km/óra
  2024.02.26., hétfő  •  Géza, Vanda napja
Nem vette észre a pirosnál álló Toyota taxit az Opel vezetője

Nem vette észre a pirosnál álló Toyota taxit az Opel vezetője

A baleset okozója a megengedettnél gyorsabban hajtott a szombathelyi Zanati úton és a gondolatai is máshol jártak. A pirosnál álló taxi balesetben vétlen vezetőjének gyors helyzetfelismerése miatt kisebb lett az anyagi kár.

 

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt szombaton kora reggel a szombathelyi Zanati úton. A belváros irányába tartott a belső sávban egy Opel személyautó, túllépve a megengedett sebességet. Az autót vezető középkorú nő későn vette észre a Selmec utcai kereszteződés előtt, a piros lámpánál álló Toyota taxit, írja a 112Press


- Már másodpercek óta álltam a lámpánál, a BMW mellett. Belenéztem a tükörbe és láttam, hogy nagy sebességgel érkezik egy autó. Tudtam, hogy már nem tud megállni. A gázra léptem, de már nem volt időm kimenekülni előle. Az Opel vezetője az utolsó pillanatban jobbra húzta a kormányt, így nem csak az én autómnak ütközött, hanem a BMW-nek is - válaszolt kérdéseikre a taxit vezető középkorú férfi.


A BMW-t egy asszony vezette, aki megerősítette, hogy már másodpercek óta álltak a jelzőlámpánál. Ő nem látta a hátulról érkező autót, csak a csattanás utáni lökést érezte és az utasoldali ajtón tudott kiszállni.


A taxi egy munkából hazafelé tartó utast szállított.


Az Opelt vezető középkorú asszony válaszolt a kérdéseikre. Azt mondta, hogy nagyon sajnálja a történteket. Saját elmondása alapján kb. 70 km/órás sebességgel haladt, mert sietett. Az álló taxit már az utolsó pillanatban vette észre. Hozzátette, hogy a kilencvenes évek óta vezet és még nem okozott balesetet és alkoholt sem iszik soha vezetés előtt, így most sem.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak