km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Önkormányzati választás: végül csak összejön a polgármesterjelöltek vitája

Önkormányzati választás: végül csak összejön a polgármesterjelöltek vitája

Több fórumon kinyilvánította már, hogy kész vitázni, és örömmel fogadta, hogy Nemény András is hasonlóan tett - kezdte hétfői sajtótájékoztatóját Balázsy Péter. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a Szombathelyi Televízió stúdiója helyett az egyetem dísztermében vitázna október 8-án 18 órakor.

Ezt azzal indokolta, hogy így sokan élőben, a helyszínen is követhetnék az eseményt, továbbá hogy a hétvégén aggályos tényezők merültek fel a médiaközpont pártatlanságával kapcsolatban. A moderátor olyan médiában járatos személy legyen, aki nem tagja egyik jelölt kampánystábjának sem, erre vonatkozóan javaslatokat vár.


A vitára öt témát jelölne meg: megadott időkeretben beszélnének gazdaságról, közlekedésről, szociális ellátásról, a fiatalok helyzetéről és a város jövőjéről. Balázsy arra készül, hogy egy jelölttel, Nemény Andrással szemben áll ki a vitára. Mint mondta, a keddi televíziós vita arra alkalmas, hogy Nemény és Koczka Tibor között eldőljön, melyikük vitázik vele október 8-án.


Nemény András mindenképpen ott lesz a vitán, mondta  nyugat.hu-nak, az a fontos, hogy diskurzusra sor kerüljön. Minden jelöltnek ott a helye, senkit nem szabad kizárni, válaszolta Nemény.


Koczka Tibor Balázsy korábbi kijelentésére reagált, miszerint először költözzön Szombathelyre, ah vitázni akar. Kijelentette, a Fidesz jelöltjének alapvető értelmezési problémái vannak, mert ezzel a kijelentéssel Balázsy azokat is kizárja, akiknek nem Szombathelyen van az állandó lakcímük, de a városban dolgoznak, és sokat tesznek Szombathelyért. Koczka azt is mondta, Balázsynak nincsen joga szelektálni, hogy az indulók közül kivel vitázik, minden jelölt törvényesen gyűjtötte össze az ajánlásokat, és azonos jogokkal, esélyekkel indul a választásokon.

 

Fotók: Nagy Jácint

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.