km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem

Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem

Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.

 

Tanakajd TC - Horváth Ranch Kft. Nádasd 1-0 (0-0)  Tanakajd, vezette: Pázsi

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Gombkötő, Kölkedi, Marcz G., Pál, Kalmár, Filakovszky, Könczöl, Nagy, Varga (Tóth 68.)

Nádasd: Rejtli - Varga, Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Németh Be., Meskó E., Balogh, Meskó Á., Burka, Csenterics (Horváth 76.)

Gólszerző: Svób 75.

Kiállítva: Meskó E. 88. (Nádasd)

 

A Tanakajd egygólos mérkőzésen győzte le a dobogóért küzdő Nádasd együttesét, ezzel pedig meglépett üldözőitől.

 

Bajánsenye SE - Telekes MEDOSZ SE 2-7 (1-3)  Bajánsenye, vezette: Szendrődi

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Könye-Balla, Horváth B., Luter, Kosár, Fábián, Kovács, Horváth M., Horváth Z., Vörös

Telekes: Blaskovics - Ujj, Pénzes (Büki 62.) , Németh T. (Szakter 46.) , Németh M., Görcsi P., Kónya Sz. (Horváth 74.) , Osvald, Kónya M., Görcsi D., Vincze

Gólszerzők: Kosár 2 (44., 68.), ill. Vincze 2 (11., 87.), Görcsi D. 38., Kónya Sz. 41., Osvald 70., Kónya M. 2 (80., 85.)

 

A jobban játszó vendég együttes megérdemelten vitte el a három pontot.

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - TUTITEXTIL-Körmend VSE 1-7 (0-2)   Felsőcsatár, vezette: Talabér

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Moór (Krancz K. 46.)  - Czlenner, Horváth L., Pehr, Horváth Sz. (Windisch 68.) , Krancz Gy. (Sipos 50.) , Kopácsi (Krajczár 68.) , Schmalzl (Horváth M. 74.) , Cobzaru, Cseri, Hábetler

TUTITEXTIL-Körmend: Sály - Velekei (Papp 67.) , Horváth Á. (Simon 58.) , Popovics, Törő, Szatmáry, Horváth Dávid, Petrovics, Sákovits, Vilics, Szabó (Horváth Dániel 74.)

Gólszerzők: Cobzaru 62., ill. Popovics 3 (29., 47., 57.), Velekei 2 (30., 66.), Simon 61., Vilics 80.

 

A találkozó első szakaszában nagyjából kiegyenlített játék zajlott a pályán, a Felsőcsatárnak is megvoltak a lehetőségei, - többek között rögzített játékhelyzetekből - ezeket azonban nem sikerült értékesíteni. A vendégek aztán kétgólos előnyre tettek szert a második játékrészre, innen pedig már nem volt kérdés a mérkőzés végkimenetelét illetően. A sportszerű, jól futballozó Körmend megérdemelt győzelmet aratott.

 

Petőfi SE Vasszécseny - Csákánydoroszlói KSE 1-8 (1-3)   Vasszécseny, vezette: Farkas

Vasszécseny: Pungor A. (Asztalos 31.)  - Joó, Szalay, Bori, Orsós, Sásdi (Pungor D. 64.) , Fritz, Varga, Kámán, Zsolnai, Kiss P. (Kiss B. 58.)

Csákánydoroszló: Baba - Danyi (Lónai 72.) , Török, Makai, Pandur, Dedics, Major (Dihen 60.) , Horváth (Kolosits 31.) , Albert, Márton, Urbán

Gólszerzők: Fritz 6., ill. Dedics 20., Makai 3 (39., 59., 75.), Urbán 2 (42., 87.), Lónai 2 (89., 90.)

 

Egy megpattanó lövésnek köszönhetően a hazaiak kerültek előnybe, a vendégek azonban gyorsan fordítani tudtak, sőt mi több a szünetre már kétgólos előnyre tettek szert. A második játékrészben már csak a különbség volt kérdéses, a vendégek intelligens, szép futballt játszottak, a Vasszécseny együttesén a nézőtéren helyet foglaló több fős edzői stáb sem tudott segíteni. Megérdemelt vendég siker született. 

 

Őriszentpéter SE - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 2-2 (1-1)  Őriszentpéter, vezette: Szabó I.

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Mihály, Kaszás, Sály, Kósa, Horváth, Kulcsár (Németh 46.) , Tamaskó (Horváth Cs. 74.) , Szabó S., Szép

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Tullner, Horváth, Bihun, Kis, Balázs, Szabó, Dénes, Bazsó, Kopácsi, Szekeres

Gólszerzők: Tamaskó 20., Kaszás 51., ill. Balázs 41., Szekeres 60.

 

A koranyári forróságban izgalmas, jóiramú mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók. A tetszetősen adogató őriszentpéteriek ragadták magukhoz a kezdeményezést, uralták a mezőnyt, ám a vendégek beívelései is mindig meleg pillanatokat okoztak a hazai tizenhatoson belül. Egymás hibáit kihasználva mindkét fél betalált az első félidőben. A második játékrészben is hasonló volt a forgatókönyv egy gól itt, egy gól ott, majd a végjátékban kimaradt nagy lehetőségek mindkét kapu előtt. Összességében elmondható, hogy igazságos eredmény született az Őrségben.

 

Szentpéterfai SE - Rábatótfalui SE 1-1 (0-0)  Szentpéterfa, vezette: Bagoly

Szentpéterfa: Sákovits - Török, Wágner, Horváth, Skrapits D., Garger, Farkas Henrik (Farkas Henrik Milán) , Németh, Gaál (Skrapits I. 83.) , Tóth (Udvardi 46.) , Farkas A.

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri, Náricza, Csákvári, Domján, Sütő, Szakács (Németh 76.) , Düh, Kovács (Erős 68.) , Kóczán L., Kóczán P.

Gólszerzők: Horváth 62., ill. Düh 84.

 

A hazai együttes próbálta diktálni az iramot, helyzeteket kialakítani, a vendégek inkább a védekezésre összpontosítottak. A második játékrész közepén egy jól eltalált lövéssel megszerezték a vezetést a péterfaiak, tovább azonban nem sikerült növelni előnyüket. Ez megbosszulta magát, egy kontra végén egyenlített a Rábatótfalu, amelynek köszönhetően egy pontot elvittek a vendégek Szentpéterfáról.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.