km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Megyei II. osztály, déli csoport: ezúttal sem hibázott a Csákánydoroszló, idegenben nyert a Rum

Megyei II. osztály, déli csoport: ezúttal sem hibázott a Csákánydoroszló, idegenben nyert a Rum

A Szentpéterfa megszakította a Körmend veretlenségi sorozatát, a Felsőcsatár, a Tanakajd, valamint a Rábatótfalu szintén hazai környezetben tudott nyerni. A Gyöngyöshermán-Szentkirály és az Egyházasrádóc összecsapása döntetlennel zárult.

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Egyházasrádóci SE 1-1 (0-1)  Szombathely, vezette: Polgár

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Szabó - Illés, Kopácsi, Kis Z. (Dénes, 70.) , Németh Sz., Hegedűs (Kis L., 70.) , Nagy (Balázs, 61.) , Németh P. (Bakos, 46.) , Bihun, Kovács (Szekér, 61.) , Séfer

Egyházasrádóc: Bali - Merőtei T., Németh Martin., Varga Z., Krajczár (Bányik, 66.) , Fejes (Móricz, 85.) , Németh Marcell, Mészáros, Varga D., Filipovits (Németh G., 57.) , Varga M. (Merőtei G., 46.)

Gólszerzők: Kopácsi 81., ill. Krajczár 9.

 

Szomorú tragédia árnyékolta be a szombati mérkőzést, a hazai csapat elveszítette  egy csupaszív szurkolóját, akire a találkozó előtt gyertyagyújtással emlékeztek. A kilátogatók kiegyenlített mérkőzést láthattak, ugyan a vendégek hamar megszerezték a vezetést, a Gyöngyöshermán azonban nem adta fel és a hajrában egy jogosan megítélt büntetőből egyenlített. 

 

Csákánydoroszlói KSE - Bajánsenye SE 7-3 (2-0)  Csákánydoroszló, vezette: Kedves

Csákánydoroszló: Tóth - Sáfár, Török, Makai, Pandur (Dihen, 72.) , Dedics, Sárközi (Márton, 65.) , Albert, Takács, Urbán (Biczó, 72.) , Németh (Pesti, 65.)

Bajánsenye: Kalamár - Bagó (Horváth Z., 29.) , Bacsák, Horváth B., Hodács, Horváth M. (Kovács I., 75.) , Kosár, Kovács V. (Koltai, 46.) (Koczor, 62.) , Fábián (Kucsera, 75.) , Stunya, Propszt

Gólszerzők: Németh M. 2 (13., 58.), Makai 3 (36., 66., 79.), Sáfár 54., Török 84., ill. Kosár 50., Koczor 68., Kovács I. 89.

Kiállítva: Stunya 40. (Bajánsenye)

 

A hazaiak zsinórban második mérkőzésükön szereztek hét találatot, magabiztos győzelmüknek köszönhetően pedig továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a tabellát. 

 

Telekes MEDOSZ SE - Rum KSC 1-4 (0-2)  Telekes, vezette: Monostori

Telekes: Blaskovics - Tóth (Szakter, 78.) , Dézsi, Németh T. (Horváth, 46.) , Németh M., Orsós, Görcsi (Nyári, 65.) , Osvald, Kónya M., Vincze, Kónya Sz.

Rum: Miklós - Székely, Molnár (Reznyák, 55.) , Bíró, Kovács, Koronczai, Leitgeb, Rosta, Kalmár, Horváth, Pásti

Gólszerzők: Kónya M. 54., ill. Horváth 24., Székely 35., Kalmár 65., Bíró 89.

Kiállítva: Kalmár 75. (Rum)

 

A hazaiak egy félidőnyi előnyt adtak a vendégeknek, akik felívelt labdákkal és csatáraik gyorsaságával operáltak, az első találatuk is egy ilyen szituációból született, a második pedig "a serdülő szintet sem ütötte meg" a beszámoló szerint. A Telekes a szünetben átbeszélte a védekezését, de továbbra is érezhető volt egyfajta kishitűség a gárdán. Az 54. percben aztán szépíteni tudtak a hazaiak, Kónya Milán volt eredményes, a harmadik rumi gól azonban megpecsételte a telekesiek sorsát. A futballra, játékra koncentráló Rum teljesen megérdemelten gyűjtötte be mindhárom bajnoki pontot. 

