km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem

Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem

Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.

 

Tanakajd TC - Horváth Ranch Kft. Nádasd 1-0 (0-0)  Tanakajd, vezette: Pázsi

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Gombkötő, Kölkedi, Marcz G., Pál, Kalmár, Filakovszky, Könczöl, Nagy, Varga (Tóth 68.)

Nádasd: Rejtli - Varga, Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Németh Be., Meskó E., Balogh, Meskó Á., Burka, Csenterics (Horváth 76.)

Gólszerző: Svób 75.

Kiállítva: Meskó E. 88. (Nádasd)

 

A Tanakajd egygólos mérkőzésen győzte le a dobogóért küzdő Nádasd együttesét, ezzel pedig meglépett üldözőitől.

 

Bajánsenye SE - Telekes MEDOSZ SE 2-7 (1-3)  Bajánsenye, vezette: Szendrődi

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Könye-Balla, Horváth B., Luter, Kosár, Fábián, Kovács, Horváth M., Horváth Z., Vörös

Telekes: Blaskovics - Ujj, Pénzes (Büki 62.) , Németh T. (Szakter 46.) , Németh M., Görcsi P., Kónya Sz. (Horváth 74.) , Osvald, Kónya M., Görcsi D., Vincze

Gólszerzők: Kosár 2 (44., 68.), ill. Vincze 2 (11., 87.), Görcsi D. 38., Kónya Sz. 41., Osvald 70., Kónya M. 2 (80., 85.)

 

A jobban játszó vendég együttes megérdemelten vitte el a három pontot.

 

Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK - TUTITEXTIL-Körmend VSE 1-7 (0-2)   Felsőcsatár, vezette: Talabér

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Moór (Krancz K. 46.)  - Czlenner, Horváth L., Pehr, Horváth Sz. (Windisch 68.) , Krancz Gy. (Sipos 50.) , Kopácsi (Krajczár 68.) , Schmalzl (Horváth M. 74.) , Cobzaru, Cseri, Hábetler

TUTITEXTIL-Körmend: Sály - Velekei (Papp 67.) , Horváth Á. (Simon 58.) , Popovics, Törő, Szatmáry, Horváth Dávid, Petrovics, Sákovits, Vilics, Szabó (Horváth Dániel 74.)

Gólszerzők: Cobzaru 62., ill. Popovics 3 (29., 47., 57.), Velekei 2 (30., 66.), Simon 61., Vilics 80.

 

A találkozó első szakaszában nagyjából kiegyenlített játék zajlott a pályán, a Felsőcsatárnak is megvoltak a lehetőségei, - többek között rögzített játékhelyzetekből - ezeket azonban nem sikerült értékesíteni. A vendégek aztán kétgólos előnyre tettek szert a második játékrészre, innen pedig már nem volt kérdés a mérkőzés végkimenetelét illetően. A sportszerű, jól futballozó Körmend megérdemelt győzelmet aratott.

 

Petőfi SE Vasszécseny - Csákánydoroszlói KSE 1-8 (1-3)   Vasszécseny, vezette: Farkas

Vasszécseny: Pungor A. (Asztalos 31.)  - Joó, Szalay, Bori, Orsós, Sásdi (Pungor D. 64.) , Fritz, Varga, Kámán, Zsolnai, Kiss P. (Kiss B. 58.)

Csákánydoroszló: Baba - Danyi (Lónai 72.) , Török, Makai, Pandur, Dedics, Major (Dihen 60.) , Horváth (Kolosits 31.) , Albert, Márton, Urbán

Gólszerzők: Fritz 6., ill. Dedics 20., Makai 3 (39., 59., 75.), Urbán 2 (42., 87.), Lónai 2 (89., 90.)

 

Egy megpattanó lövésnek köszönhetően a hazaiak kerültek előnybe, a vendégek azonban gyorsan fordítani tudtak, sőt mi több a szünetre már kétgólos előnyre tettek szert. A második játékrészben már csak a különbség volt kérdéses, a vendégek intelligens, szép futballt játszottak, a Vasszécseny együttesén a nézőtéren helyet foglaló több fős edzői stáb sem tudott segíteni. Megérdemelt vendég siker született. 

 

Őriszentpéter SE - Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 2-2 (1-1)  Őriszentpéter, vezette: Szabó I.

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Mihály, Kaszás, Sály, Kósa, Horváth, Kulcsár (Németh 46.) , Tamaskó (Horváth Cs. 74.) , Szabó S., Szép

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Tullner, Horváth, Bihun, Kis, Balázs, Szabó, Dénes, Bazsó, Kopácsi, Szekeres

Gólszerzők: Tamaskó 20., Kaszás 51., ill. Balázs 41., Szekeres 60.

 

A koranyári forróságban izgalmas, jóiramú mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók. A tetszetősen adogató őriszentpéteriek ragadták magukhoz a kezdeményezést, uralták a mezőnyt, ám a vendégek beívelései is mindig meleg pillanatokat okoztak a hazai tizenhatoson belül. Egymás hibáit kihasználva mindkét fél betalált az első félidőben. A második játékrészben is hasonló volt a forgatókönyv egy gól itt, egy gól ott, majd a végjátékban kimaradt nagy lehetőségek mindkét kapu előtt. Összességében elmondható, hogy igazságos eredmény született az Őrségben.

 

Szentpéterfai SE - Rábatótfalui SE 1-1 (0-0)  Szentpéterfa, vezette: Bagoly

Szentpéterfa: Sákovits - Török, Wágner, Horváth, Skrapits D., Garger, Farkas Henrik (Farkas Henrik Milán) , Németh, Gaál (Skrapits I. 83.) , Tóth (Udvardi 46.) , Farkas A.

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri, Náricza, Csákvári, Domján, Sütő, Szakács (Németh 76.) , Düh, Kovács (Erős 68.) , Kóczán L., Kóczán P.

Gólszerzők: Horváth 62., ill. Düh 84.

 

A hazai együttes próbálta diktálni az iramot, helyzeteket kialakítani, a vendégek inkább a védekezésre összpontosítottak. A második játékrész közepén egy jól eltalált lövéssel megszerezték a vezetést a péterfaiak, tovább azonban nem sikerült növelni előnyüket. Ez megbosszulta magát, egy kontra végén egyenlített a Rábatótfalu, amelynek köszönhetően egy pontot elvittek a vendégek Szentpéterfáról.

 

A csoport állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.