km/óra
  2022.08.13., szombat  •  Ipoly napja
Megyei I. osztály: nem született vendég győzelem a vasárnapi mérkőzéseken

Megyei I. osztály: nem született vendég győzelem a vasárnapi mérkőzéseken

A Vép a Kőszeget, a Táplánszentkereszt az Egyházasrádócot győzte le 3-1-re, a Rábapaty és a Szentgotthárd összecsapása pedig 1-1-es döntetlent hozott.

 

Három mérkőzéssel folytatódott vasárnap a megyei I. osztályú bajnokság. 15 órás kezdettel Vép-Kőszeg, valamint Rábapaty-Szentgotthárd találkozókat rendeztek, míg 16 órától az Egyházasrádóc táplánszentkereszti vendégjátékára került sor.

 

Vép VSE - Kőszegi Lóránt FC 3-1 (1-0)  Vép, vezette: Harcsár

Vép: BEZDI B. - Németh, Varga O. (Auer 73.) , Viszket (Berta 81.) , SZALAI  (Pogácsás 81.) , Bezdi Sz., Illés (Szijártó 77.) , CZEGLÉDI, Varga B., Balikó, TAKÁCS (Wágner 86.)

Edző: Simon Miklós

Kőszeg: NÉMETH M. - Lintner (Szűcs 75.), KOVÁCS, Csuka, Szabella (Németh O. 71.) , Csák (Kiss 62.) , Prán D., Prán A., Rácz, Rákhely, Németh A., Fehér

Edző: Őri Gábor

Gólszerzők: Balikó 29., Illés 52., Szalai 72., ill. Kovács 92.

Kiállítva: Németh A. 68.

 

Nehéz mérkőzés elé nézett a Vép, hiszen a több Vas megye-válogatottat is soraiban tudó Kőszeggel csapott össze. A mérkőzés első szakaszában főként mezőnyben folyt a játék, majd Balikó Dániel révén egy rögzített szituáció után megszerezte a vezetést a hazai alakulat. A félidő hátralévő részében a vépiek játszottak veszélyesebben, ám újabb gólt nem sikerült szerezniük, így az eredmény már nem változott a szünetig. A pihenő után ott folytatta a házigazda, ahol abbahagyta, Illés révén az 52. percben növelni is tudta előnyét, majd a születésnapot Szalai Márk szöglete érintés nélkül talált utat a kapuba, ezzel már 3-0-a volt az állás. A hajrában a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, Bezdi nagyokat védett, a 92. percben azonban összejött a szépségtapasz a Kőszegnek, ezzel alakult ki a 3-1-es végeredmény.

 

Rábapatyi KSK - Szentgotthárdi VSE 1-1 (0-1)  Rábapaty, vezette: Németh

Rábapaty: Király - Csonka, Balhási (Gosztolya 83.) , Dugovics, Tóth, Csupor, Kovács, Illés, Varga (Vajda 46.) , Németh, Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Szentgotthárd: Kapui - Komáromi, Nagy (Korpics 93.) , Báger, Nyári (Laczó 69.) , Dancseczm Fábián, Gécsek, Sipos G. (Papp 86.) , Sipos B., Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Gólszerzők: Báger 15., ill. Illés 58.

 

Erős szélben léptek pályára a csapatok a vasárnap délutáni összecsapáson, melyet a Rábapaty kezdett aktívabban. A hazai fölény dacára a vezetést a gotthárdiak szerezték meg az első negyedóra végén, méghozzá egy jól eltalált lövésnek köszönhetően. A folytatásban aztán mindkét együttes eltalálta a kapufát, az eredmény viszont már nem változott, így 0-1-ről folytatódhatott a találkozó. A fordulás után egy jóval támadóbb szellemű Rábapaty volt a pályán, ennek pedig meg is lett az eredménye, az 58. percben Illés Dániel fejesével ugyanis összejött az egyenlítés. A házigazda lendületben maradt, sorra dolgozta ki a helyzeteket, ám ezek közül már nem sikerült egyiket sem értékesíteni, így 1-1-es végeredménnyel zárult a mérkőzés.

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Egyházasrádóci SE 3-1 (2-1)    Szombathely, vezette: Bíró

Táplán: Gyécsek - Vidák, Farkas, NÉMETH (Somlai 92.) , Gyurcsányi, POLYÁK, Huszár, Manganelli, Polgár (Varga 90.) , HORVÁTH, MARKÓ

Edző: Borbás János

Egyházasrádóc: Gáspár - Márovics, Vilics, Molnár L., Németh, Mészáros (Péter 58.) , Molnár G. (Kenesei 66.) , Szendrődi, Krajczár, Halász, Varga

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: Németh 3 (7., 44., 87.), ill. Vilics 45.

 

A hazaiak egy rendkívül küzdős, hajtós mérkőzésen arattak megérdemelt győzelmet.

 

A tabella, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Kapus, edző, példakép: felavatták Szarka Zoltán emléktábláját
Emléktáblát állítottak a Haladás és a magyar olimpiai válogatott egykori kapusának, Szarka Zoltánnak a Haladás Sportkomplexumnál. Az avatást pénteken tartották a 2016-ban elhunyt kiváló sportoló 80. születésnapján.
Joskar-Ola Napok 2022: koncertek, gyermekprogramok, bemutatók a hétvégén
Pénteken kezdődött a Joskar-Ola Napok programsorozata koncertekkel, bemutatókkal, vidámparkkal és gasztrotérrel. 
Megerősítik Toronyban a lignitbányászatot tiltó helyi rendeletet
Nincs folyamatban bányászati koncessziós pályázat, ami érintené Torony község körzetét - ezt a választ adta a Technológiai és Ipari Minisztérium Balassa Péter országgyűlési képviselő kérdésére, kell-e attól tartani, hogy lignitbánya nyílik Vas megyében. A toronyiak szerint azonban ez semmire sem biztosíték. A következő testületi ülésen megerősítik a bányászatot tiltó helyi rendeletet.
Olaszországban a nyári szezon csúcsnapjait élik a mostani hétvégén
Alig maradt üres szoba a szállodákban és bérelhető napernyő a strandokon Olaszországban az augusztus 15-i Nagyboldogasszony ünnepe előtti hétvégén, amely a pandémia előtti idegenforgalmi adatokat idézi a CNA kereskedelmi szövetség adatai szerint.
Kiadták a figyelmeztetést: zápor, zivatar, jégeső is lehet
Szombaton Magyarország egész területén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.