km/óra
  2022.12.08., csütörtök  •  Mária napja
Önkéntesek szépítették a települést

Önkéntesek szépítették a települést

Táplánszentkereszt második alkalommal vett részt a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű önkéntes akcióban. Sokan csatlakoztak, hogy együtt varázsolják szebbé környezetü ket.

 

Dávid-Tóth Andrea közösségszervező elmondta, hogy a tavalyi évben a parkban és a játszótéren dolgoztak, megalkották a tápláni ugróiskolát. Az idei évben ezt az aszfaltfestést az Apáczai Csere János Általános Iskola tanárai és diákjai magukra vállalták, felfrissítették és bővítették  a festést.


– A Hét Kastély Kertje Bölcsőde udvarán kicsikkel és nagyokkal, szülőkkel és dolgozókkal közösen az udvar aszfaltjára felfestettük a gyerekek és a csoportok jeleit – folytatta a közösségszervező. – Ezentúl kis lábnyomok jelölik ki az utat a festett képekhez. Az óvoda hátsó fala eddig hófehéren virított, szombaton közösségi munkával ezt is életre keltettük. Sokan összegyűltünk, a legkisebb önkéntesünk még 3 éves sem volt, de nagyon lelkesen festett. A plébániánál a kertrendezést vállaltuk magunkra, férfiak segítségével kivágtuk a veszélyes fákat, megformáztuk a bokrokat. 

 


A Szent Lőrinc templom mögött található Szécsen Miklós grófnak és feleségének a síremléke, ezt is felújították, valamint a növényzetet ritkították meg, hogy méltó környezet fogadja az ide látogatókat. A plébánia kerítését is nekiálltak letisztítani, a felület egy alapozó festést is kapott, itt további munkák is váratnak magukra. 

 


Dávid-Tóth Andrea hangsúlyozta, hogy a látványos és előremutató összefogást folytatni szeretnék az országos akción kívül is, erre várják a jelentkezőket. A plébánia kerítésének rendbetételéhez minden eszköz és alapanyag a rendelkezésre áll, időjárásfüggő, hogy mikor tudják folytatni a munkát. 

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
legfrissebbek
Új személyvonatok a GYSEV-nél: javul a közlekedés Szombathely és Celldömölk között
Az esti órákban Győr és Sopron, míg reggel Szombathely és Celldömölk között javulnak a vonatos eljutási lehetőségek - most vasárnaptól három új személyvonatot is közlekedtet a GYSEV Zrt. Az új járatok a december 11-étől életbe lépő, 2022–2023-as menetrend alapján közlekednek, közölte a vasúttársaság.
A hét végén kiadós eső várható, ami vasárnap havazásba fordul
Több hullámban kiadós eső várható a hét végén, ami vasárnap hajnaltól havas esőbe, havazásba vált. A hét utolsó napján az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és északkeleten erős, olykor viharos lökések kísérik és napközben az ország nagyobb részén fokozatosan csökken a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Több mint tizenkilencezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a múlt héten
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 19 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.
Egy 19 éves szombathelyi fiatal rúgta le az autó tükrét
A gyors és hatékony munkának köszönhetően a szombathelyi rendőrök beazonosították azt a 19 éves helyi fiatalt, aki 2022. december 4-én hajnalban, a Dózsa György utca egyik parkolóhelyén leállított gépkocsi tükrét lerúgta, olvasható a police.hu-n.
Adventi meglepetés a szombathelyi Blaguss járatokon
Az AGORA Savaria Nonprofit Kft. és a Blaguss Agora Hungary Kft. az adventi időszakban versekkel ajándékozza meg a Blaguss helyi járatos buszain utazó közönséget december 26-ig, olvasható a közleményükben.