km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei I. osztály: rangadót nyert a Király SE és a Sárvár, idegenben győzött a Bük, valamint a Rábapaty

Megyei I. osztály: rangadót nyert a Király SE és a Sárvár, idegenben győzött a Bük, valamint a Rábapaty

A Jánosháza a Vasvár, a Répcelak a Szentgotthárd ellen tartotta otthon a három bajnoki pontot.

 

Hat mérkőzésre került sor szombaton a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 27. fordulójából. A felhozatal remek párosításokat tartogatott: a tabella második helyén álló Király SE a harmadik Celldömölköt fogadta, míg a listavezető Sárvár a kiváló formában lévő Haladás-Zanat együttesét látta vendégül.

 

Király SE - CVSE-Vulkánfürdő 1-0 (0-0)    Szombathely, vezette: Sebesi

Király SE: Horváth - Szalay, Auer, Auer, Takács, Kudron (Vargyas 64.) , Reseterits, Németh G. (Kondákor 78.) , Kiss, Németh D., Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

CVSE: Osvald - Enyingi, Szuh, Szabó R., Marsai, Gorácz (Tóth 80.) , Keszei T., Horváth, Gábor, Galovich, Keszei R. (Szabó K. 90.)

Edző: Kovács Balázs

Gólszerző: Németh D. 83.

 

Kiegyensúlyozott mérkőzés volt, mindkét csapat játszotta a saját játékát, ami összességében kioltotta egymást. Ez azt eredményezte, hogy a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, mindkét oldalon egy-egy nagyobb helyzet volt csak. Végül egy szerencsés találattal sikerült begyűjtenie a három pontot a hazai gárdának.

 

Kőszegi Lóránt FC - Büki TK 0-5 (0-2)    Kőszeg, vezette: Rácz

Kőszeg: Németh M. - Kovács, Fehér A. (Prán D. 72.) , Szabella, Csák (Csuka 72.) , Prán A., Németh A., Rákhely, Németh O., Fehér D. (Szűcs 37.) , Rácz

Edző: Őri Gábor

Bük: Kamondi - Czingráber, Czirók, Wágner, Németh G., Csonka (Tóth 66.) , Schimmer, Komálovics, Németh Z., Taródi (Kostyál 77.) , Németh J.

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Németh J. 3 (23., 56., 64.), Schimmer 43., Czirók 90.

 

A jól játszó, helyzeteiket százszázalékosan kihasználó Bük megérdemelt győzelmet aratott a végig tisztességgel küzdő kőszegiekkel szemben.

 

Jánosháza VSE - Vasvár VSE 3-0 (1-0)  Jánosháza, vezette: Bagoly

Jánosháza: Pethő - Péter, Virág, Kecskés, Horváth, Laczi, Szabó, Büki, Nagy, Balázsi (Binder 79.) , Székács

Edző: Vágusz Arnold

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga, Horváth, Berta, Elekes, Réfi (Németh 82.) , Pálla, Czövek L. (Czövek M. 74.) , Márton, Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Szabó 15., Kecskés 47., Binder 87.

 

A hazai együttes sorozatban a harmadik hatpontos mérkőzését játszotta, s taktikusan, átadva a területet az ellenfélnek, egész mérkőzésen fegyelmezetten futballozott, megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Dicséret illeti az egész csapatot! A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a 47. percben a vendégek játékosa fejjel blokkolt egy lövést, aminek a következtében földre került, egy pillanatra elveszítette az eszméletét, ami miatt mentőt kellett hívni, így a rendes játékidőre 24 percet hosszabbított a játékvezető. A Jánosháza VSE ezúton is jobbulást kíván a Vasvár labdarúgójának.

 

Répcelaki SE-Sport36 - Szentgotthárdi VSE 3-0 (1-0)  Répcelak, vezette: Mónos

Répcelak: Kovács - Tóth, De Paula, Szabó D. (Csontár 90.) , Németh, Verasztó, Prystupa, Ódor, Rácz, Tar, Szabó A.

Edző: Tóth Zsolt

Szentgotthárd: Kapui - Fábián, Komáromi (Korpics 46.) , Nagy, Báger, Nyári (Holecz 76.) , Laczó, Gécsek (Sömenek 88.) , Sulics, Sipos, Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Gólszerzők: Verasztó 5., De Paula 51., Németh 80.

 

A Répcelak együttese három nyeretlenül megvívott talákozó után szeretett volna ismét győzelmet ünnepelni, ez sikerült is a Szentgotthárd ellen, a hazaiak 3-0 arányban diadalmaskodtak.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Rábapatyi KSK 1-3 (0-2)   Lukácsháza, vezette: Marácz

SCHOTT Lukácsháza: Bán - Szentkúti, Németh Cs. (Németh R. 34.) , Gombás, Lengyel (Horváth 86.) , Pungor (Kondics 72.) , Kovács, Osztrosits, Keresztényi, Dr. László, Bősze

Edző: Mitterstiller Csaba

Rábapaty: Viczmándi - Csonka, Vörös (Németh 46.) , Varga, Horváth, Vajda, Csupor, Kovács, Illés, Piros, Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Osztrosits 82., ill. Csonka 6., Horváth 9., Vajda 90.

 

A hullámvölgyben lévő Lukácsháza a Rábapaty ellen sem tudott átlendülni a holtponton, a vendég együttes a Répcelak elleni összecsapás után ezúttal is be tudta gyűjteni a három bajnoki pontot. 

 

Sárvár FC - Haladás VSE-Zanati SE 2-0 (2-0)  Sárvár, vezette: Talabér

Sárvár: Velladics - Ódor, Illés, Czöndör (Tóth 77.) , Vass (Potyi 61.) , Fider, Tokaji, Horváth, Szabó, Kovács, Szemes (Takács 86.)

Edző: Haraszti Zsolt

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás, Szőts, Pap, Szenczi, Németh G. (Hende 54.) , Perger (Simon 46.) , Baumgartner, Nagy (Németh E. 77.) , Varga, Péter

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Szemes 2., Illés 11.

 

A jó erőkből álló Haladás-Zanat főként védekezésre rendezkedett be, a hazaiak pedig egy megingást kihasználva már korán megszerezték a vezetést. A Sárvár a folytatásban is lendületben maradt, ennek köszönhetően növelni is tudta előnyét. A vendégek a hátrány tudatában becsülettel mentek előre, ziccer is adódott előttük, ezt viszont nem sikerült kihasználni, így kétgólos sárvári előnnyel mehettek pihenőre a csapatok. A fordulás után taktikát váltott a szombathelyi csapat, többet birtokolták a labdát, próbáltak nyomást helyezni a listavezető kapujára, akinek szintén megvoltak a lehetőségei az újabb találat megszerzésére. A jó iramú mérkőzésen végül már nem változott az eredmény, a Sárvár 2-0-s győzelmet aratott. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.