km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Négy tűzesethez és egy balesethez riasztották a vasi tűzoltókat hétvégén

Négy tűzesethez és egy balesethez riasztották a vasi tűzoltókat hétvégén

Kigyulladt egy lámpa egy szombathelyi mélygarázsban, tűzhelyen felejtették az ételt egy szombathelyi konyhában, ruha kapott lángra egy sárvári lakásban, Rábapatyon pedig egy üres pótkocsi égett.

Lámpatest égett szombaton reggel egy szombathelyi, Tóth Árpád utcai mélygarázsban. A szombathelyi hivatásos és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói áramtalanították az épületet, légzőkészülékben átvizsgálták a mélygarázst, majd vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. A tűz a lámpatest környezetére nem terjedt át. 

Tűzhelyen felejtett étel égett szombaton délután Szombathelyen, egy ruházati termékek gyártásával foglalkozó cég Pásztor utcai konyhájában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig az ott dolgozók az izzást megszüntették, majd az egység átvizsgálta a helyiséget és átszellőztette a füsttel telítődött épületrészt. 

Ruhanemű égett vasárnap délelőtt egy sárvári, Erdély utcai lakás nappalijában. A város hivatásos és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltóinak kiérkezése előtt eloltották az ott lakók a tüzet, majd az egység átvizsgálta az épületet. A tűz a lakás többi részére nem terjedt át, a tűzoltók pedig végül átszellőztették a füsttel telítődött ingatlant. 

Üres rakterű pótkocsi külső burkolata égett vasárnap délután egy rábapatyi telephely udvarában. A sárvári hivatásos és a jákfai önkéntes tűzoltók kiérkezéséig az ott dolgozók porral oltó tűzoltó készülékkel megfékezték a lángokat. Az egységek aztán áramtalanították a járművet, az izzó részeket visszahűtötték, valamint hőkamerával átvizsgálták a pótkocsit, de izzást már nem tapasztaltak. 

Vaddisznót gázolt egy személyautó vasárnap este a 84-es főúton, Gércénél. Az ütközést követően a vad a jármű alá szorult, a helyszínre érkező sárvári hivatásos tűzoltók először áramtalanították az autót, majd kiemelték az állatot.

 

Fotó: Paor-Smolcz András tű. százados/Sárvár HTP

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.
Kánikula: szünetelnek az őrségi túrák
Az Őrségi Nemzeti Park a nagy hőségre tekintettel határozatlan időre felfüggeszti garantált túráit, tájékoztatott a szervezet Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Osztálya.
NVB: Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást
Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást, jelentette be a szavazatok újraszámlálása után Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a testület pénteki ülésén.
Ausztria, Olaszország és Magyaroszág nyugdíjas szervezetei találkoztak Szombathelyen
Ausztriából, Olaszországból és több magyar vármegyéből is érkeztek nyugdíjas szervezeti vezetők az első alkalommal megrendezett Nemzetközi Regionális Idősügyi Fórumra, Szombathelyre. Az eseményen elhangzott: országhatárokon belül és kívül ugyanazok a problémák, ezekre igyekeztek megoldást találni a résztvevők.
Bezárt a debreceni repülőtér a nagy meleg miatt
A kifutón észleltek csütörtökön egy olyan hibát, ami a nagy hőség hatására alakult ki, és amelynek kijavításáig, a repülésbiztonsági előírások szerint, nem fogadhatnak és nem indíthatnak járatokat.