km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Nemény András: közösen szeretnénk vezetni Szombathelyt október 13-a után a városlakókkal

Nemény András: közösen szeretnénk vezetni Szombathelyt október 13-a után a városlakókkal

Összegző és egyben lezáró sajtótájékoztatót tartott az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje: értékelte az elmúlt 8 hónapot és beszámolt arról is, milyen lenne a jövő városa az ő vezetésével.

"Az országban elsőként bontottunk vitorlát, amikor megtartottuk a jelöltbemutatónkat. Én és a csapatom azóta kapja a negatív impulzusokat, a polgármester sajtósa által kiadott hetilapban pedig már gyalázkodnak is. Ezzel meg is mutatta igazi arcát a Fidesz" - mondta Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje a péntek délután tartott sajtótájékoztatón.

"Ha azt mondom, béke, akkor elég Hende Csabát említenem. Ha erkölcs, akkor Borkai Zsolt, ha pedig bátorság, akkor Balázsy Péter. Nincs mit hozzáfűzni a jelzőkkel illetett emberekhez" - említette Nemény, aki kitért arra is, hogy a gyűlölködő óriásplakátot, ami Szombathelyen is látható, az a Fidelitas fizette, melynek helyi elnöke Balázsy Barnabás, a Fideszes polgármesterjelölt öccse.

Nemény András végül összegezte az elmúlt 8 hónap sikereit is: megnövelték az útfelújítási keretet a költségvetésben (plusz 500 millió forintot szán rá a város az ellenzéki többségnek köszönhetően), elkezdődtek az út-, járda- és játszótérfelújítások, bérlakásfelújítási programba kezdtek és elindult az Éljen Szombathely! Applikáció is.

"Képeztünk egy alternatívát. Ahogy mondani szoktuk: megígértük, megcsináltuk. Mi közösen szeretnénk vezetni a várost a lakosokkal együtt és ezt az igényt kapta vissza az elmúlt időszakban minden képviselőjelöltünk"

- mondta az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje, majd azzal zárta: a jövő városa mindenkié lesz az ő vezetésével, de ehhez az kell, hogy mindenki, aki változást akar, szavazzon az Éljen Szombathely! képviselőjelöltjeire és polgármesterjelöltként pedig rá, azaz Nemény Andrásra.

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.