km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Munkásszálló helyett lakóépületet tervez a Széll Kálmán utcába az Éljen Szombathely!

Munkásszálló helyett lakóépületet tervez a Széll Kálmán utcába az Éljen Szombathely!

Míg a Fidesz a legutóbbi közgyűlésen egy munkásszálló építését akarta elfogadtatni, kimondottan az ukrán vendégmunkások részére, ezzel szemben az ellenzéki összefogás értékesíthető és bérbe adható lakásokat tervez a jelenleg üresen álló Széll Kálmán utca 24-es épületbe.

"Az Éljen Szombathely! választási szövetségen múlt, hogy most, ahol állunk, nem egy munkásszálló építésén dolgoznak" - kezdte a szerda sajtótájékoztatóját Nemény András polgármesterjelölt a Széll Kálmn utca 24. előtt. Elmondta: az épületben korábban a NAV volt, most üresen áll, de városi tulajdonban van.

"A Fidesz a legutóbbi közgyűlésen azt akarta megszavaztatni, hogy ezt az épületet vendégmunkások, kifejezetten ukrán vendégmunkások elszállásolására hasznosítsák. Mi ezt nem támogattuk, ők pedig a környékbeliek megkérdezése nélkül kezdtek volna bele az építkezésbe" - folytatta a frakcióvezető. Nemény András rávilágított: ha az autóiparban Németországban visszaesés tapasztalható, az érezhető Szombathelyen is: kevesebb dolgozóra van szükség, a cégek pedig előszeretettel foglalkoztatnak vendégmunkásokat.

"Ők heteken, akár hónapokon keresztül, messze a családjuktól élnek Szombathelyen, akár kevesebb pénzért is dolgoznak. Szállást pedig a városban biztosítanak nekik. A képviselőjelöltjeink a mostani kopogtatások során is azt hallják azokon a helyeken, ahol jelenleg is ukrán vendégmunkások élnek, hogy kezelhetetlenek az állapotok, a munkások pedig köztisztasági és közbiztonsági problémát is jelentenek. Gondoljunk csak a rákospalotai vagy a sporoni késelésre: az elkővetők mindkét esetben ukrán vendégmunkások voltak. Mi nemcsak, hogy megakadályozzuk, hogy vendégszálló épüljön, haben a jövőben komoly ellenőrzéseket akarunk végeztetni a már működő munkásszállóknál" - hangsúlyozta az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje.

A választási szövetség már terveket is készített az épület hasznosítására: értékesíthető és bérbeadható lakásokat alakítanának ki a Széll Kálmán utca 24-ben, ezzel is segítve a fiatalokat és a pályakezdőket.

További részletek a Savaria Fórum szombati számában!

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Futsal: nyolcgólos Haladás-döntetlen Nyíregyházán
A hazaiak a 36. percben még két találattal vezettek, ekkor azonban jött Vas Ádám, aki kétszer is beköszönt és kialakította a 4-4-es végeredményt.
Csütörtökön 22 órától péntek hajnalig szünetel a jegyértékesítés
Csütörtökön 22 órától péntek hajnali 3 óráig szünetel a jegyértékesítés a MÁV pénztárainál, az automatáknál, a vonatok fedélzetén, online az Elvirában és a MÁV-appban is - közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.