km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Önkéntesek szépítették a települést

Önkéntesek szépítették a települést

Táplánszentkereszt második alkalommal vett részt a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű önkéntes akcióban. Sokan csatlakoztak, hogy együtt varázsolják szebbé környezetü ket.

 

Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy a tavalyi évben a parkban és a játszótéren dolgoztak, megalkották a tápláni ugróiskolát. Az idei évben ezt az aszfaltfestést az Apáczai Csere János Általános Iskola tanárai és diákjai magukra vállalták, felfrissítették és bővítették  a festést.


– A Hét Kastély Kertje Bölcsőde udvarán kicsikkel és nagyokkal, szülőkkel és dolgozókkal közösen az udvar aszfaltjára felfestettük a gyerekek és a csoportok jeleit – folytatta a közösségszervező. – Ezentúl kis lábnyomok jelölik ki az utat a festett képekhez. Az óvoda hátsó fala eddig hófehéren virított, szombaton közösségi munkával ezt is életre keltettük. Sokan összegyűltünk, a legkisebb önkéntesünk még 3 éves sem volt, de nagyon lelkesen festett. A plébániánál a kertrendezést vállaltuk magunkra, férfiak segítségével kivágtuk a veszélyes fákat, megformáztuk a bokrokat. 

 


A Szent Lőrinc templom mögött található Szécsen Miklós grófnak és feleségének a síremléke, ezt is felújították, valamint a növényzetet ritkították meg, hogy méltó környezet fogadja az ide látogatókat. A plébánia kerítését is nekiálltak letisztítani, a felület egy alapozó festést is kapott, itt további munkák is váratnak magukra. 

 


Dávid-Tóth Andrea hangsúlyozta, hogy a látványos és előremutató összefogást folytatni szeretnék az országos akción kívül is, erre várják a jelentkezőket. A plébánia kerítésének rendbetételéhez minden eszköz és alapanyag a rendelkezésre áll, időjárásfüggő, hogy mikor tudják folytatni a munkát. 

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.