km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei II. osztály, déli csoport: rangadót nyert és élre állt a Szarvaskend, hatot rúgott a Bajánsenye, valamint a Nádasd is

Megyei II. osztály, déli csoport: rangadót nyert és élre állt a Szarvaskend, hatot rúgott a Bajánsenye, valamint a Nádasd is

A Körmend kétgólos hátrányból fordítva nyert a Gyöngyöshermán-Szentkirály otthonában, a Szentpéterfa pedig a Tanakajdot győzte le. A Bajánsenye a Felsőcsatár ellen tartotta otthon a három pontot, a Rum és a Vasszécseny viszont nem bírt egymással.

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - TUTITEXTIL-Körmend VSE 2-4 (2-3)   Szombathely, vezette: Winkler

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Bihun, Séfer, Kis (Dénes 70.) , Hegedűs, Szabó, Németh, Bazsó, Kopácsi, Kondor (Nagy 46,) , Szekeres (Péntek 74.)

Körmend: Sály - Velekei, Horváth Á., Popovics, Törő, Szatmáry (Simon 62.) , Petrovics, Sákovits, Jóna (Horváth A. 76.) , Vilics, Szabó

Gólszerzők: Kondor 5., Bazsó 16., ill. Vilics 22., Velekei 3 (41., 43., 93.)

 

Jól kezdett a hazai gárda, gyorsan megszerezte a vezetést, majd növelni is tudta előnyét, azonban a körmendi válasz sem váratott magára sokat, a félidőre már 2-3-as körmendi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. A második felvonás játék szempontjából kiegyenlített volt, a hajrá azonban a Körmendnek sikerült jobban, a hosszabbításban még egy találatot szereztek, ezzel pedig 2-4-re megnyerték a mérkőzést. Sportszerű mérkőzést vívtak egymással a csapatok, amihez hozzájárult a játékvezetői hármas jó teljesítménye is. 

 

Bajánsenye SE - Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK 6-0 (2-0)  Bajánsenye, vezette: Monostori

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Szabó, Hodács, Horváth M., Kosár, Bakó (Luter 62.) , Kovács (Vörös 58.) , Könye (Fábián 62.) , Horváth Z. (Stunya 58.) , Horváth B.

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Szabó - Czlenner, Vajda (Pock 67.) , Horváth, Pehr, Schmalzl (Takács 46.) , Böhm (Lakics 58.) , Terentii, Windisch, Krajczár, Hábetler

Gólszerzők: Horváth M. 25., Kosár 2 (32., 62.), Szabó 2 (55., 82.), Luter 71.

Kiállítva: Horváth 75. (Pinkavölgy-Felsőcsatár)

 

A hazaiak már az első játékrészben kétgólos előnyre tettek szert, ezt követően pedig meg sem álltak fél tucat találatig. Magabiztos győzelmével a Bajánsenye beérte pontszámban az előtte álló Telekest. 

 

Lorry GM Kft. Szarvaskend - Csákánydoroszlói KSE 5-1 (2-1)   Szarvaskend, vezette: Kondor

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Csillag (Nagy R. 84.) , Jóna (Somogyi 72.) , Németh, Kis-Nemes, Földes, Nagy Á., Kunovics, Kopfer, Wolf

Csákánydoroszló: Baba - Kolosits (Major 72.) , Danyi, Török, Makai, Dedics, Horváth M. (Horváth Á. 39.) , Sárközi, Albert, Takács, Urbán

Gólszerző: Velekei 5 (4., 28., 55., 63., 90.), ill. Makai 26.

Kiállítva: Horváth Á. 55. (Csákánydoroszló)

 

A házigazda támadólag lépett fel, ennek köszönhetően pedig hamar meg is szerezte a vezetést. A vendégek egy átlövésből egalizáltak, egy jogos büntetővel azonban ismét a Szarvaskend került előnybe, ez pedig már nem is változott a pihenőig. A második játékrészben végig a hazaiak akarata érvényesült, Velekei vezérletével - aki tavasszal már 16 gólnál jár - ilyen arányban is megérdemelten nyert a Szarvaskend. 

