km/óra
  2024.04.18., csütörtök  •  Andrea, Ilma napja
Négy tűzesethez és egy balesethez riasztották a vasi tűzoltókat hétvégén

Négy tűzesethez és egy balesethez riasztották a vasi tűzoltókat hétvégén

Kigyulladt egy lámpa egy szombathelyi mélygarázsban, tűzhelyen felejtették az ételt egy szombathelyi konyhában, ruha kapott lángra egy sárvári lakásban, Rábapatyon pedig egy üres pótkocsi égett.

Lámpatest égett szombaton reggel egy szombathelyi, Tóth Árpád utcai mélygarázsban. A szombathelyi hivatásos és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói áramtalanították az épületet, légzőkészülékben átvizsgálták a mélygarázst, majd vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. A tűz a lámpatest környezetére nem terjedt át. 

Tűzhelyen felejtett étel égett szombaton délután Szombathelyen, egy ruházati termékek gyártásával foglalkozó cég Pásztor utcai konyhájában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig az ott dolgozók az izzást megszüntették, majd az egység átvizsgálta a helyiséget és átszellőztette a füsttel telítődött épületrészt. 

Ruhanemű égett vasárnap délelőtt egy sárvári, Erdély utcai lakás nappalijában. A város hivatásos és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltóinak kiérkezése előtt eloltották az ott lakók a tüzet, majd az egység átvizsgálta az épületet. A tűz a lakás többi részére nem terjedt át, a tűzoltók pedig végül átszellőztették a füsttel telítődött ingatlant. 

Üres rakterű pótkocsi külső burkolata égett vasárnap délután egy rábapatyi telephely udvarában. A sárvári hivatásos és a jákfai önkéntes tűzoltók kiérkezéséig az ott dolgozók porral oltó tűzoltó készülékkel megfékezték a lángokat. Az egységek aztán áramtalanították a járművet, az izzó részeket visszahűtötték, valamint hőkamerával átvizsgálták a pótkocsit, de izzást már nem tapasztaltak. 

Vaddisznót gázolt egy személyautó vasárnap este a 84-es főúton, Gércénél. Az ütközést követően a vad a jármű alá szorult, a helyszínre érkező sárvári hivatásos tűzoltók először áramtalanították az autót, majd kiemelték az állatot.

 

Fotó: Paor-Smolcz András tű. százados/Sárvár HTP

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.