km/óra
  2024.06.19., szerda  •  Gyárfás napja
Online nyílt napot tart az egyetem

Online nyílt napot tart az egyetem

Online tartja nyílt napját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ. Az intézmény a járványügyi helyzet miatt távolléti oktatással kezdte meg ősszel a szemesztert, és a beiskolázási tevékenységét is az online térbe helyezte át. Az érdeklődők az egyetem internetes felületein közvetlenül kérdezhetnek a szervezőktől.

 

Az ELTE szeptemberben közel hetvenféle képzést indít Szombathelyen. A széles portfóliót minden évben nyílt napon mutatják be az érdeklődőknek. Ilyenkor oktatókkal, diákokkal is találkozhatnak a jövendő hallgatók és szüleik. Idén a járványügyi helyzet miatt az egyetemi központ úgy döntött, online térbe helyezi át a programot. 


Lenkai Nóra rektori biztos az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy áttették a kommunikációs és beiskolázási tevékenységüket egy online térbe. Megpróbálták kicsit testközelbe vinni az intézményt, annak ellenére, hogy nem találkozhatnak velük. Így házhoz ment az egyetem.


Az intézmény vezetése szoros kapcsolatban a Hallgatói Önkormányzattal számos online programmal készült. Filmeket, bemutató anyagokat tesznek közzé a jobb tájékozódás érdekében. Az előadásokat az egyetem youtube csatornáján és más internetes felületeken lehet követni január 20-án, szerdán délután négy és hat óra között. A felsőoktatásba készülő hallgatók a felveteli@sek.elte.hu címen élőben tehetik fel kérdéseiket az egyetem munkatársainak.
 

Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
Isten hozta az újszülötteket!
Legfrissebb anyakönyvi híreink.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.