 

Szentpéterfai SE - TUTITEXTIL-Körmend VSE 1-0 (0-0)  Szentpéterfa, vezette: Imre

Szentpéterfa: Páll - Wágner K., Pataki, Gaál Á., Skrapits D., Garger, Wágner R., Homor, Gaál R., Páll Sz., Skrapits I.

Körmend: Bérdi - Papp, Horváth Á. (Szabó, 58.) , Tóth (Horváth Dániel, 68.) , Simon (Kiss, 58.) , Meixner (Sákovits, 75.) , Szatmáry, Horváth Dávid, Petrovics, Kazinczki (Horváth A., 46.), Jóna

Gólszerző: Skrapits I., 49.

Kiállítva: Homor 90. (Szentpéterfa)

 

A hazaiak egygólos győzelmet arattak az eddig veretlen körmendiek ellen. A döntetlen eredmény sem lett volna igazságtalan. 

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - Őriszentpéter SE 5-3 (3-2)  Felsőcsatár, vezette: Busi

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Sásdi - Cobzaru (Windisch, 74.) , D.Donadi , Horváth, Pehr (M.Donadi, 74.) , Krancz, Kopácsi, Schmalzl, Böhm, Cseri (Krajczár, 69.) , Hábetler (Podlaviczki, 46.)

Őriszentpéter: Szemán - Szabó, Kaszás, Varga (Mihályka, 63.) , Németh, Kósa, Szabó, Horváth, Szalai, Mihály, Szép

Gólszerzők: Pehr 2 (7., 71.), Schmalzl 33., Horváth 46., Cseri 58., ill. Szalai 19., Kósa 42., Mihályka 84.

 

Tragédia árnyékában kezdődött a mérkőzés, ugyanis a felsőcsatáriak a mérkőzés előtt elveszítették szurkolótáboruk egyik csupaszív tagját, amely nagyban meghatározta az egész találkozót. A hazaiak korrekt játékvezetés mellett, sportszerű mérkőzésen megérdemelt sikert arattak, a győzelmet Szigeti László emlékének ajánlják.

 

Tanakajd TC - Horváth Ranch Kft. Nádasd 1-0 (1-0)  Tanakajd, vezette:Sebesi

Tanakajd: Marcz L. - Könczöl, Hankó, Kölkedi (Szalai, 57.) , Marcz G., Orsós (Hittaller, 21.) , Pál, Filakovszky, Marcz M., Kiricsi (Varga, 74.) , Vámos

Nádasd: Rejtli - Pálmai (Horváth, 70.) , Péter, Kalamár (Mesics, 65.) , Meskó M., Varga, Németh Bo., Németh Be., Meskó Á., Gerencsér

Gólszerző: Kölkedi 18.

 

Már a mérkőzés elejétől kezdve a küzdelem dominált. A Tanakajd a 18. percben megszerezte a vezetést, a vendégek pedig hiába mozgósítottak nagy erőket az egyenlítésért, nem sikerült a kapuba találniuk. A csapat és a szurkolók is jobbulást kívánnak a Marcz család sérültjeinek. 

 

Rábatótfalui SE - Petőfi SE Vasszécseny 5-2 (4-1)  Szentgotthárd-Rábatótfalu, vezette: Pázsi

Rábatótfalu: Bánfi-Nagy - Keresztúri, Lovenyák, Papp, Domján D. (Csákvári, 33.) , Sütő, Düh, Kovács, Domján B. (Szakács, 57.) , Kóczán (Erős, 70.) , Náricza

Vasszécseny: Székely - Kontics, Dankó, Virág, Viszked B., Katona, Kalmár (Szakács, 46.) , Viszked P. (Papp, 57.) , Németh, Pungor, Jéri

Gólszerzők: Düh 2 (4., 37.), Lovenyák 31., Papp 45., Kóczán 54., ill. Katona 2 (75., 79.)

 

A házigazda már a szünetben háromgólos előnyben volt, végül nem is adta ki a kezéből a győzelmet, 5-2-es eredménnyel ért véget az összecsapás. 

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.