km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban

Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban

A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.

 

Kemenesalja Futball Club - Gencsapáti KSE 3-5 (0-4)   Vönöck, vezette: Varga

Kemenesalja: Bakos - Vajda, Belegrai, Pethő, Őri, Dobson, Lőrincz, Mester (Bodor 46.) , Erdélyi, Ölbei, Smidéliusz

Gencsapáti: Horváth - Kovács Gé., Janzsó, Varga, Mester, Dancs (Németh 90.) , Tar, Bokor, Tóth, Lőrincz, Kovács Gá. (Markó 56.)

Gólszerzők: Bodor 52., Pethő 57., Belegrai 92., ill. Dancs 3 (14., 36., 48.), Bokor 23., Varga 31.

Kiállítva: Horváth 59. (Gencsapáti)

 

Az erősen tartalékos hazai csapat gyermeteg hibáknak köszönhetően ötgólos előnyt ajándékozott a vendégeknek, innen pedig már nem volt visszaút, csak szépíteni tudott a Kemenesalja.

 

Elektromol Spari FC - Uraiújfalu SE 2-6 (2-4)   Szombathely, vezette: Németh

Elektromol Spari: Varsányi - Dienes, Kovács A., Kovács T., Pulai, Tóth, Láda, Fülöp, Bolfán (Sipos 64.) , Pados, Németh

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gáspár (Simon 68.) , Gallen, Szabó B., Burka (Gönczöl 76.) , Pungor, Csete, Fehér, Keszei, Agg

Gólszerzők: Németh 17., Pulai 19., ill. Burka 4 (6., 25., 38., 65.), Pungor 33., Fehér 78.

 

A hazaiak a számára a bemelegítésnél dőlt el, hogy kapusuk nem tudja vállalni a játékot, így mezőnyjátékossal kezdődött az összeállításuk. Az Uraiújfalu hamar előnybe került, a Sparinak viszont volt tartása, aminek köszönhetően a 19. percben már ők vezettek 2-1-re. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a szünetben ismét a vendégek voltak lépéselőnyben, akik aztán a második félidőben is beköszöntek, méghozzá két alkalommal. A házigazda azért lehet különösen bosszús, mert a helyzetei megvoltak, valamint elkerülhető gólokat kapott.

 

CONOIL Merseváti SE - Sitke KKSE 10-1 (4-1)   Mersevát, vezette: Kedves

Mersevát: Patyi - Horváth Zs. (Horváth T. 61.) , Gönye (Németh 77.) , Pethő, Csite, Vizi (Takács 59.) , Orbán (Dénes 29.) , Győrvári, Szabó, Nagy, Balogh

Sitke: Kelemen - Gaál, Imre Gá., Papp, Németh, Tóbiás (Gyürü 10.) , Zeke, Imre Ge. (Lakatos 58.) , Sulyok, Pencz, Németh

Gólszerzők: Győrvári 3., Vizi 2 (13., 18.), Horváth Zs. 25., Gönye 3 (47., 62., 67.), Csite 51., Horváth T. 84., Pethő 87., ill. Zeke 45.

 

A vendéglátó Mersevát hamar gólgyártásba kezdett, a 25. percben pedig már négygólos volt az előnye, a sitkeiek azonban a szünet előtt közvetlenül egy szemfüles góllal szépíteni tudtak. A fordulást követően aztán még egy lapáttal rátettek a hazaiak, ez pedig gólokban is megmutatkozott, a Mersevát eldöntötte a találkozó végkimenetelét. A házigazda megérdemelt győzelmet aratott egy sportszerű ellenféllel szemben.

 

Sé Honvéd SE - Újperinti SE 1-0 (1-0)  Sé, vezette: Marácz

Sé: Földi - Szalay, Séfer, Kovács, Werderits, Muzsai (Hende 73.) , Boldizsár (Kiss Márton 50.) , Fichtacher (Nemes 46.) , Soós (Kiss Mihály 65.) , Kiss Máté (Vámos 75.) , Uri

Újperint: Biró - Sásdi, Hazafi (Nyári 46.) , Iszak, Baranyai, Jagodits, Egyed (Márfy 46.) , Horváth, Hegedűs (Szmolek 16.) , Németh (Kovács 46.) , Kiss

Gólszerző: Kiss Máté 10.

 

A Sé ezúttal a komoly játékerőt képviselő Újperintet fogadta, amely jószerivel a megyei I.-es Király SE csapatára épült. A mérkőzés nagy iramban kezdődött, látszott a vendégek fiatal titánjain, hogy nem heti egyet edzenek, a hazaiak azonban felvették a kesztyűt és a régóta várt, megalkuvást nem tűrő elszántsággal vetették magukat a küzdelembe. Hozzáállás, akarat, fegyelem volt a vezérelvük. Ez egy kicsit meg is lepte ellenfelüket, olyannyira, hogy egy formás támadás után a 10. percben a vezetést is sikerült megszerezniük. Mindkét oldalon voltak helyzetek, de azok csak lehetőségek maradtak. A második félidőben sem lassítottak a felek, óriási iramban zajlott a mérkőzés., melynek még a kánikulai meleg sem szabott gátat. Öldöklő küzdelem és magas színvonal jellemezte a találkozót. Az látszott, hogy a látogató jobb kondiban van, de a hazaiak csupaszív játékán nem találtak fogást. Mindkét csapat támadásaiban benne volt a gól, a hazaiak többször is eldönthették volna a derbit, míg a vendégek próbálkozásai is veszélyt hordoztak, de a stabil lábakon álló hazai védelem azokat csírájában elfojtotta. Összességében a kilátogató nézők jó játékvezetés mellett egy remek mérkőzést láthattak, melyen az extázisban játszó hazaiak – akiknél minden játékos átlagon felül teljesített – győzelme teljesen megérdemelt.

