km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei II. osztály, északi csoport: idegenben tudott nyerni az Alsóújlak és a Gérce

Megyei II. osztály, északi csoport: idegenben tudott nyerni az Alsóújlak és a Gérce

A Sitke második tavaszi bajnokiján is 3-3-as döntetlent játszott, a Sé, a Csepreg, az Újperint, valamint az Uraiújfalu pedig hazai környezetben diadalmaskodott.

 

Sitke KKSE - Söpte Sport Egyesület 3-3 (2-1)  Sitke, vezette: Bagoly

Sitke: Kelemen D. - Gaál, Bagoly, Lakatos, Horváth, Gyürü (Kelemen B. 57.) , Papp, Németh (Szakos 85.) , Zeke, Nagy, Pencz

Söpte: Gombor - Mester, Németh, Kovács, Farkas (Udvardi 65.) , Horváth (Léhmann 46.) , Hujber, Rómer, Varga, Koszokovits, Bíró (Fogl 46.)

Gólszerzők: Zeke 2 (7., 43.), Horváth 67., ill. Farkas 27., Mester 2 (60., 82.)

 

Nagy lelkesedéssel várta a tavaszi folytatást a Sitke, ami olykor felfokozott hangulatot eredményez a mérkőzéseken, ezért ezúton is elnézést kér a klub. Az elmúlt két forduló eredménye azt mutatja, jó úton jár a csapat, a mostani találkozóban akár egy győzelem is benne volt a jó erőkből álló ezüstérmes pozícióban lévő Söpte ellen. A hazaiaknál mindenki kiemelkedő teljesítményt nyújtott. 

 

Csepregi Sport Egyesület - Kemenesalja Futball Club 2-0 (1-0)  Csepreg, vezette: Szabó III.

Csepreg: Jakatics - Kótai, Steiner M., Tájmel (Lukács 57.) , Kossuth (Kovács 72.) , Nika M. (Baranyai 66.) , SIMON, Nika B., Nagy (Merk 66.) , STEINER C., Németh (Takács 57.)

Kemenesalja: Bakos - Bodor (Czöndör 81.) , Belegrai, Szakál, Őri, Dobson (Kolompár 68.) , Lőrincz (Smidéliusz 86.) , Berecz, Vajda, Péter, Ölbei

Gólszerzők: Steiner C. 28., Lukács 78.

 

A Csepreg együttese fásultan, sok hibával, pontatlansággal kezdte a találkozót, a csapat nem igazán tudta megvalósítani azt, amit elképzelt. A listavezető ugyan mezőnyfölényt alakított ki, ám igazán dominálni, ritmust diktálni nem tudott. A 28. percben mindennek dacára egy védelmi megingást kihasználva megszerezte a vezetést Steiner Zsolt csapata, a játék képe viszont hasonlóan alakult a félidő hátralévő részében. A szünetben próbálta rendezni a sorokat a házigazda, ez azonban nem sikerült teljes mértékben. a Kemenesalja pedig bátrabban, veszélyesebben futballozott, több nagy helyzetig is eljutott, ezeket azonban nem sikerült értékesíteni. Ez megbosszulta magát, a csepregiek egy újabb góllal növelni tudták előnyüket, ez pedig valamelyest megnyugtatta őket, és tudták a saját játékukat játszani. A három pont mindenképpen pozitívum hazai oldalon, az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy mélyen a tudása alatt játszott az együttes.

 

Elektromol Spari FC - Gérce-Vásárosmiske KSE 1-4 (1-1)  Szombathely, vezette: Bazsó

Elektromol Spari: Baldauf - Dienes, Pulai, Láda, Varsányi, Kovács (Pados 72.) , Tóth (Barbalits 79.) , Németh V., Schmidt, Bolfán (Fülöp 51.) , Németh R.

Gérce-Vásárosmiske: Fehér - Németh, László, Soós (Meskó 46.) , Lerik, Mórocz, Major (Kiss 82.) , Nunkovics, Kovács (Rövid 76.) , Csonka, Kövesdi

Gólszerzők: Pulai 20., ill. Lerik 4., Kovács 48., Mórocz 61., Csonka 90.

 

A Spari, valamint a Gérce is vereséggel kezdte a tavaszt, így mindkét együttes szeretett volna javítani. A gyors vendég vezetésre még az első félidőben jött a házigazda válasza, a második félidőben viszont három alkalommal is be tudott találni a gércei csapat, amely így három ponttal gazdagodott.

 

CONOIL Merseváti SE - Alsóújlaki Sport Club 0-3 (0-1)  Mersevát, vezette: Bíró

Mersevát: Patyi - Győrvári, Pethő, Csite, Vizi, Horváth, Orbán, Dénes (Varga 21.) , Czupor, Nagy (Tanai 56.) , Balogh

Alsóújlak: Gábor - Gampel (Káldi M. 46.) , Varga K., Pados, Toldi (Tóth 52.) , Varga Á., Varga N. (Papp 86.) , Farkas (Vasas 70.) , Ódor, Ország (Káldi I. 80.) , Varga R.

