km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban

Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban

A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.

 

Kemenesalja Futball Club - Gencsapáti KSE 3-5 (0-4)   Vönöck, vezette: Varga

Kemenesalja: Bakos - Vajda, Belegrai, Pethő, Őri, Dobson, Lőrincz, Mester (Bodor 46.) , Erdélyi, Ölbei, Smidéliusz

Gencsapáti: Horváth - Kovács Gé., Janzsó, Varga, Mester, Dancs (Németh 90.) , Tar, Bokor, Tóth, Lőrincz, Kovács Gá. (Markó 56.)

Gólszerzők: Bodor 52., Pethő 57., Belegrai 92., ill. Dancs 3 (14., 36., 48.), Bokor 23., Varga 31.

Kiállítva: Horváth 59. (Gencsapáti)

 

Az erősen tartalékos hazai csapat gyermeteg hibáknak köszönhetően ötgólos előnyt ajándékozott a vendégeknek, innen pedig már nem volt visszaút, csak szépíteni tudott a Kemenesalja.

 

Elektromol Spari FC - Uraiújfalu SE 2-6 (2-4)   Szombathely, vezette: Németh

Elektromol Spari: Varsányi - Dienes, Kovács A., Kovács T., Pulai, Tóth, Láda, Fülöp, Bolfán (Sipos 64.) , Pados, Németh

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gáspár (Simon 68.) , Gallen, Szabó B., Burka (Gönczöl 76.) , Pungor, Csete, Fehér, Keszei, Agg

Gólszerzők: Németh 17., Pulai 19., ill. Burka 4 (6., 25., 38., 65.), Pungor 33., Fehér 78.

 

A hazaiak a számára a bemelegítésnél dőlt el, hogy kapusuk nem tudja vállalni a játékot, így mezőnyjátékossal kezdődött az összeállításuk. Az Uraiújfalu hamar előnybe került, a Sparinak viszont volt tartása, aminek köszönhetően a 19. percben már ők vezettek 2-1-re. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a szünetben ismét a vendégek voltak lépéselőnyben, akik aztán a második félidőben is beköszöntek, méghozzá két alkalommal. A házigazda azért lehet különösen bosszús, mert a helyzetei megvoltak, valamint elkerülhető gólokat kapott.

 

CONOIL Merseváti SE - Sitke KKSE 10-1 (4-1)   Mersevát, vezette: Kedves

Mersevát: Patyi - Horváth Zs. (Horváth T. 61.) , Gönye (Németh 77.) , Pethő, Csite, Vizi (Takács 59.) , Orbán (Dénes 29.) , Győrvári, Szabó, Nagy, Balogh

Sitke: Kelemen - Gaál, Imre Gá., Papp, Németh, Tóbiás (Gyürü 10.) , Zeke, Imre Ge. (Lakatos 58.) , Sulyok, Pencz, Németh

Gólszerzők: Győrvári 3., Vizi 2 (13., 18.), Horváth Zs. 25., Gönye 3 (47., 62., 67.), Csite 51., Horváth T. 84., Pethő 87., ill. Zeke 45.

 

A vendéglátó Mersevát hamar gólgyártásba kezdett, a 25. percben pedig már négygólos volt az előnye, a sitkeiek azonban a szünet előtt közvetlenül egy szemfüles góllal szépíteni tudtak. A fordulást követően aztán még egy lapáttal rátettek a hazaiak, ez pedig gólokban is megmutatkozott, a Mersevát eldöntötte a találkozó végkimenetelét. A házigazda megérdemelt győzelmet aratott egy sportszerű ellenféllel szemben.

 

Sé Honvéd SE - Újperinti SE 1-0 (1-0)  Sé, vezette: Marácz

Sé: Földi - Szalay, Séfer, Kovács, Werderits, Muzsai (Hende 73.) , Boldizsár (Kiss Márton 50.) , Fichtacher (Nemes 46.) , Soós (Kiss Mihály 65.) , Kiss Máté (Vámos 75.) , Uri

Újperint: Biró - Sásdi, Hazafi (Nyári 46.) , Iszak, Baranyai, Jagodits, Egyed (Márfy 46.) , Horváth, Hegedűs (Szmolek 16.) , Németh (Kovács 46.) , Kiss

Gólszerző: Kiss Máté 10.

