km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve

Munkába állt a szombathelyi tűzoltóság új járműve

Új gépjárműfecskendővel bővült a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság járműállománya: 4000 liter vizet képes szállítani, és minden káreseménynél bevethető. A beszerzés egy 10,1 milliárd forint értékű pályázat keretében történt, összesen 37 gépjárműfecskendőt osztottak szét a tűzoltóságok között.

 

Összkerék-meghajtású, automata váltós, 4000 liter vizet képes szállítani, és minden szükséges felszerelés megtalálható rajta a legkülönbözőbb káresemények elhárításához. Az akkumulátoros feszítő-vágó berendezések például vadonatújak. Mobil lámpa, tömlő, ventilátor, motorfűrész, emelőpárna és többféle kézi szerszám is rendelkezésre áll. 


A frissen beszerzett jármű már átesett a tűzkeresztségen: éles bevetésen is felavatták, és jól vizsgázott, tudta meg az SZTV Balogh Esztertől, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. Balesetekhez, tűzesetekhez, ajtónyitáshoz, fakidőlésekhez, viharkárok felszámolásához egyaránt bevethető, az elmúlt napokban is több alkalommal riasztották, a Szombathely 1-es hívónévre hallgat. A gépjárművezető és a szolgálatparancsnok mellett további 4 tűzoltó utazik a gépjárművön. 


A modern technikával felszerelt új gépjárműfecskendőt most hétvégén a nagyközönségnek is bemutatják. Május 25-én a 9. Vas Vármegyei Tűzoltó Találkozón a sárvári Nádasdy-vár parkjában megtekinthetik közelebbről, és május 26-án, gyermeknap alkalmából a Nyitott szertárkapuk rendezvényén is meg lehet nézni. 


A szombathelyi tűzoltóság jelenleg nyolc bevethető gépjárműfecskendővel rendelkezik, utoljára 2018-ban érkezett az állományba egy vadonatúj Rába. A mostani beszerzéssel sikerült egy régebbi járművet tartalék-állományba helyezni, és fiatalítani a flottát.

 

Forrás: SZTV

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.