km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Nem bírta megállni, simán vezetett jogosítvány nélkül is a zalai férfi

Nem bírta megállni, simán vezetett jogosítvány nélkül is a zalai férfi

A Zalaegerszegi Járásbíróság 2024. január 19-én jogerős ítéletet hozott annak a férfinek az ügyében, aki egy hónap alatt négy alkalommal is eltiltás hatálya alatt vezetett – írják közleményükben.

A vádlottal szemben, aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett már korábban is folyt büntető és szabálysértési eljárás, az első esetben eltiltás hatálya alatti, míg másodszor engedély nélküli vezetés miatt. Ezek okán a férfit a bíróság újra eltiltotta a járművezetéstől, a vádlott azonban ezzel nem törődve több alkalommal is volán mögé ült.

2023. december 19-én délelőtt Zalaegerszegen, majd 2023. december 30-án Pacsa és Zalaapáti között közlekedett személygépkocsival, amikor rendőri intézkedés alá vonták. Ezt követően nyomban gyanúsítottként hallgatták ki a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon.

A férfi újév napján Zalaapátiban, január közepén pedig Szentpéterúr és Nemesrádó között autózott, mikor elkapták a rendőrök és őrizetbe vették. Miután a vádlottat 2024. január 17-én elfogták, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség 2024. január 19-én bíróság elé is állította, a Zalaegerszegi Járásbíróság pedig egy órán belül jogerős ítéletet hozott.

A férfit bűnösnek találták 4 rendbeli járművezetés eltiltás hatálya alatt bűntettében, ezért halmazati büntetésül 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették, továbbá 2 évre eltiltották a közúti járművezetéstől. Az ítélet jogerős – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

 

Címlapfotó: illusztráció/Pixabay

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.