km/óra
  2024.05.21., kedd  •  Konstantin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megyei II. osztály, északi csoport: háromgólos hátrányból mentett pontot a Boba, a Szeleste szállította az egyetlen idegenbeli sikert

Megyei II. osztály, északi csoport: háromgólos hátrányból mentett pontot a Boba, a Szeleste szállította az egyetlen idegenbeli sikert

A Kemenesmagasi öt, a Lukácsháza négy gólig jutott, a Spari, a Gencsapáti, valamint az Újperint pedig egyaránt 2-1-es győzelmet aratott.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Uraiújfalu SE 4-1 (3-1)  Lukácsháza, vezette: Szabó I.

Lukácsháza: Bán - Bolfán, Szentkúti, Toldi, Gombás (Lévai, 84.), Pungor, Krancz (Németh, 75.), Döbör (Tóth, 72.), Szűcs (Horváth, 46.), Rozmán, Bősze

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gáspár, Gallen, Szabó B., Burka (Agg, 60.), Németh Z. (Csete, 78.), Pungor, Németh B. (Kollárits, 60.), Kovács (Czenki, 78.), Simon (Keszei, 46.)

Gólszerzők: Pungor 2 (2., 64.), Döbör 37., Rozmán 43., ill. Gáspár 39.

 

Remek idő, szépszámú nézőközönség, s kiválóan előkészített pálya fogadta a forduló rangadóján a csapatokat. A hazai együttes mindjárt az első percben egy szöglet utáni góllal meg is adta az alaphangot a mérkőzésnek. A 30.percben tíz főre fogyatkozott a vendég egy felesleges és durva szabálytalanság miatt. A vendéglátó kihasználva az emberelőnyt egy gyors bedobás után büntetőhöz jutott és tovább növelte előnyét. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a vendégek Gáspár Milán révén egy remek szabadrúgásgóllal szépítettek. A lukácsházi csapat a félidő vége előtt ismét kétgólos előnyre tett szert egy támadás után és így mehettek pihenőre a csapatok. A második félidőben nem adta fel és tovább küzdött, hajtott az emberhátrányban játszó vendég alakulat, de sok esélyt nem adtak a hazaiak, kézben tartották a mérkőzést és újabb gólt szereztek, amivel, mint kiderült be is állították a végeredményt, mert már csak kapufára és helyzetekre futotta az erejükből a negyedik gól után. A hazai csapat, amelyben mindenki jó teljesítményt nyújtott, a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét és magabiztosan nyerte meg a találkozót.

 

Elektromol Spari FC - Sé Honvéd SE 2-1 (0-0)   Szombathely, vezette: Talabér

Elektromol Spari: Pungor - Dienes, Boldizsár (Sipos, 91.), Varsányi, Pulai, Jónás, Fritz, Pados (Kovács, 37.), Majtényi, Láda, Kelemen

Sé: Földi - Szalay, Séfer, Kovács (Hende, 86.), Werderits (Rada, 70.), Muzsai (Kiss Márton, 50.), Halmos, Nemes (Farkas, 46.), Fichtacher, Kiss Máté, Uri

Gólszerzők: Pulai 50., Boldizsár 78., ill. Kiss Máté 73.

 

A bajnokság 20. fordulójábana jó formában lévő Sé látogatott a Sparihoz. A hazaiak a biztos védekezésre építettek, mindkét csapat rendkívül motiváltan játszott, a jó kapusteljesítményeknek köszönhetően azonban 0-0-ról következett a folytatás. A fordulást követően egy higgadt megoldás után a Spari szerezte meg a vezetést, amire még válaszolni tudott a séi csapat, a hajrában azonban a házigazda második találatára már nem tudtak reagálni a vendégek. A Spari egy jól felkészített, jó formában lévő Sét tudott legyőzni és nagyon fontos három pontot gyűjtött be. 

 

Újperinti SE - Pecöl SE 2-1 (0-1)   Szombathely, vezette: Kondor

Újperint: Szlámer - Kovács Zs., Hujber (Tóth, 46.), Viszket (Kovács A., 46.), Egyed, Horváth (Kovács G., 78.), Hegedűs, Czingráber, Baranyai N., Tamás (Szabó, 62.), Baranyai K. (Varga, 46.)

Pecöl: Kollarics- Szabó, Orsós (Svób, 21.), Gyürü, Farkas, Kiss, Hóbor, Boncz (Oszkó, 63.), Seper, Joó, Németh

Gólszerzők: Egyed 53., Kovács A. 90., ill. Szabó 24.

