km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Az online beszélgetéssorozat következő állomása: Éhen Gyula

Az online beszélgetéssorozat következő állomása: Éhen Gyula

Szombathely 12 kiemelkedő történelmi személyiségének életéről kezdődött beszélgetés-sorozat áprilisban. A mostani alkalommal Éhen Gyuláról, a modern város megteremtőjéről beszélget Kovács Ágnes irodalomtörténész dr. Kalocsai Péter történésszel online, a szervező Savaria Tendency Art Group "reprezentatív arcképcsarnok beszélgetések" című Youtube-felületén május 5-én, 18 órától. Kéthetente szerdán kerül sor a további beszélgetésekre, májusban és júniusban Knebel Rizáról, Horváth Boldizsárról, Markusovszky Lajosról és Bárdos Alice-ról születésük évfordulóján. Az eseményhez kiállítás is kapcsolódik, mindegyik személyről portré készül. Éhen Gyula képét Szántó István festőművész alkotja meg.

 

A kép forrás: hirlevelplusz.hu
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.