km/óra
  2024.05.29., szerda  •  Magdolna napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megyei I. osztály: nyert a Király SE, valamint a Sárvár is, a CVSE pedig kihasználta a Vép botlását

Megyei I. osztály: nyert a Király SE, valamint a Sárvár is, a CVSE pedig kihasználta a Vép botlását

A Haladás-Zanat mindhárom pontot elhozta Jánosházáról, a Répcelak és a Kőszeg hazai pályán tudott nyerni. Nem született gól az Egyházasrádóc és a Körmend találkozóján.

 

A húsvéti dupla forduló első felvonására került sor a megyei I. osztályban, Nagypénteken valamennyi csapat harcba szállt az újabb bajnoki pontokért. 

 

Vép VSE - Büki TK 0-4 (0-4)  Vép, vezette: Sebesi

Vép: Bezdi B. - Szijártó (Takács Á. 27.) , Czeglédi, Németh, Bezdi Sz., Illés (Berta 79.) , Szalai M., Auer (Szalai R. 46.) , Varga, Balikó, Takács M.

Edző: Simon Miklós

Bük: Kamondi (Gábriel 85.)  - Czingráber, Czirók (Kostyál 77.) , Wágner, Németh G. (Kovács 75.) , Resch, Schimmer, Komálovics, Németh Z., Taródi (Tóth B. 75.) , Németh J. (Tóth K. 69.)

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Czirók 2 (3., 44.), Komálovics 13., Németh J. 29.

 

A vendégek már a találkozó elején ki tudták használni a Vép védelmi megingását, ami figyelmeztetésként kellett volna, hogy szolgáljon a hazaiaknak. Ennek ellenére továbbra is a bükiek akarata érvényesült, akik újabb gólokat szerezve négygólos előnyre tettek szert az első negyvenöt perc után. A fordulást követően ugyan próbálkozott a Vép, újabb találat viszont már nem született, a Bük 4-0-ás győzelmet aratott. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Vasvár VSE 3-0 (0-0)   Celldömölk, vezette: Szabó I.

CVSE: Osvald (Homlok 92.)  - Marsai (Szuh 64.) , Enyingi, Göntér, Szabó R., Tóth (Piri 46.) , Gorácz (Szabó K. 70.) , Keszei T., Horváth, Gábor, Keszei R. (Galovich 69.)

Edző: Kovács Balázs

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga, Horváth, Berta, Elekes (Németh 76.) , Dávid (Czövek M. 70.) , Réfi (Schermann 70.) , Pálla, Czövek L., Márton (Fülöp 53.)

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Keszei T. 49., Szabó R. 64., Piri 69.

 

A találkozó hű képe volt a CVSE tavaszi szezonjának. Az első játékrészben nyögvenyelős, kínlódós futballal rukkolt elő a hazai gárda, szép játék, valamint helyzet nélkül telt el az első negyvenöt perc. A fordulás után rendezte a sorokat a házigazda, a félidő elején jött megnyugtató gól után sorra dolgozta ki a helyzeteket, amikből még kettőt értékesíteni tudott, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot. 

 

Egyházasrádóci SE - Körmendi Football Club 0-0 (0-0)  Egyházasrádóc, vezette: Boda

Egyházasrádóc: BALI - VARGA, Péter, Szendrődi, Molnár L.,  Molnár I., Németh, Kenesei (Horváth 64.) , Mészáros, Molnár G., Krajczár

Edző: Simon Attila

Körmend: Balogh - Buti, Karvalics, Köntés, Sály (Krajczár 67.) , Majtényi, László, Horváth, Sipos, Zsoldos, Osvald (Bita 79.)

Edző: Kurucz Ádám

 

Nagy téttel bírt mindkét együttes számára a szomszédvári rangadó, ahol bár valamelyest a vendégek álltak közelebb a három pont megszerzéséhez, összességében igazságosnak mondható a pontosztozkodás.

 

Király SE - Szentgotthárdi VSE 2-0 (1-0)  Szombathely, vezette: Mórocz

Király SE: Horváth - Szalay, Auer (Kalmár 84.) , Takács, Kudron (Németh G. 78.) , Reseterits, Kiss (Czingráber 84.) , Halmosi (Devecseri 82.) , Németh D. (Kovács 55.) , Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Szentgotthárd: Kapui - Komáromi (Sömenek 88.) , Báger (Holecz 80.) , Nyári (László 72.) , Nagy (Fábián 60.) , Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sulics, Sipos (Korpics 72.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Gólszerzők: Kudron 33., Auer 76.

 

Kicsit akadozó játékkal ugyan, de begyűjtötte a három pontot a hazai együttes.

 

Jánosháza VSE - Haladás VSE-Zanati SE 0-2 (0-1)  Jánosháza, vezette: Kondor

Jánosháza: Pethő - Péter, Szabó, Virág, Binder (Vágusz 77.) , Laczi, Büki, Nagy, Balázsi, Székács, Horváth

Edző: Vágusz Arnold

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás, Varga, Simon (Baumgartner 46.) , Pap (Németh G. 78.) , Perger (Hende 71.) , Szenczi, Iván (Németh E. 81.) , Péter (Spilenberg 81.) , Szőts, Nagy

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Szenczi 10., Péter 68.

