km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei II. osztály, északi csoport: tovább robog a Csepreg, a Pecölé a forduló egyetlen idegenbeli sikere

Megyei II. osztály, északi csoport: tovább robog a Csepreg, a Pecölé a forduló egyetlen idegenbeli sikere

A Gérce kétgólos hátrányból fordított az Újperint ellen, így már négy mérkőzés óta nem talált legyőzőre, de az élmezőny tagjai is nyerni tudtak, az Alsóújlak, a Bozsok, valamint a Kemenesalja is begyűjtötte a három pontot. A Szeleste a Sitke után az Uraiújfalut is legyőzte.

 

Kemenesalja Futball Club - Sé Honvéd SE 4-3 (3-1)  Vönöck, vezette: Mónos

Kemenesalja: Bakos - BERECZ, Belegrai, Vajda, Kolompár (Czöndör 53.) , Dobson, Lőrincz, Őri (Kóbor 78.) , Pethő, Péter, Ölbei

Sé: Földi - Séfer, Molnár (Vámos 81.) , Werderits, Muzsai, Boldizsár, Nemes, Soós (Hende 81.) , Vándori (Kiss Mihály 46.) , Kiss Máté, Kiss Márton

Gólszerzők: Berecz 3 (16., 23., 66.), Péter 38., ill. Kiss Márton 3 (11., 75., 90.)

 

Nem épp futballidőben léptek pályára a csapatok, a hazaiak szeme előtt viszont csak egy cél lebegett: begyűjteni a három pontot. Nem indult jól a mérkőzés a Kemenesalja számára, korán hátrányba került a házigazda, ezt követően viszont még a szünet előtt sikerült egyenlíteni, majd fordítani. A fordulás után aztán még két alkalommal zörgött a vendég háló, a találkozó vége viszont izgalmas lett, ugyanis a vendégek is betaláltak kétszer, amivel 4-3-ra zárkóztak. Összességében megérdemelt győzelmet aratott a Kemenesalja, ahol mindenki jó teljesítményt nyújtott, a 17 esztendős Berecz Adrián viszont külön említést érdemel, remek mérkőzést tudhat maga mögött. 

 

Bozsoki SE - CONOIL Merseváti SE 2-0 (1-0)  Bozsok, vezette: Sály

Bozsok: Szenteleki Á. - Bigner, Kratochwill, Nagy (Németh 81.) , Hankó (Szárnyas 87.) , Dévényi, Dobány (Szenteleki B. 59.) , Kovács, Kaposi (Iker 87.) , Kiss, Marti

Mersevát: Patyi - Pethő, Vizi, Horváth Zs., Orbán, Szabó, Dénes, Takács (Németh 83.) , Varga (Horváth T. 62.) , Czupor, Nagy

Gólszerzők: Nagy 9., Szenteleki B. 80.

 

A zord időjárás nem fogadta kegyeibe sem a nézőket, sem pedig a pályán lévőket. A mérkőzés nagy részében a hazaiak akarata érvényesült, viszont a támadások befejezésébe rendre hiba csúszott. A sportszerű mérkőzést csak a 80. percben tudta lezárni a Bozsok, Szenteleki révén, a szimpatikusan küzdő vendég csapat ellen.

 

Gencsapáti KSE - Pecöl SE 2-5 (0-1)  Gencsapáti, vezette: Kedves

Gencsapáti: Horváth Gy. - Janzsó, Kovács Gé. (Markó 46.) , Varga, Mester, Bokor, Tóth (Czika 63.) , Lőrincz (Németh 88.) , Szigetvári, Kovács Gá., Tar

Pecöl: Kollarics - Pálfi, Czeglédi, Szemes Z., Farkas, Gyürü, Oszkó, Seper, Varga (Iszak 56.) , Szemes B. (Baranyai 79.) , Balázs (Németh 68.)

Gólszerzők: Kovács Gá. 77., Lőrincz 79., ill. Varga 2 (25., 49.), Farkas 47., Gyürü 94., Iszak 86.

 

A kellemetlen, szeles időben lejátszott mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést a 25. percben, majd a szünet után is beköszöntek, ráadásul két perc leforgása alatt kétszer is. A második játékrész derekán aztán a hazaiak szereztek gyorsan két gólt, amivel újra nyílttá tették a találkozót, a jól kontrázó Pecöl azonban a hajrában lezárta az összecsapást és eldöntötte a három pont sorsát. 

