km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Négy autó ütközött egy jeges vasvári lejtőn

Négy autó ütközött egy jeges vasvári lejtőn

Az ónos esőtől jeges úton a járművek vezetői hiába léptek a fékre még jóval messzebb az álló autóktól, a lejtőn nem tudtak megállni az ütközésig, írja a 112press.hu.

A tudósításben ez áll: "Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt  kedden reggel a vasvári Semmelweis utcában, ahol négy autó ütközött. A város önkormányzati tűzoltói a négy megrongálódott autóból kettőt áramtalanítottak, és megszüntették a forgalmi akadályt.

 A baleset egyik okozója kérdésünkre elmondta, hogy a Skodájával kb. 30 km/órás sebességgel haladt a lejtős utcában, amikor még távolabb észlelte az úttesten álló két autót. Próbált fékezni, de az autó megcsúszott és nagyjából változatlan sebességgel sodródott lefelé. A sofőr ekkor a menetirány szerinti jobb oldalon füves területre kormányozta az autóját. Az elmondása alapján az autót itt sem tudta megállítani és vészesen közeledett egy villanyoszlop felé, ezért visszakormányozta a Skodát az útra és így ütközött neki az álló Toyotának.

Nem sokkal később egy Mitsubishi pick-up vezetője is hasonlóan járt. A megcsúszás után ő is a jobb oldali zöldterületre kormányozta a járművet, ahol érintőlegesen ütközött egy ház kerítésének a sarkával, majd szintén érintőlegesen nekihajtott a villanyoszlop szélének, végül egy Peugeot kisteherautónak ütközve állt meg. A Skoda vezetője azt mondta, hogy sajnálja a történteket és örül, hogy senki sem sérült meg a balesetben.

Egy utcában lakó asszonytól megtudtuk, hogy ónos esőnél, vagy erős jegesedésnél valamiért az utolsók között sózzák fel az utcájukat, pedig az "erős" lejtő fokozottan balesetveszélyes ilyenkor. A baleset után érkezett szóróautó és tűzoltók is segítettek a csúszásmentesítésben.

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a csattanások után az egyik ház tulajdonosa felsietett a dombtetőre és a rendőrség kiérkezéséig elterelte azokat a járműveket, amelyek elindultak volna lefelé a lejtőn, jó eséllyel szaporítva az ütközések számát. A terelésig behajtó autók egyébként az ő kapubejárójában tudtak megfordulni, mivel már korábban gondoskodott az aszfaltozott rész jégmentesítéséről.

A férfi a balesetet szenvedett Skoda vezetőjének is felajánlotta, hogy a személyes tárgyait beteheti hozzá az autójából, amit az autómentő azután szervizbe szállított.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott.

(Fotó: Tánczos Mihály)

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.