 

Őriszentpéter SE - Horváth Ranch Kft. Nádasd 1-6 (1-2)   Őriszentpéter, vezette: Kedves

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Mihály, Szabó S. (Őr 57.) , Németh, Sály, Kósa, Kulcsár, Tamaskó (Mihályka 67.) , Szép, Horváth A. (Horváth Cs. 77.)

Nádasd: Rejtli - Varga, Kalamár, Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Meskó E., Burka (Németh Be. 57.) , Csenterics (Szabó D. 57.) , Gerencsér (Balogh 67.) , Szabó Z.

Gólszerzők: Sály 8., ill. Tuboly 3 (23., 34., 57.), Meskó M. 2 (48., 85.),  Németh Be. 65.

 

A csípős tavaszi időben a több sebből vérző szentpéteriek ellenállását a második félidőre teljesen felőrölte a Nádasd. A dóbogós helyekért harcoló vendégek ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak.

 

Szentpéterfai SE - Tanakajd TC 3-0 (1-0)  Szentpéterfa, vezette: Mórocz

Szentpéterfa: Páll - Udvardi, Tóth (Farkas Alex 69.) , Wágner, Horváth, Skrapits (Farkas Henrik Milán 76.) , Garger, Farkas Henrik, Németh (Baranyai 83.) , Gaál, Hoós

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Gombkötő, Kölkedi, Marcz G. (Tóth 76.) , Marcz D. (Kiricsi 22.) , Hittaller A., Kalmár, Filakovszky, Marcz M., Könczöl (Hittaller M. 76.)

Gólszerzők: Hoós 33,. Horváth 61., Farkas Henrik Milán 84.

 

A hazai csapat már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, a helyzetek azonban sorra kimaradtak, csak a félidő második felében tört meg a jég. A második játékrészre már kialakult a két csapat közötti különbség, és két egyéni megmozdulásnak köszönhetően magabiztos győzelmet aratott a Szentpéterfa.

 

Rum KSC - Petőfi SE Vasszécseny 2-2 (1-0)  Rum, vezette: Szabó III.

Rum: Lepár - Székely, Horváth T., Preiczer, Bíró, Molnár (Tárkányi 77.) , Kovács, Koronczai, Rosta, Horváth Á., Pásti

Vasszécseny: Pungor A. - Joó, Maczek (Kiss 74.) , Szalay (Vidos 63.) , Viszked, Orsós, Dunai (Zsolnai 55.) , Sásdi, Varga, Kámán, Pungor D.

Gólszerzők: Horváth Á. 7., Székely 76., ill. Joó 2 (75., 85.)

 

A középmezőnyben elhelyezkedő csapatok találkozóján a Rum is vezetést tudott szerezni, ám mindkétszer válaszolt a Vasszécseny, így aztán egy-egy ponttal gazdagodott mindkét együttes.

 

Rábatótfalui SE - Telekes MEDOSZ SE 1-0 (1-0)  Rábatótfalu, vezette: Busi

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri, Náricza, Domján, Szakács (Tamaskó 84.) , Düh, Kovács, Falb, Könye, Kóczán, Anderkó (Pukhely 71.)

Telekes: Tóth - Pénzes, Németh T., Németh M., Szakter (Blaskovics 58.) , Osvald, Kónya (Büki 58.) , Vincze, Horváth, Osbáth, Németh F. (Görcsi 68.)

Gólszerző: Anderkó 42.

 

A Rábatótfalunak a négypontos különbség kialakítására, a Telekes számára pedig az előzésre volt lehetőség a vasárnapi összecsapáson. A találkozón egy gól döntött, a hazaiak a szünet előtt szerzett találatuknak köszönhetően megszerezték a győzelmet. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.