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Szeleste-Pósfa SE 2-0 (1-0)   Gérce, vezette: Sály

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi - Máthé, László, Pethő, Lerik, Mórocz (Kiss 90.) , Major, Nunkovics, Kovács, Csonka, Kövesdi

Szeleste: Kovács M. - Fehér, Pomper, Fülöp, Riba, Kovács A. (Horváth 78.) , Szabó, Kovács T. (Pethő 70.) , Kovács R., Földi, Trittremmel

Gólszerzők: Mórocz 12., Kovács 48.

 

A házigazda Gérce mindkét félidőben be tudta venni egyszer a szelestei kaput, így 2-0-ás győzelemmel tartotta otthon a bajnoki pontokat.

 

Bozsoki SE - Söpte Sport Egyesület 4-2 (2-2)   Bozsok, vezette: Gróf

Bozsok: SZENTELEKI Á. - Bigner, Kratoschwill, Nagy (Pónácz 91.) , SZENTELEKI B., Pál (Kalmár 76.) , Hankó (Szárnyas 89.) , Szalai (Kaposi 72.) , Tompek, Kiss, Marti

Söpte: Gombor - Mester, Németh, Kovács, Léhmann (Fogl 68.) , Horváth, Hujber G. (Farkas 79.) , Rómer, Vámos, Koszokovits, Hujber B. 

Gólszerzők: Szalai 10., Pál 36., Bigner 70., Szenteleki B. 71., ill. Kovács 2 (5., 15.)

 

Gyors gólváltásokkal kezdődött a mérkőzés, két alkalommal is a vendég csapat szerezte meg a vezetést, de a hazaiak mindkét alkalommal egyenlíteni tudtak, így a szünetben 2-2 állt az eredményjelzőn. A második félidő közepén a bozsoki csapat eldöntötte a három pont sorsát és megérdemelten diadalmaskodott.
 

 

Csepregi Sport Egyesület - Pecöl SE 7-2 (2-0)   Csepreg, vezette: Kondor

Csepreg: Farkas - Steiner M., Tájmel (Nika 56.) , Kossuth, Simon (Tóth 68.) , Takács (Baranyai 60.) , Pócza, Nagy (Kovács 62.) , Lukács, Steiner C., Németh

Pecöl: Takács - Pálfi (Németh Á. 62.) , Kurucz, Farkas E., Varga, Oszkó, Farkas A. (Balázs 72.) , Iszak, Kámán, Horváth (Szemes Z. 46.) , Szemes B. (Németh I. 46.)

Gólszerzők: Lukács 3 (2., 13., 55.), Pócza 4 (57., 65., 70., 75.), ill. Varga 74., Farkas E. 81.

 

A Csepreg szempontjából a lehető legjobban kezdődött a mérkőzés, két megingást is ki tudott használni, aminek köszönhetően hamar kétgólos előnyre tett szert. A hazaiak ezt követően is támadásban maradtak, az első félidőben viszont már nem sikerült többször betalálniuk. A pecöliek is próbálkoztak ellentámadásokkal, ezek azonban a pálya középső harmadáben elhaltak. A második játékrész újabb csepregi rohamokkal kezdődött, ami gólokban is megmutatkozott. A vendégeknek két rögzített játékhelyzet után sikerült kozmetikázni az eredményen, de így is megérdemelt hazai siker született. A Csepregnél mindenki jó teljesítményt nyújtott. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Időseknek és fogyatékkal élőknek segít 10 ezer forinttal az önkormányzat
Valamennyi nyugdíjasnak és valamennyi egészségkárosodás okán ellátásban részesülőnek tízezer forintos segítséget nyújt idén az önkormányzat Szombathelyen. Erről is tárgyalnak a képviselők a közgyűlésen.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
Megalkotják a város idei költségvetését, várhatóan elfogadják a 16 éven aluli szombathelyiek ingyenes utazásáról szóló javaslatot, továbbá döntenek a nyugdíjasok és egészségkárosodás miatt juttatásra jogosultak egyszeri, tízezer forintos támogatásáról. A februári közgyűlésen 11 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők. A csütörtökön 9 órakor kezdődő testületi ülést élőben követhetik honlapunkon frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Gőzerővel épül a Barátság utcai parkoló
Ha minden jól alakul, március 20. környékére el is készül.
Előzésben lévő WV perdített sorompónak egy kanyarodó Mercedest Szombathely határában
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 86-os főúton, Szombathely határában, a BPW kamion alkatrészeket árusító boltja előtt - írja a 112press.
Ferenc pápa kórházba ment kivizsgálásra
Róma egyik központi kórházába ment kivizsgálásra Ferenc pápa szerdán, miután továbbra is gyengélkedik influenzás megbetegedés miatt - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.