km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Nem tudta megtörni a Falco a Sopron remek sorozatát

Nem tudta megtörni a Falco a Sopron remek sorozatát

A kiélezett, hajtós mérkőzésen az utolsó negyedben döntöttek a hazaiak.

 

SOPRON KC - FALCO VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 90-83 (21-26, 23-22, 16-20, 30-15)

Sopron: McGill 19/9, Myers 20/9, Ford 9/3, Sitku -, Montgomery 19. Cserék: Halász -, Fazekas 2, Takács 3/3, Borisov 16/12, Werner 2

Edző: Kostas Flevarakis

Szombathely: Somogyi 21/9, Benke 17/9, Clark 14/3, Golomán 6, Keller 7. Cserék: Verasztó 2, Perl 10, Kovács -, Barac 6

Edző: Milos Konakov

 

A Szolnok elleni győzelem után újfent idegenbeli mérkőzés várt a Falco együttesére, méghozzá a Sopron vendégeként. A hazaiak remek szériát tudhatnak maguk mögött, elmúlt hét mérkőzésüket megnyerték, ennek köszönhetően pedig a tabella ötödik helyét foglalták el a mérkőzés előtt. A sárga-feketéknél Váradi Benedek személyében csapatkapitány, valamint kulcsember hiányzott, az ő játékára ezúttal nem számíthatott Milos Konakov.

 

Egy-egy kimaradt akció után Keller Ákos jegyezte az első pontokat, majd Clark triplájával szintén egy kinti kosárral válaszolt a Sopron (3-5). A kezdeti hibák után mindkét együttes elkapta a fonalat, felváltva estek a pontok, a negyed derekán 11-11 állt az eredményjelzőn. A folytatásban a Szolnok ellen remeklő Somogyi Ádám szállította a szombathelyi pontokat, ennek köszönhetően 11-14-re módosult az állás. Benke is megszerezte első kosarát, majd egy hazai dupla után Clark harcolt ki egy 2+1-es akciót. Nem adta könnyen magát a Sopron, kapaszkodott, sőt, mi több, 19-19-nél Milos Konakovnak kellett időt kérnie, amikor kicsivel több, mint három perc volt vissza az első játékrészből. Perl, valamint a szombathelyiek számára bizonyára nem ismeretlen Borisov is beköszönt, Somogyi Ádám pedig ott folytatta, ahol szerdán abbahagyta, ismét elsüllyesztett egy triplát (21-24). A negyed utolsó kosara a vendégeké volt, 21-26-ról várták a csapatok a folytatást.

 

Verasztó büntetői, majd Werner zsákolása nyitották a második felvonást, melyeket újabb pontok követtek mindkét oldalon (25-30). Ford célzott pontosan a sarokból, kettőre zárkózott a Sopron, Barac viszont négyre növelte a különbséget (28-32). Percekig megragadtak a felek négypontos Falco-vezetésnél, 35-39-cel fordultak a félidő utolsó négy percére a csapatok. Erről a helyzetről végül a sárga-feketék tudtak elmozdulni, akik kiépítettek egy nyolcpontos előnyt is, elsősorban Somogyi és Golomán pontjainak köszönhetően (35-43). Sokáig úgy tűnt, hogy ez kitart a nagyszünetig, ám sikerült váltania a soproniaknak, akik mínusz ötnél labdát szereztek, ráadásul Perl is kapott egy technikai hibát, aminek köszönhetően feljött egylabdás különbségre a hazai alakulat (44-47). A végén még Perl dobhatott két büntetőt, amiből egy ment be, 44-48-cal ért véget az első félidő.

 

A címvédő kosara nyitotta a második félidőt, ezt követően viszont egymást érték a rontott dobások mindkét oldalon. A  pontcsendet Keller büntetője törte meg, majd Takács három pontjával zárkózott a Sopron. Perl három büntetőjével, valamint Somogyi újabb triplájával először volt tíz pont a két csapat között, megtorpanni látszottak a hazaiak. Utóbbit aztán kinti kísérlete közben faultolták, majd mindhárom büntetője utat talált a gyűrűbe. 47-60-nál Borisov köszönt be, majd ismét Somogyi Ádám harcolt ki faultot. Sokat állt a játék, sok büntető jellemezte ebben a periódusban a találkozót, a tíz pont körüli differencia pedig állandósulni látszott. Mindkét csapat nagyot küzdött, a Sopron faragni tudott a hátrányából, 55-62-nél pedig időt kért Milos Konakov. Montogmery pontjaival araszolt tovább a házigazda, Barac büntetői kimaradtak, amit viszont nem tudott kihasználni a soproni gárda. Somogyi biztos kézzel szerezte meg újabb pontjait és ezúttal is átépte a húszas határt. A felvonás Marvin Clark hatalmas zsákolásával ért véget, 60-68-ra vezetett a Falco a záró felvonás előtt. 

 

Gyors pontváltás után soproni büntetők következtek, majd Benke volt eredményes ismét. Borisov tripláival kapaszkodtak a hazaiak, 72-74-nél pedig egy kosáron belülre kerültek. A kihagyott büntetőket nem tudták megbosszulni a sárga-feketék, Borisov viszont ismét a helyére tett egy triplát, 75-74-nél már az SKC volt lépéselőnyben. A vendégek időkérése után Ford révén már három ponttal vezetett a Sopron, Benke viszont egy saroktriplával egalizált (77-77). Ezúttal a Falco torpant meg, a hazaiak pedig megérezték a vérszagot és 82-77-nél ismét Milos Konakovnak kellett rendeznie a sorokat. Benke zseniális hármasával tett róla a Falco, hogy ne dőljön el semmi, másfél perccel a vége előtt 82-80 állt az eredményjelzőn. A végjátékot, az idegek harcát aztán a házigazda bírta jobban, amely végül 90-83-as győzelmet aratott.

 

Egy hét múlva "Vasi El Classico-t" rendeznek, január 15-én 18 órás kezdett a Körmend érkezik az Aréna Savariába.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.