Gólszerző: Varga R. 3 (30., 80., 86.)

Kiállítva: Pethő 68., Tanai 76. (mindkettő Mersevát)

 

A hazaiak szavaival élve két kiállítással, valamint két véleményes büntetővel sikerült parázzsá tenni a 70 percig teljesen nyílt mérkőzést. A kettős emberhátrányt nem bírta el a Mersevát, az Alsóújlak elvitte a három pontot. 

 

Sé Honvéd SE - Szeleste-Pósfa SE 5-1 (2-0)  Sé, vezette: Árpád

Sé: Földi - Szalay, Séfer, Kovács, Muzsai, Fichtacher, Rada (Dénes 88.) , Soós (Vándori 59.) , Tóth, Kiss Máté, Kiss Márton

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - Pomper, Fülöp, Riba, Kovács R., Tóth (Tokaji 75.) , Szabó, Kovács T. (Pethő 61.) , Varga, Földi, Trittremmel

Gólszerzők: Kiss Máté 3 (21., 50., 61.), Varga 37. (öngól), Muzsai 87., ill. Pomper 49.

Kiállítva: Tóth 70. (Sé)

 

A séi csapat erősen tartalékosan várta a derbit, a csatát, a két együttes jó viszonyt ápol egymással, de a mérkőzéseik, illetve már a meccs körítése is mindig parázsra sikeredik. Most sem volt ez másképp! Gyorsan egymásnak estek a csapatok, hajtós, helyenként látványos mérkőzést vívtak. Az adok-kapokból a hazaiak jöttek ki jobban, a félidő közepén megszerezték a vezetést, sőt, mi több, a játékrész vége előtt meg is duplázták előnyüket. A vendégek is mentek előre becsülettel, de a hazaiak védelmén nem találtak fogást, így biztos séi vezetéssel zárult az első negyvenöt perc. A második játékrészben sem lassítottak a tempón a felek, ám ezúttal a hazaiak akarata érvényesült. Sokszor került helyzetbe a házigazda, ám egy, a séi csapat szerint véleményes tizenegyessel szépíteni tudtak a vendégek. Egy perc sem telt el, jött a hazai válasz, sőt, utána még kétszer beköszönt a vendéglátó, az utolsó húsz percet már emberhátrányban játszva, ami a játék képét nézve egyáltalán nem érződött. Összességében a kiütéses hazai győzelem teljesen megérdemelt a jó játékerőt képviselő vendégekkel szemben.

 

Újperinti SE - Gencsapáti KSE 6-0 (2-0)  Szombathely, vezette: Horváth

Újperint: Biró (Balaton 71.)  - Varga (Csercsics 71.) , Iszak, Baranyai, Kovács G., Kovács A., Egyed (Kiss 46.) , Horváth (Szabó 61.) , Hegedűs, Németh (Takács 53.), Tóth

Gencsapáti: Horváth Gy. - Petrőczi, Janzsó, Mester, Dancs (Németh 87.) , Baranyai, Bokor (Horváth Á. 66.) , Tóth (Szigetvári 67.) , Lőrincz, Kovács Gá., Kovács Gé. (Varga 56.)

Gólszerzők: Kovács A. 14., Horváth 17., Hegedűs 2 (62., 66.), Szabó 2 (80., 86.)

 

A hazaiak három vereség után örülhettek újra győzelemnek, fél tucat gólt szerezve múlták felül a Gencsapáti együttesét.

 

Uraiújfalu SE - Pecöl SE 3-0 (2-0)  Uraiújfalu, vezette: Kedves

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gáspár, Gallen, Szabó B. (Simon 78.) , Kollárits, Tóth (Fehér 70.) , Pungor, Keszei, Agg (Kovács 68.) , Németh (Burka 82.)

Pecöl: Takács - Pálfi (Kollarics 78.) , Czeglédi, Kurucz Ki., Szemes Z., Farkas E., Gyürü, Oszkó, Farkas A., Németh (Szemes B. 66.) , Balázs (Kurucz Ke. 66.)

Gólszerzők: Gallen 24., Németh 35., Szabó M. 72.

 

Az Uraiújfalu előző két mérkőzésén egyaránt begyűjtötte a három pontot, ezúttal pedig azt a Pecölt látta vendégül, melyet egy esetleges győzelemmel pontszámban beérhetett, sőt, meg is előzhetett a tabellán. Ennek szellemében vetette bele magát a találkozóba a hazai együttes, amely az első játékrészben kétszer is be tudta venni ellenfele kapuját, így 2-0-ás előnnyel mehetett a szünetre. A második félidőben is örülhettek még egy gólnak az uraiújfalui szimpatizánsok, a házigazda 3-0-ás győzelmével már a negyedik pozíciót foglalja el.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
A helyiekkel együtt gondolkodnának a jövő városáért
Németh Ákos tanácsnok arra kér mindenkit közösségi oldalán, hogy gondolkodjanak közösen a jövő városáért. Dr. Nemény András polgármesterrel közösen videóban kérnek segítséget a városlakóktól.
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.