km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Négyen megsérültek, amikor megcsúszott a jeges úton egy Audi a 87-esen

Négyen megsérültek, amikor megcsúszott a jeges úton egy Audi a 87-esen

Kám felé tartott a személyautó, amikor egy kanyargós, letakarított útszakaszon megcsúszott és a fiatal sofőr már nem tudott korrigálni. Szemből egy utánfutós jármű érkezett, ami nekiütközött az úton keresztbe sodródó gépkocsi oldalának.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt vasárnap hajnalban a 87-es főúton, Rum közelében – számolt be a 112Press.

Szombathely felől Kám irányába tartott egy téli gumival felszerelt Audi személyautó, mely egy jobbra ívelő kanyarból kiérve megcsúszott egy balra ívelő kanyarban, majd az úton keresztbe fordulva átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra. Az egy 20 év körüli fiatalember vezette, aki már nem tudott korrigálni és nekicsapódott egy szemből érkező, üres utánfutót vontató Volkswagennek.

A balesetben összesen négyen sérültek meg, őket a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították.

A levegő hőmérséklete fagypont felett volt valamivel és az út le volt takarítva a baleset időpontjában, de helyenként voltak rajta jégfoltok, mivel előtte ónos eső is esett.

A helyszíni szemle ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom, a műszaki mentés ideje alatt pedig egy rövid ideig teljes útlezárás volt érvényben. Torlódás nem alakult ki.

 

Fotó: 112Press

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.
Gyereknapi forgatag a Sportháznál
Idén is sokféle program, előadás, foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat a városi gyermeknapi forgatagon. Az AGORA – Művelődési és Sportházba, valamint a körülötte lévő területre érkezőket játékország fogadja május 26-án, vasárnap 14 órától. Lesz akadálypálya, logikai készségfejlesztő játszóház, kézműves foglalkozás, zene, bábszínház és buszbemutató is.
Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve
Új gépjárműfecskendővel bővült a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járműállománya: 4000 liter vizet képes szállítani, és minden káreseménynél bevethető. A beszerzés egy 10,1 milliárd forint értékű pályázat keretében történt, összesen 37 gépjárműfecskendőt osztottak szét a tűzoltóságok között.