km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Mitől fél Pődör Zoltán? – teszi fel a kérdést dr. László Győző alpolgármester (Fidesz-közleménnyel frissítve)

A szombathelyi városvezetés visszautasítja Pődör azon kijelentését, hogy „politikát csinálnak a kézilabdából”. Mint írják, egyetlen céljuk a Fidesz frakciójával közösen az önkormányzati támogatások átlátható módon történő elköltése. A Fidesz helyi szervezete reagált az alpolgármester mondataira.

Mitől fél Pődör Zoltán? címmel érkezett közlemény a szombathelyi önkormányzattól kedden délelőtt, melyben az SZKKA vezetőjének, Pődör Zoltánnak szavait cáfolják meg.

A közleményt változtatás nélkül közöljük:

Gratulálunk az SZKKA csapatának az NB I-be történő feljutásához! Egyúttal sajnálattal olvastuk, hogy a klub vezetője, Pődör Zoltán valótlanságot állított, amikor azt mondta, hogy ezt a sikert a klub egyedül érte el és a klub másfél éve nem kapott önkormányzati támogatást. Pődör Zoltán 2024. január 24-én még azt nyilatkozta a nyugat.hu portálnak, hogy „… az alaptámogatásunk tavaly évi 50 millióról 30 millióra csökkent, és ebből 10 millió még mindig függőben van. De még így is hálásak vagyunk az önkormányzatnak.” A valóság tehát az, hogy 20 millió forint támogatást már megkapott a klub 2023-ban, és közgyűlési döntés van róla, hogy a tavalyi évre további 15 millió forintot (azaz összesen 35 millió forintot), az idei évre pedig 40 millió forint kap a klub.

A pénz folyósításának feltétele a közgyűlés egyhangú döntése alapján az volt, hogy a klub teljesítse ígéretét és vállalja a teljes átvilágítást. Sajnos Pődör Zoltán nem engedte a teljes körű átvilágítást. Ezért a közgyűlés újabb döntésével engedményként ahhoz kötötte a kifizetést, hogy az önkormányzat felügyelőbizottsági tagot delegálhasson a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiába és a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia Sport Kft.-ben. A felügyelőbizottságba való önkormányzati delegálás lehetőségét maga Pődör Zoltán ígérte meg mintegy 190 nappal ezelőtt. Az önkormányzat részéről soha fel sem merült, hogy az önkormányzat által delegált felügyelőbizottsági tag díjazásban részesüljön. Pődör Zoltán arra is ígéretet tett, hogy összehív egy szurkolói ankétot, amelyen polgármester úr részvételével a szurkolókkal és a szülőkkel együtt tisztázni lehetne a kialakult helyzetet és a klub önkormányzat általi támogatását.
Ez a mai napig nem történt meg.

Mitől fél Pődör Zoltán? Pozitív változásnak tekintjük, hogy Pődör Zoltán nyilatkozata alapján a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia Sport Kft.-ben felállít egy felügyelőbizottságot, amelybe önkormányzatunk ígérete szerint tagot delegálhat. Felhívjuk rá Pődör Zoltán figyelmét, hogy közgyűlési döntésünk értelmében ugyanúgy szükséges az egyesület esetében is a felügyelőbizottság felállítása és az abban történő önkormányzati részvétel a további támogatások kifizetéséhez. Mivel felügyelőbizottsági tag önkormányzati delegálásáról csak a közgyűlés dönthet, erről a soron következő május 30-ai közgyűlésen várható határozat.

Visszautasítjuk Pődör Zoltánnak azon kijelentését, hogy a városvezetés részéről „politikát csinálunk a kézilabdából”; egyetlen célunk a Fidesz frakciójával közösen az önkormányzati támogatások átlátható módon történő elköltése. Aki egy klub ügyvezetőjeként egy párt színeiben képviselőjelöltként indul, ahogyan azt Pődör Zoltán teszi, az viszi be a politikát a sportba.

Belegondolni is rossz abba, hogy mi lenne, ha egy ilyen ember döntő befolyással bírhatna a város sportegyesületeinek támogatásáról való döntésben.

dr. László Győző
Szombathely MJV alpolgármestere

A Fidesz helyi szervezete sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. Ezt változtatás nélkül közöljük.

El a kezekkel az SZKKA-tól!

"Megdöbbenéssel olvastuk László Győzőnek, a Momentum városi elnökének legújabb nyilatkozatát, melyben ismételten egy civil sportszervezet ellen intézett politikai támadást. A szombathelyiek büszkék az SZKKA hétvégi teljesítményére, mindannyiunk örömére ismét van NBI--es kézilabdacsapatunk. Meggyőződésünk, hogy Szombathely sportjának felelős, hiteles képviseletre van szüksége. Többek között ezért is támogatjuk Pődör Zoltán civil lokálpatriótát az SZKKA elnökét képviselőjelöltnek Szombathely 10. számú választókörzetében.

Pődör Zoltán önkormányzati képviselőjelölti indulásának bejelentése óta a baloldali városvezetés - választói felhatalmazásukkal visszaélve - a klub ellehetetlenítésére törekszik. Felszólítjuk László Győzőt, hogy pártja támogatottságának visszaeséséből fakadó frusztrációját ne a szombathelyi kézilabdasporton vezesse le. El a kezekkel az SZKKA-tól!

FIDESZ Szombathelyi Szervezete

Fotó: szombathelyikezilabda.hu

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.