km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Nem unatkoztak hétvégén a vasi tűzoltók

Nem unatkoztak hétvégén a vasi tűzoltók

Fakidőlések, gázcsonk rongálás és balesetek: hét műszaki mentéshez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat a hétvégén.

Lábon száradt tölgyfa dőlt az útra pénteken délelőtt a kőszegi Szent György utcában. A város önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrésszel feldarabolták a fát és eltávolították a közútról. 

Fa dőlt az úttestre pénteken este a sárvári Szatmár utcában. A helyszínre a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik motoros láncfűrésszel feldarabolták az akadályt jelentő növényt és eltávolították a közútról.

Ráfutásos balesetben ütközött össze szombaton délelőtt egy személyautó és egy rakomány nélküli kisteher a 86-os főúton Körmendnél. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt.

Gázcsonkot rongált szombaton este egy fűnyírós kistraktor a dénesfai Fő utcában. A répcelaki önkormányzati és a beledi önkéntes tűzoltók légzésvédelem és vízsugár fedezete mellett feszítő-vágó segítségével a műanyag csövet elszorították és helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereit.

Két személyautó ütközött össze vasárnap reggel a 84-es főúton, Simaságnál. A csepregi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt.

Akácfa dőlt az útra vasárnap délután Jánosháza közelében. A sárvári hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták a fát, majd eltávolították a közútról.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő szombat délután egy szombathelyi, Széll Kálmán utcai lakásban. A készülék jelzését követően a lakók kinyitották az ablakokat, a szabad levegőre mentek és segítséget kértek. A város hivatásos tűzoltói méréseket végeztek az ingatlanban, a mérőműszerek kimutatták a szén-monoxidot a lakás levegőjében. A tűzoltók a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereit. A helyiség átvizsgálásakor az egység megállapította, hogy a fürdőszobában lévő légbevezető nyílás nem biztosította a megfelelő oxigén-utánpótlást, ezért fejlődhetett szén-monoxid. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

Fotó: Paor-Smolcz András tű. százados/Sárvár HTP, Répcelak ÖTP, Csepreg ÖTP

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.