 

A Sé ezúttal a komoly játékerőt képviselő Újperintet fogadta, amely jószerivel a megyei I.-es Király SE csapatára épült. A mérkőzés nagy iramban kezdődött, látszott a vendégek fiatal titánjain, hogy nem heti egyet edzenek, a hazaiak azonban felvették a kesztyűt és a régóta várt, megalkuvást nem tűrő elszántsággal vetették magukat a küzdelembe. Hozzáállás, akarat, fegyelem volt a vezérelvük. Ez egy kicsit meg is lepte ellenfelüket, olyannyira, hogy egy formás támadás után a 10. percben a vezetést is sikerült megszerezniük. Mindkét oldalon voltak helyzetek, de azok csak lehetőségek maradtak. A második félidőben sem lassítottak a felek, óriási iramban zajlott a mérkőzés., melynek még a kánikulai meleg sem szabott gátat. Öldöklő küzdelem és magas színvonal jellemezte a találkozót. Az látszott, hogy a látogató jobb kondiban van, de a hazaiak csupaszív játékán nem találtak fogást. Mindkét csapat támadásaiban benne volt a gól, a hazaiak többször is eldönthették volna a derbit, míg a vendégek próbálkozásai is veszélyt hordoztak, de a stabil lábakon álló hazai védelem azokat csírájában elfojtotta. Összességében a kilátogató nézők jó játékvezetés mellett egy remek mérkőzést láthattak, melyen az extázisban játszó hazaiak – akiknél minden játékos átlagon felül teljesített – győzelme teljesen megérdemelt.

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Szeleste-Pósfa SE 2-0 (1-0)   Gérce, vezette: Sály

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi - Máthé, László, Pethő, Lerik, Mórocz (Kiss 90.) , Major, Nunkovics, Kovács, Csonka, Kövesdi

Szeleste: Kovács M. - Fehér, Pomper, Fülöp, Riba, Kovács A. (Horváth 78.) , Szabó, Kovács T. (Pethő 70.) , Kovács R., Földi, Trittremmel

Gólszerzők: Mórocz 12., Kovács 48.

 

A házigazda Gérce mindkét félidőben be tudta venni egyszer a szelestei kaput, így 2-0-ás győzelemmel tartotta otthon a bajnoki pontokat.

 

Bozsoki SE - Söpte Sport Egyesület 4-2 (2-2)   Bozsok, vezette: Gróf

Bozsok: SZENTELEKI Á. - Bigner, Kratoschwill, Nagy (Pónácz 91.) , SZENTELEKI B., Pál (Kalmár 76.) , Hankó (Szárnyas 89.) , Szalai (Kaposi 72.) , Tompek, Kiss, Marti

Söpte: Gombor - Mester, Németh, Kovács, Léhmann (Fogl 68.) , Horváth, Hujber G. (Farkas 79.) , Rómer, Vámos, Koszokovits, Hujber B. 

Gólszerzők: Szalai 10., Pál 36., Bigner 70., Szenteleki B. 71., ill. Kovács 2 (5., 15.)

 

Gyors gólváltásokkal kezdődött a mérkőzés, két alkalommal is a vendég csapat szerezte meg a vezetést, de a hazaiak mindkét alkalommal egyenlíteni tudtak, így a szünetben 2-2 állt az eredményjelzőn. A második félidő közepén a bozsoki csapat eldöntötte a három pont sorsát és megérdemelten diadalmaskodott.
 

 

Csepregi Sport Egyesület - Pecöl SE 7-2 (2-0)   Csepreg, vezette: Kondor

Csepreg: Farkas - Steiner M., Tájmel (Nika 56.) , Kossuth, Simon (Tóth 68.) , Takács (Baranyai 60.) , Pócza, Nagy (Kovács 62.) , Lukács, Steiner C., Németh

Pecöl: Takács - Pálfi (Németh Á. 62.) , Kurucz, Farkas E., Varga, Oszkó, Farkas A. (Balázs 72.) , Iszak, Kámán, Horváth (Szemes Z. 46.) , Szemes B. (Németh I. 46.)

Gólszerzők: Lukács 3 (2., 13., 55.), Pócza 4 (57., 65., 70., 75.), ill. Varga 74., Farkas E. 81.

 

A Csepreg szempontjából a lehető legjobban kezdődött a mérkőzés, két megingást is ki tudott használni, aminek köszönhetően hamar kétgólos előnyre tett szert. A hazaiak ezt követően is támadásban maradtak, az első félidőben viszont már nem sikerült többször betalálniuk. A pecöliek is próbálkoztak ellentámadásokkal, ezek azonban a pálya középső harmadáben elhaltak. A második játékrész újabb csepregi rohamokkal kezdődött, ami gólokban is megmutatkozott. A vendégeknek két rögzített játékhelyzet után sikerült kozmetikázni az eredményen, de így is megérdemelt hazai siker született. A Csepregnél mindenki jó teljesítményt nyújtott. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.