üzemképes maradt.


Az autót vezető férfi hátra tolatott az oszloptól és elhajtott a helyszínről, miközben olaj csorgott a járműből. Ez alapján követni lehetett, merre járt. A Semmelweis utca kereszteződésénél például elsőbbséget kellett adnia a törött elejű autóval, így ott több olaj került az úttestre. Itt a pályaudvar felé kanyarodott, majd a Vasút utcát és az Éhen Gyula teret érintve leparkolt a Szelestey László utcában.


Úgy tudják, hogy a rendőrök által  megtalált sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja.


A férfi nem bizonyosodott meg arról, hogy mennyire rongálódott meg az oszlop az ütközéstől, illetve olajjal szennyezte az úttestet. Információik szerint a sofőr nem jelentette be a balesetet, hanem megpróbált kibújni a felelősségre vonás alól.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak