km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Mikuláscsomagot osztogatott a rendőrség

Mikuláscsomagot osztogatott a rendőrség

De ez most kicsit más volt, jobb volt.

„Mikulás napján szerveztünk a vármegyében közlekedési akciót. Akik a szabályokat betartották, azoknak a mosoly mellé apró figyelmességgel kívántunk balesetmentes közlekedést! A biztonság kedvéért virgácsot is vittünk magunkkal! Érjetek haza biztonságban!” – írta a napokban indult Facebook-oldalán a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség baleset-megelőzési tanácsai:

A téli időszakban a balesetek megelőzésének alapvető követelménye, hogy a járművezetők az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelő közlekedjenek. A sebességhatárok, valamint a megfelelően felkészített járművekkel történő elinduláson túl, kiemelt szerepe van a láthatóságnak. A látási viszonyok gyakran nem megfelelőek, korán sötétedik és a reggeli órákban is hosszabb ideig kell használni a járművek világítóberendezéseit. Fontos, hogy azok megfelelően működjenek, ezeket minden elindulás előtt ellenőrizzük le. Javasolt a rosszabb látási körülmények miatt nagyobb követési távolságot tartani. A türelmes és toleráns magatartással sokat tehetnek közlekedés biztonságáért! Ne feledjék, a közlekedési balesetek megelőzhetők!

 

Fotó: Facebook/Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Oldala

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.