 

A vendég együttes már a találkozó elején megszerezte a vezetést, amire aztán válaszolhatott volna a Jánosháza, Luisser kapus eszén azonban nem tudtak túljárni. A második játékrészben kiegyenlített játék folyt, de a Haladás-Zanat kihasználta a hazaiak védelmi megingását, amit gólra is váltottak, eldöntve ezzel a három pont sorsát. A vereség ellenére dicséretet érdemel a házigazda.

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Sárvár FC 1-5 (0-2)  Táplánszentkereszt, vezette: Vass

Táplán: Gyécsek - Manganelli Zs., Vidák, Farkas, Németh (Markó 79.) , Gyurcsányi, Polyák, Huszár, Manganelli A., Polgár (Gombos 79.) , Horváth

Edző: Borbás János

Sárvár: László - Kovács (Szakos 82.) , Horváth, Fider, Tokaji, Illés (Czöndör 76.) , Potyi (Csákvári 82.) , Vass, Tóth (Fülöp 57.) , Szabó (Ódor 57.) , Szemes

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Vidák 82., ill. Illés 24., Horváth 44., Potyi 73., Ódor 2 (79., 88.)

 

Az eredmény, valamint a különbség a mérkőzés képe, valamint a látottak alapján túlzónak tűnhet. A Sárvár szinte maximálisan kihasználta a hazaiak ki nem kényszerített hibáit, akik viszont elrontották az előttük adódó lehetőségeket. Ettől függetlenül nem érdemtelenül nyert a listavezető.

 

Répcelaki SE-Sport 36 - Schott Lukácsháza SE 2-1 (1-0)   Répcelak, vezette: Mónos

Répcelak: Kovács - Tóth, Baranyai, De Paula, Szabó D., Verasztó (Németh 89.) , Ódor (Tar 46.) , Sipos, Rácz, Prystupa, Szabó A.

Edző: Balassa Péter

Lukácsháza: Bán - Keresztényi (Németh Cs. 59.) , Gombás, Lengyel (Takács 77.) , Pungor, Osztrosits, Gugcsó, Németh N. (Horváth 69.) , Németh R., Dr. László, Bősze

Edző: Mitterstiller Csaba

Gólszerzők: Verasztó 43., Tóth 85., ill. Gugcsó 77.

 

A Répcelak az előző fordulóban 2-1-re legyőzte a Vépet, ezen az eredményen pedig most sem változtatott, amit ezúttal a Lukácsháza együttese bánt.

 

Kőszegi Lóránt FC - Rábapatyi KSK 3-1 (0-0)   Kőszeg, vezette: Bagoly

Kőszeg: Németh M. - Kovács, Fehér A., Szabella (Csuka 87.) , Németh O. (Szűcs 65.) , Csák, Prán, Rákhely, Fehér D., Rácz

Edző: Őri Gábor

Rábapaty: Király - Csonka, Balhási, Horváth, Dugovics, Vajda, Csupor, Kovács, Illés, Piros, Németh

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Szabella 74., Fehér D. 82., Prán 93., ill. Piros 56.

 

A mérkőzés 70. percéig a Rábapaty elképzelései szerint alakult a találkozó, ezt követően viszont magára talált a Kőszeg, amely nagy fordítást mutatott be, aminek köszönhetően a végelszámolás szempontjából nagyon fontos három pontot gyűjtött be. Az első félidő alapján nehezen lehetne bárkit is kiemelni a hazai csapatból, ellentétben a második játékrésszel, ahol mindenki beletette a magáét. A Kőszeg egyben gratulál a szervezetten, jól futballozó Rábapatynak. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Vágányzár a Szombathely – Celldömölk, valamint Szombathely – Csorna vonalszakaszon
A Szombathely - Csorna állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vágányzárban érintett vonatok mentrendje az alábbiak szerint módosul:  
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
legfrissebbek
Rendőrautónak hajtott Mercedesével, majd elmenekült az ittas sofőr
Szabálytalanul közlekedett az autójával a városban a sofőr, ezért állították meg a rendőrök azt a külföldi rendszámú Mercedest, amely pár pillanattal később nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd elrobogott a helyszínről - írja a 112press.
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft.
Az Illés Sport Alapítványt Halmai Gábor kuratóriumi elnök képviselte - adta hírül szerdán honlapján az Illés Akadémia.
Májusban is összeülnek a képviselők
Kilenc napirendi pontot nyilvánosan, további kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők a májusi közgyűlésen. Beszámoló hangzik el az idei út- és járdafelújítási programról, és első alkalommal módosítják az idei költségvetést. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában
Pénzbeli támogatások, önkormányzati bérlakás rendszer, hajléktalan- és idősellátás - szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában hétfőn. A vitát dr. Czeglédy Csaba, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke, független képviselőjelölt kezdeményezte, mellette Danka Lajos, a Mi Hazánk polgármester- és képviselőjelöltje, valamint dr. László Győző alpolgármester, az Éljen Szombathely képviselőjelöltje foglalt helyet.
Benke és Krivacsevics távozik a Falcótól
Távozik a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatától a válogatott Benke Szilárd és Krivacsevics Márkó.