km/óra
  2023.06.07., szerda  •  Róbert napja
Dacia
Nem tudta megtörni a Falco a Sopron remek sorozatát

Nem tudta megtörni a Falco a Sopron remek sorozatát

A kiélezett, hajtós mérkőzésen az utolsó negyedben döntöttek a hazaiak.

 

SOPRON KC - FALCO VOLVO ALPOK AUTÓ SZOMBATHELY 90-83 (21-26, 23-22, 16-20, 30-15)

Sopron: McGill 19/9, Myers 20/9, Ford 9/3, Sitku -, Montgomery 19. Cserék: Halász -, Fazekas 2, Takács 3/3, Borisov 16/12, Werner 2

Edző: Kostas Flevarakis

Szombathely: Somogyi 21/9, Benke 17/9, Clark 14/3, Golomán 6, Keller 7. Cserék: Verasztó 2, Perl 10, Kovács -, Barac 6

Edző: Milos Konakov

 

A Szolnok elleni győzelem után újfent idegenbeli mérkőzés várt a Falco együttesére, méghozzá a Sopron vendégeként. A hazaiak remek szériát tudhatnak maguk mögött, elmúlt hét mérkőzésüket megnyerték, ennek köszönhetően pedig a tabella ötödik helyét foglalták el a mérkőzés előtt. A sárga-feketéknél Váradi Benedek személyében csapatkapitány, valamint kulcsember hiányzott, az ő játékára ezúttal nem számíthatott Milos Konakov.

 

Egy-egy kimaradt akció után Keller Ákos jegyezte az első pontokat, majd Clark triplájával szintén egy kinti kosárral válaszolt a Sopron (3-5). A kezdeti hibák után mindkét együttes elkapta a fonalat, felváltva estek a pontok, a negyed derekán 11-11 állt az eredményjelzőn. A folytatásban a Szolnok ellen remeklő Somogyi Ádám szállította a szombathelyi pontokat, ennek köszönhetően 11-14-re módosult az állás. Benke is megszerezte első kosarát, majd egy hazai dupla után Clark harcolt ki egy 2+1-es akciót. Nem adta könnyen magát a Sopron, kapaszkodott, sőt, mi több, 19-19-nél Milos Konakovnak kellett időt kérnie, amikor kicsivel több, mint három perc volt vissza az első játékrészből. Perl, valamint a szombathelyiek számára bizonyára nem ismeretlen Borisov is beköszönt, Somogyi Ádám pedig ott folytatta, ahol szerdán abbahagyta, ismét elsüllyesztett egy triplát (21-24). A negyed utolsó kosara a vendégeké volt, 21-26-ról várták a csapatok a folytatást.

 

Verasztó büntetői, majd Werner zsákolása nyitották a második felvonást, melyeket újabb pontok követtek mindkét oldalon (25-30). Ford célzott pontosan a sarokból, kettőre zárkózott a Sopron, Barac viszont négyre növelte a különbséget (28-32). Percekig megragadtak a felek négypontos Falco-vezetésnél, 35-39-cel fordultak a félidő utolsó négy percére a csapatok. Erről a helyzetről végül a sárga-feketék tudtak elmozdulni, akik kiépítettek egy nyolcpontos előnyt is, elsősorban Somogyi és Golomán pontjainak köszönhetően (35-43). Sokáig úgy tűnt, hogy ez kitart a nagyszünetig, ám sikerült váltania a soproniaknak, akik mínusz ötnél labdát szereztek, ráadásul Perl is kapott egy technikai hibát, aminek köszönhetően feljött egylabdás különbségre a hazai alakulat (44-47). A végén még Perl dobhatott két büntetőt, amiből egy ment be, 44-48-cal ért véget az első félidő.

 

A címvédő kosara nyitotta a második félidőt, ezt követően viszont egymást érték a rontott dobások mindkét oldalon. A  pontcsendet Keller büntetője törte meg, majd Takács három pontjával zárkózott a Sopron. Perl három büntetőjével, valamint Somogyi újabb triplájával először volt tíz pont a két csapat között, megtorpanni látszottak a hazaiak. Utóbbit aztán kinti kísérlete közben faultolták, majd mindhárom büntetője utat talált a gyűrűbe. 47-60-nál Borisov köszönt be, majd ismét Somogyi Ádám harcolt ki faultot. Sokat állt a játék, sok büntető jellemezte ebben a periódusban a találkozót, a tíz pont körüli differencia pedig állandósulni látszott. Mindkét csapat nagyot küzdött, a Sopron faragni tudott a hátrányából, 55-62-nél pedig időt kért Milos Konakov. Montogmery pontjaival araszolt tovább a házigazda, Barac büntetői kimaradtak, amit viszont nem tudott kihasználni a soproni gárda. Somogyi biztos kézzel szerezte meg újabb pontjait és ezúttal is átépte a húszas határt. A felvonás Marvin Clark hatalmas zsákolásával ért véget, 60-68-ra vezetett a Falco a záró felvonás előtt. 

 

Gyors pontváltás után soproni büntetők következtek, majd Benke volt eredményes ismét. Borisov tripláival kapaszkodtak a hazaiak, 72-74-nél pedig egy kosáron belülre kerültek. A kihagyott büntetőket nem tudták megbosszulni a sárga-feketék, Borisov viszont ismét a helyére tett egy triplát, 75-74-nél már az SKC volt lépéselőnyben. A vendégek időkérése után Ford révén már három ponttal vezetett a Sopron, Benke viszont egy saroktriplával egalizált (77-77). Ezúttal a Falco torpant meg, a hazaiak pedig megérezték a vérszagot és 82-77-nél ismét Milos Konakovnak kellett rendeznie a sorokat. Benke zseniális hármasával tett róla a Falco, hogy ne dőljön el semmi, másfél perccel a vége előtt 82-80 állt az eredményjelzőn. A végjátékot, az idegek harcát aztán a házigazda bírta jobban, amely végül 90-83-as győzelmet aratott.

 

Egy hét múlva "Vasi El Classico-t" rendeznek, január 15-én 18 órás kezdett a Körmend érkezik az Aréna Savariába.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
legfrissebbek
A kalapácsvető Halász Bence ötödik lett Bydgoszczban
A kalapácsvető Halász Bence az ötödik helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség második számú, WA Continental Tour Gold nevű versenysorozatának lengyelországi állomásán, Bydgoszczban.
Hatalmas eső zúdult rövid idő alatt Acsádra
Ma sem kímélte az időjárás megyénket, több helyen kiadós záporok, zivatarok alakultak ki. Olyan mennyiségű csapadék hullott rövid idő alatt Acsádra, hogy a víz lett az úr. Salköveskútra is sok csapadék zúdult.
Földrengés volt Románia nyugati részén, a magyar határ közelében
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében – közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Asztalos bizonyítványt hamisíttatott magának egy sárvári férfi
A Sárvári Járási Ügyészség felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.