km/óra
  2024.05.29., szerda  •  Magdolna napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz

Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz

Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.

A november 24-től december 23-ig tartó adventi vásárról elsőként Horváth Soma alpolgármester beszélt: a Polgármesteri Hivatal  főszervezésében megvalósuló vásár idén 50 vásározót, főként kiskereskedőket hoz el Szombathelyre, s a megszokott elemei mellett – mint például a Savaria Turizmus Nkft. adventi buszmegállója a Thökölyben – olyan újdonságokat is, mint a Blaguss fényfüzérekkel díszített "Mikulásbusza".

Újra lesz Óriáskerék a Borostyánkő áruház előtti téren (november 6-tól 12-ig építik majd fel, emiatt az itt lévő parkolók lezárásra kerülnek), s más városokkal szemben – hangsúlyozta az alpolgármester –  az óriáskerékért nem fizet a város, hanem az azt üzemeltető cég kifizeti az ott kieső parkolási bevételt. A kerék november 13-tól január 21-ig üzemel majd. A színpadokon a korábbi évekhez hasonlóan fellép többek között a Brandnyúl, az Alma zenekar, Kalap Jakab, Korponay Zsófi, Bánó Zoltán és Peltzer Géza,  itt lesz városunk kabalafigurája, Ludovicus is,  december 7-én délután öttől pedig a finn télapóval, Joulupukkival is találkozhatunk a Fő téren. Horváth Soma felhívta még a figyelmet arra, hogy hagyományosan a Berzsenyi téren lobbannak fel a város adventi koszorújának gyertyái szombatonként, elsőként december 2-án.

Korponay Zsófival és Bánó Zoltánnal az adventi vásáron is találkozhatunk majd


Dr. Károlyi Ákos jegyző minden idők leglátványosabb adventi vásárának nevezte az ideit: erről a közel 1000 folyómétre, a Fő teret beragyogó fényfüzér is gondoskodik majd. A jegyző kiemelte a selfiepontként is remek, kandallós Mikulás-kunyhót, mely a Városháza előtt lesz felállítva, s a benne lévő könyvszekrény könyvcserepontként fog üzemelni – gyermekkönyveket várnak ide a vásár ideje alatt, de lesz Mikulás-láda is, melybe a  Mikulásnak címzett leveleket lehet beledobni. A Szentháromság-szobornál délutánonként 2x4 méteres LED-fal, a Császárkőnél játszótér várja majd a gyerekeket. A vásári forgatagban a tavalyinál több pavilon várja majd a látogatókat, a forraltbor és a tea a tavalyi áron kapható majd. Két színpadon 50 program várja a vásározókat, a rossz idő eshetőségét figyelembe véve 13 óriás esernyőt is kihelyeznek a vendéglátóhelyek asztalai fölé.

Prieger Szabolcs, Dr. Károlyi Ákos és Horváth Soma a sajtótájékoztatón


Prieger Szabolcs kulturális és városi nagyrendezvény-koordinátor az idei vásár gasztronómiai újdonságaira hívta fel a figyelmet, valamint a szintén újdonság szabadpályás kisvonatra, mely az Óriáskerék és a Fő tér (Szentháromság-szobor) között közlekedik majd, és nemcsak a gyermekek, de a felnőttek is utazhatnak rajta. A Fő téren egy nagy, a Császárkőnél egy kisebb színpad lesz felállítva: péntekenként, szombatonként és vasárnaponként is előadásokkal. A vásár nyitvatartása hétköznaponként 10 és 18 óra között lesz a kereskedőknek, 10 és 22 óra között a vendéglátósoknak, hétvégenként pedig 23-ig tart majd a vásári forgatag.

 

TP

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Vágányzár a Szombathely – Celldömölk, valamint Szombathely – Csorna vonalszakaszon
A Szombathely - Csorna állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vágányzárban érintett vonatok mentrendje az alábbiak szerint módosul:  
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
legfrissebbek
Rendőrautónak hajtott Mercedesével, majd elmenekült az ittas sofőr
Szabálytalanul közlekedett az autójával a városban a sofőr, ezért állították meg a rendőrök azt a külföldi rendszámú Mercedest, amely pár pillanattal később nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd elrobogott a helyszínről - írja a 112press.
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft.
Az Illés Sport Alapítványt Halmai Gábor kuratóriumi elnök képviselte - adta hírül szerdán honlapján az Illés Akadémia.
Májusban is összeülnek a képviselők
Kilenc napirendi pontot nyilvánosan, további kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők a májusi közgyűlésen. Beszámoló hangzik el az idei út- és járdafelújítási programról, és első alkalommal módosítják az idei költségvetést. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában
Pénzbeli támogatások, önkormányzati bérlakás rendszer, hajléktalan- és idősellátás - szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában hétfőn. A vitát dr. Czeglédy Csaba, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke, független képviselőjelölt kezdeményezte, mellette Danka Lajos, a Mi Hazánk polgármester- és képviselőjelöltje, valamint dr. László Győző alpolgármester, az Éljen Szombathely képviselőjelöltje foglalt helyet.
Benke és Krivacsevics távozik a Falcótól
Távozik a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatától a válogatott Benke Szilárd és Krivacsevics Márkó.