km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Művész-csütörtök: „utcára viszik” a művészetet

Művész-csütörtök: „utcára viszik” a művészetet

Művész-csütörtököt tartott az Isis Galéria, az idei szezonban először. A programon három képzőművész mutatkozott be, és előadásokon is részt vehettek az érdeklődők. Gál József például a képzőművészeti kultúra szombathelyi kezdeteiről, Vörös Norbert pedig a madarak és fák napja kapcsán beszélt érdekességekről.

 

Horváth Dániel Dudu hegedűjátékával kezdődött a Művész-csütörtök az Isis Galéria teraszán. A koronavírus-járvány időszak után jött a rendhagyó rendezvény ötlete, és tavasztól őszig azóta is havonta egyszer megtartják az Érezd Szombathelyt! sorozat keretében. Cél, hogy “utcára vigyék” a művészetet - zenét, képzőművészetet, irodalmat, táncot - az alkotók megismerkedjenek egymással, és bemutatkozzanak a közönségnek. A program egy egész délutánon át feltöltődést jelent az érdeklődőknek, árulta el Varga Ibolya, az Isis Galéria tulajdonosa.


A művészek az egész ország területéről érkeznek, és alkotásaikat is magukkal hozzák. Ezúttal az egyik falon Szabó Daniella festőművész alkotásait láthatják az érdeklődők, aki egyedi technikával, néha homok felhasználásával készíti képeit. Nagy Judit tűzzománc műveit hozta el a galériába, Éva Afrodité Dimitriu pedig selyemkedőit mutatja be. A képzőművészek mellett az érdeklődők kulturális témájú előadásokat is hallgathattak. A következő alkalommal, június 6-án Balogh István Péter és T. Takács Tibor festőművészek munkáiból szerveznek kirakat kiállítást színes zenei kísérettel: hegedű, gitár, fuvola és zongora is megszólal majd. 

 

Forrás: SZTV 
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.