 

Szeleste-Pósfa SE - Uraiújfalu SE 1-0 (0-0)  Szeleste, vezette: Talabér

Szeleste: Kovács M. - Nardai, Fülöp, Riba, Kovács A. (Németh 90.) , Szabó (Horváth 74.) , Kovács T. (Pomper 65.) , Varga, Kovács R., Földi, Trittremmel

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Pungor, Gallen, Szabó B., Kollárits, Kovács (Agg 58.) , Németh (Csete 89.) , Fehér, Keszei, Gáspár (Tóth 80.)

Gólszerző: Horváth 84.

 

A jó iramú, tipikus egygólos mérkőzésen a szelesteiek megérdemelten tartották otthon a nagyon fontos három pontot. A hazaiaknál mindenki jó teljesítményt nyújtott. 

 

Alsóújlaki Sport Club - Sitke KKSE 4-0 (1-0)  Alsóújlak, vezette: Farkas

Alsóújlak: Gábor (Szőnye 98.)  - Gampel (Nagy 82.) , Kaposi, Tóth (Toldi 59.) , Varga K. (Káldi I. 97.) , Varga Á., Varga N., Kovács, Farkas (Káldi M. 89.) , Ódor, Varga R.

Sitke: Imre (Bakics 65.)  - Gaál, Lakatos, Horváth, Papp, Németh Z., Kelemen D., Sulyok, Kelemen B., Pencz, Németh M.

Gólszerzők: Varga K. 43., Tóth 48., Varga R. 2 (87., 95.)

 

Az Alsóújlak azt a Sitkét fogadta, amely a tavaszi szezonban már több csapat orra alá is borsot tudott törni, így semmiképpen sem vehették félvállról az összecsapást a hazaiak, akik ráadásul az elmúlt forduló botlását is szerették volna kijavítani. Mindezek ellenére az első játékrészben nem igen tudtak felpörögni az alsóújlakiak, ellentétben a vendégekkel, akik bátran, harcosan futballoztak. A 43. percben egy begyakorolt figurából aztán mégis a házigazda került előnybe, 1-0-ás állásról várhatták a felek a folytatást. A fordulás után megnyugodott az Alsóújlak, átvette a játék irányítását, egy kiugratást követően pedig a második gólt is sikerült megszereznie. Innentől fogva nem volt kérdés a találkozó végkimenetele, a hazai alakulat magabiztosan tartotta otthon a három pontot. Az Alsóújlak jobbulást, mielőbbi teljes felépülést kíván a sitkeiek játékosának, akit egy rossz mozdulatot követően mentő szállított el a pályáról. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Újperinti SE 3-2 (0-2)  Gérce, vezette: Szabó I.

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Horváth (Sali 46.) , László, Pethő (Kiss 91.) , Lerik, Mórocz, Major, Nunkovics, Kovács, Csonka, Kövesdi

Újperint: Biró - Varga (Takács 46.) , Kovács Zs. (Tóth 22.) , Iszak, Kovács G., Jagodits, Egyed, Horváth (Szabó 78.) , Hegedűs, Kiss Á., Balázs (Kiss R. 62.) 

Gólszerzők: Mórocz 60., Kovács 77., Pethő 88., ill. Balázs 14., Kiss Á. 34.

 

Két olyan együttes találkozott egymással, amely előző három mérkőzésén nem talált legyőzőre. A félidőben úgy tűnt, hogy a vendégek tudják folytatni jó sorozatukat, kétgólos előnyre tettek szert, a második negyvenöt percben azonban erre hárommal tudott válaszolni a Gérce, amely így begyűjtötte a három pontot. 

 

Csepregi Sport Egyesület - Elektromol Spari FC 7-0 (4-0)   Csepreg, vezette: Pázso

Csepreg: Jakatics - Kótai (Kossuth 52.) , Steiner M. (Takács 52.) , Tájmel, Nika M. (Baranyai 58.) , Simon (Kovács 58.) , Nika B., Nagy, Lukács (Pócza 58.) , Steiner C., Németh

Elektromol Spari: Baldauf - Jónás, Horváth (Vertetics 56.) , Láda, Barbalits, Sipos, Kovács T., Kovács A., Fülöp, Schmidt, Németh

Gólszerzők: Lukács 20., Nika M. 23., Nagy 38., Tájmel 58., Takács 61., Pócza 2 (65., 77.)

 

A listavezető végig kézben tartotta a mérkőzést, nem forgott veszélyben a három pont sorsa. A Csepreg próbálta gyorsítani a játékot, a vendégek viszont ennek épp az ellenkezőjére törekedtek, amikor tudták, megpróbálták lassítani ellenfelüket és a játékot is. Ilyen arányban is megérdemelt hazai győzelem született, az egész csapat jó hozzáállássa eredményezte a sikert. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).