km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Online nyílt napot tart az egyetem

Online nyílt napot tart az egyetem

Online tartja nyílt napját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ. Az intézmény a járványügyi helyzet miatt távolléti oktatással kezdte meg ősszel a szemesztert, és a beiskolázási tevékenységét is az online térbe helyezte át. Az érdeklődők az egyetem internetes felületein közvetlenül kérdezhetnek a szervezőktől.

 

Az ELTE szeptemberben közel hetvenféle képzést indít Szombathelyen. A széles portfóliót minden évben nyílt napon mutatják be az érdeklődőknek. Ilyenkor oktatókkal, diákokkal is találkozhatnak a jövendő hallgatók és szüleik. Idén a járványügyi helyzet miatt az egyetemi központ úgy döntött, online térbe helyezi át a programot. 


Lenkai Nóra rektori biztos az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy áttették a kommunikációs és beiskolázási tevékenységüket egy online térbe. Megpróbálták kicsit testközelbe vinni az intézményt, annak ellenére, hogy nem találkozhatnak velük. Így házhoz ment az egyetem.


Az intézmény vezetése szoros kapcsolatban a Hallgatói Önkormányzattal számos online programmal készült. Filmeket, bemutató anyagokat tesznek közzé a jobb tájékozódás érdekében. Az előadásokat az egyetem youtube csatornáján és más internetes felületeken lehet követni január 20-án, szerdán délután négy és hat óra között. A felsőoktatásba készülő hallgatók a felveteli@sek.elte.hu címen élőben tehetik fel kérdéseiket az egyetem munkatársainak.
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Díjazta a minisztérium a város klímastratégiáját
Zöldinfrastruktúra kategóriában Klímabarát-díjat vehetett át a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumtól a szombathelyi önkormányzat.
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.