 

A vezetést a vendégek szerezték meg a listavezető Újperint otthonában, a hazaiak azonban fordítani tudtak és végül 2-1-es győzelmet arattak. 

 

Gencsapáti KSE - Kemenesalja FC 2-1 (1-0)   Gencsapáti, vezette: Elek

Gencsapáti: Horváth - Jónás, Sulyok (Fülöp, 81.), Soldatenko, Bokor (Varga, 78.), Tóth (Kovács, 46.), Egyed (Lőrincz, 46.), Roshko, Janek, Pochernin, Skrapits (Dancs, 46.)

Kemenesalja: Hujbert - Őri, Szücs, Szabó, Varga Sz., Horváth, Fülöp, Pethő (Bakos, 67.), Erdélyi, Varga R., Ölbei

Gólszerzők: Skrapits 36., Soldatenko 61., ill. Szücs 59.

 

Erős szélben, kiváló játékvezetés mellett a hazaiak a mérkőzés elején elpuskázták ziccereiket, ezt követően viszont a vendégek is hasonlóan jártak. Mindkét gárda sokat hibázott ellenfele kapuja előtt. A gencs a megszerzett vezetést nem tudta megtartani, kiegyenlített a Kemenesalja, a második hazai találatra azonban már nem érkezett válasz, így nehezen, de otthon tartotta a három pontot a Gencsapáti a masszív Kemenesalja ellen. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - Boba SE 4-4 (3-0)  Gérce, vezette: Németh

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi Z. - Máthé, László, Pethő, Lerik (Mórocz, 50.), Major, Lakatos (Komáromi A., 70.), Nunkovics, Kovács (Lőrincz, 50.), Csonka, Kövesdi

Boba: Fábián (Csajbók E., 22.) - Pityer, Binder, Fodor, Bugyi, Szigeti, Farkis (Csajbók A., 66.), Kozári, László, Prépost, Porkoláb

Gólszerzők: Pethő 2 (5., 14.), Major 39., Máthé 58., ill. Porkoláb 2 (52., 62.), Prépost 2 (72., 86.)

 

A hazaiak a szünetben már 3-0-ra is vezettek, a Boba azonban ennek ellenére sem adta fel és 4-1 után zsinórban három gólt szerezve ponttal távozott a Gérce otthonából. 

 

CONOIL Mersevát SE - Szeleste-Pósfa SE 1-2 (1-0)  Mersevát, vezette: Marácz

Mersevát: Patyi - Gönye, Csite (Kelemen, 77.), Nagy, Dénes (Rába, 77.), Döbröntei, Csótár, Horváth, Orbán, Homlok (Takács M., 26.), Takács B.

Szeleste-Pósfa: Szentgyörgyvári - Nardai, Horváth R., Horváth D. (Pethő, 58.), Fülöp, Riba, Molnár, Fehér (Marton, 73.), Kovács R. (Horváth E., 78.), Kovács T. (Németh, 58.), Horváth L.

Gólszerzők: Csótár 12., ill. Riba 2 (64., 85.)

 

Az első játékrészben vezetést szerző hazaiak nem tudták megtartani előnyüket a döntetlen színezetű találkozón, így pont nélkül maradtak. 

 

Kemenesmagasi FC - Bozsoki SE 5-1 (2-1)   Kemenesmagasi, vezette: Monostori

Kemenesmagasi: Papp - Berghoffer - Molnár Zs., Horváth, Solymos (Bándoli, 65.), Poós, Palotai, Csemer (Fülöp, 74.), Kerekes (Princzes, 88.), Peresznyei, Molnár T.

Bozsok: Szenteleki - Bigner, Kratochwill, Hankó (Pónácz, 80.), Pál, Dévényi, Dobány (Kappel, 80.), Szalai, Tompek (Kalmár, 52.), Németh (Kovács, 62.), Kiss

Gólszerzők: Horváth 4., Berghoffer 39., Poós 55., Csemer 68., Princzes 90., ill. Németh 20.

 

A hazaiak nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe, ennek eredményeként pedig korán meg is szerezték a vezetést. A játékrész derekához érkezve egalizálni tudott a Bozsok, a Kemenesmagasi azonban még a szünet előtt ismét lépéselőnybe került és 2-1-gyel mehetett az öltözőbe. A házigazda lelkesedése a folytatásban is kitartott és igazi csapatként játszva megérdemelt, 5-1-es győzelmet aratott. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak