km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei II. osztály, déli csoport: a Nádasd, a Körmend, a Gyöngyöshermán-Szentkirály, valamint Csákánydoroszló is ötöt rúgva tudott nyerni

Megyei II. osztály, déli csoport: a Nádasd, a Körmend, a Gyöngyöshermán-Szentkirály, valamint Csákánydoroszló is ötöt rúgva tudott nyerni

Az Őriszentpéter Telekesen győzött, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont nem bírt egymással.

 

Tanakajd TC - Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK 1-1 (1-1)   Tanakajd, vezette: Mónos

Tanakajd: Marcz L. - Gombkötő, Kölkedi (Tóth 75.) , Marcz G., Marcz D., Pál, Kalmár, Filakovszky (Varga 67.) , Marcz M., Könczöl, Kiricsi

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Szabó - Czlenner, Horváth L., Cobzaru, Horváth Sz., Krancz, Schmalzl (Takács 67.) , Böhm, Hábetler, Orbán, Krajczár (Terentii 46.)

Gólszerzők: Kölkedi 12., ill. Schmalzl 8.

 

A tabella kilencedik, valamint tizedik helyezettje találkozott egymással a pontvadászat 23. fordulójában. A találkozó végeredménye már a 12. percben kialakult, a csapatok gyors gólváltással kezdtek, ez pedig 1-1-es pontosztozkodást jelentett.

 

Bajánsenye SE - Horváth Ranch Kft. Nádasd 2-5 (1-2)   Bajánsenye, vezette: Bazsó

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Vörös, Kucsera, Horváth M., Luter, Kosár, Könye-Balla, Kovács, Horváth Z., Stunya

Nádasd: Rejtli - Varga, Horváth (Szabó Á. 75.) , Meskó, Tuboly, Németh Bo., Szabó D., Németh Be. (Pomper 70.) , Burka, Gerencsér, Szabó Z.

Gólszerzők: Horváth M. 20., Horváth Z. 89., ill. Meskó 3 (16,. 18., 63.), Németh Bo. 74., Pomper 80.

 

A bajánsenyei együttes a szezon egyik legjobb teljesítményével megnehezítette a bajnoki címért is harcban lévő Nádasd dolgát, az egész csapatot dicséret illeti.

 

TUTITEXTIL-Körmend VSE - Szentpéterfai SE 5-0 (1-0)   Körmend-Horvátnádalja, vezette: Bíró

Körmend: Sály - Velekei, Popovics, Törő (Horváth Á. 63.) , Szatmáry (Sákovits 33.) , Horváth Dávid, Petrovics, Horváth A. (Horváth Dániel 66.) , Vilics, Szabó (Papp 64.) , Szakasics

Szentpéterfa: Sákovits - Udvardi, Wágner, Skrapits D., Gaál, Farkas H., Farkas A., Hoós B., Hoós Á., Skrapits I., Baranyai (Páll 46.)

Gólszerzők: Horváth Dávid 2 (30., 64.), Velekei 57., Vilics 85,. Papp 88.

 

A hazaiak megérdemelt győzelmet arattak a főként a védekezésre koncentráló szentpéterfaiak ellen.

 

Csákánydoroszlói KSE - Rum KSC 5-3 (3-1)   Csákánydoroszló, vezette: Bíró

Csákánydoroszló: Baba - Kolosits, Danyi (Török 89.) , Makai, Pandur, Major, Horváth (Lónai 62.) , Sárközi, Albert, Márton (Dihen 73.) , Urbán

Rum: Lepár - Székely, Baranyai, Preiczer, Bíró, Kovács B., Koronczai, Tárkányi (Molnár 62.) , Rosta, Horváth, Kovács Z.

Gólszerzők: Horváth 6., Pandur 29., Makai 42., Albert 65., Urbán 93., ill. Bíró 2 (44., 48.), Koronczai 70.

 

Igazi gólzáport hozott a két együttes találkozója, melyből a hazaiak jöttek ki jobban, akik így megőrizték első helyüket a tabellán.

 

Telekes MEDOSZ SE - Őriszentpéter SE 1-4 (0-2)   Telekes, vezette: Farkas

Telekes: Blaskovics - Ujj, Pénzes, Németh T., Németh M., Orsós (Herczeg 77.) , Szakter, Osvald, Vincze, Büki, Osbáth

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Mihály, Kaszás, Németh, Sály, Kósa (Horváth A. 66.) , Horváth L., Mihályka, Kulcsár, Szabó S.

Gólszerzők: Németh T. 54., ill. Sály 2 (9., 70.), Mihály 28., Németh 50.

 

Korrekt játékvezetés mellett, két sportszerű csapat küzdött egymással az első félidőben. A labdát a hazai csapat birtokolta többet, a lehetőségek azonban kimaradtak, a vendégek viszont könyörtelenül, a szerencsével is karöltve használták ki két helyzetüket. A második játékrészben sérülés miatt tíz emberrel játszó hazai csapat megkapta harmadik gólját, így elszállt a pontszerzés lehetősége. Ennek dacára a MEDOSZ játéka sokat javult, ám ez gólokban nem mutatkozott meg. A két csapat közti különbséget Sály Károly játéka jelentette, így megérdemelten vitte haza a három pontot az Őriszentpéter. A Telekes gratulál a vendégeknek. 

 

Rábatótfalui SE - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 0-5 (0-1)   Rábatótfalu, vezette: Mórocz

Rábatótfalu: Szukics - Náricza, Pukhely (Merkli 88.) , Domján, Sütő, Papfalvi, Düh, Falb, Könye, Kóczán L., Kóczán P. (Tamaskó 64.)

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Kopácsi, Kis, Németh, Dénes (Hegedűs 66.) , Nagy (Szabó 58.) , Bazsó (Horkay 80.) , Horváth (Balázs 66.) , Bihun, Szekeres, Séfer

Gólszerzők: Kopácsi 3 (16., 80., 90.), Nagy 57., Bazsó 68.

 

A vendégek a találkozó második félidejében döntötték el a három pont sorsát, végül 5-0-ás győzelmet arattak.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.