km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár

Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár

Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.

 

Utolsó előtt fordulójához érkezett a megyei I. osztályú bajnokság, a szombati napon pedig hat mérkőzésre került sor. A listavezető Sárvár azzal a tudattal fogadhatta a Szentgotthárdot, hogy amennyiben nyerni tud, bajnoki címet ünnepelhet.

 

Kőszegi Lóránt FC - Egyházasrádóci SE 0-3 (0-1)  Kőszeg, vezette: Marácz

Kőszeg: Krug - Kovács, Fehér, Csuka, Horváth (Csák 63.) , Prán D. (Németh A. 76.) , Prán A., Réti (Lintner 76.) , Németh O. (Molnár 68.) , Rákhely, Rácz

Edző: Őri Gábor

Egyházasrádóc: Bali - Fejes (Bányik 62.) , Vilics, Molnár L., Molnár I. (Zimonyi 89.) , Németh, Kenesei, Mészáros, Molnár G., Szendrődi, Varga

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: Kenesei 15., Varga 75., Molnár I. 79.

 

Az Egyházasrádóc az első játékrészben egy talált, ám szépségdíjas góllal szerezte meg a vezetést, majd tudatosan visszaállt saját térfelére. A hazaiak bár többet birtokolták a labdát, veszélyes helyzetig nem jutottak. A fordulás után a Kőszeg nagy erőket mogósított az egyenlítésért, a támadásokban azonban nem volt átütő erő. A vendégek ezzel szemben éltek a lehetőségekkel, még két alkalommal bevették a kaput, amivel kialakult a 0-3-as végeredmény. Több megyei csapattal egyetemben a hazaiak is beálltak Lackó, valamint Dominik gyűjtése mögé, valamint a rádóciak is odaálltak a kezdeményezés mellé. A Kőszeg már az előző fordulókban bebiztosította a bentmaradást, az elkövetkezendő időszakban azonban nagyon nagy munka vár a csapatra, a fő feladat pedig az utánpótláskorú, saját nevelésű játékosok beépítése, a jövő megalapozása lesz. 

 

Jánosháza VSE - CVSE-Vulkánfürdő 0-2 (0-0)  Jánosháza, vezette: Talabér:

Jánosháza: Pethő - Péter, Szabó, Virág, Kecskés, Laczi, Büki, Nagy, Balázsi, Székács (Binder 72.) , Horváth

Edző: Vágusz Arnold

CVSE: Hujbert - Marsai Mi. (Tóth 89.) , Enyingi, Göntér, Szuh, Szabó R., Keszei T., Horváth, Galovich, Szabó K. (Gábor 62.) , Keszei R.

Edző: Kovács Balázs

Gólszerzők: Szabó R. 2 (54., 94.)

 

Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott, annak ellenére, hogy a vendég csapat kétszer is a kapufát találta el. Az 54. percben aztán egy védelmi megingást kihasználva megszerezték a vezetést a vendégek. A találkozó utolsó negyedórájában mindent egy lapra feltéve támadott Jánosháza, meg is volt a lehetőségek az egyenlítésre, az utolsó percben azonban egy kontratámadás végén ismét betalált a CVSE, amely így 2-0-ás győzelmet aratott. 

 

Répcelaki SE-Sport 36 - Vasvár VSE 0-3 (0-2)   Répcelak, vezette: Vass

Répcelak: Kovács - Tóth, Baranyai, De Paula, Verasztó, Ódor, Sipos, Horváth, Rácz, Prystupa (Szabó D. 46.) , Szabó A. (Tar 64.) 

Edző: Tóth Zsolt

Vasvár: Tóth - Varga, Horváth, Berta, Vincze, Smolczer (Németh 74.) , Réfi, Pálla (Czövek M. 78.) , Czövek L., Márton, Schermann (Nagy 64.) 

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Pálla 2 (17., 56.), Smolczer 30.

 

A vendég Vasvár megérdemelt győzelmet aratott, gólra váltotta gyors ellentámadásait, ezzel pedig kiharcolta a bentmaradást az élvonalban, a Répcelak gratulál a vendégeknek. A házigazda az utolsó fordulóban Bükre látogat, ahol a cél a nyolcadik hely megtartása lesz számukra.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Körmendi Football Club 0-3 (0-2)    Lukácsháza, vezette: Bíró

Lukácsháza: Bán - Gombás (Horváth 87.) , Vörös, Osztrosits (Pungor 63.) , Gugcsó, Kovács, Rozmán, Keresztényi, Dr. László (Takács 63.) , Bősze, Kondics (Bolfán 87.) 

Edző: Horváth Ákos

Körmend: Balogh - Lakosi, Karvalics (Bita 85.) , Köntés (Zsoldos 72.) , Sály (Horváth 68.) , Majtényi, László, Sipos, Németh (Majczán 83.) , Osvald (Buti 64.) , Tompa

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Bősze 15. (öngól), Németh 2 (25., 75.)

 

A Lukácsháza a Szentgotthárd elleni döntetlen után ezúttal vereséget szenvedett, a jó formában lévő Körmend elhozta a három pontot. 

 

Sárvár FC - Szentgotthárdi VSE 8-0 (3-0)  Sárvár, vezette: Héra

Sárvár: Velladics - Kovács Bá. (Vass 46.) , Ódor, Potyi, Czöndör, Fider (Illés 59.) , Tokaji (Fülöp 66.) , Horváth, Szabó (Szakos 66.) , Kovács Be., Szemes (Tóth 66.)

Edző: Haraszti Zsolt

Szentgotthárd: Kapui - Fábián, Komáromi, Nagy (Sömenek 88.) , Nyári (Horváth 46.) , Dancsecz, Laczó, Korpics (Papp 59.) , Sulics, Sipos (Holecz 82.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Gólszerzők: Czöndör 2 (4., 64.), Ódor 4 (9., 19., 67., 87.), Fülöp 78., Illés 89.

 

A hazai együttes úgy kezdte a mérkőzést, hogy bajnok szeretne lenni, a 9. percben már kétgólos előnyre tett szert. A vendégek főként a védekezésre rendezkedtek be, a Sárvár viszont veszélyesen, hatékonyan játszott, és magabiztos győzelmet aratott. A szentgotthárdiak kapusa nagy védéseket mutatott be, ez is kellett ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a különbség. A klub mindenkinek szeretné megköszönni az egész szezonbeli támogatást, segítséget, buzdítást. 

 

Haladás VSE-Zanati SE - Rábapatyi KSK 3-2 (2-1)  Szombathely, vezette: Szabó

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás, Szőts, Perger (Spilenberg 74.) , Simon, Ferencz (Hende 62.) , Szenczi, Németh G. (Németh E. 46.) , Péter, Baumgartner, Nagy

Edző: Szenczi Imre

Rábapaty: Viczmándi - Csonka, Varga, Horváth, Dugovics (Piros D. 60.) , Csupor, Vajda, Illés, Piros P., Németh, Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Ferencz 5., Buzás 46., Nagy 94., ill. Horváth 45., Németh 85.

Kiállítva: Horváth 68. (Rábapaty)

 

A két együttes egy rendkívül fordulatos mérkőzést játszott egymással. A vezetést a hazaiak szerezték meg, majd az első játékrész végén egy gyors gólváltásnak köszönhetően alakult ki a 2-1-es félidei eredmény. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is a hajrában pörögtek fel az események: a vendégek a 85. percben egalizáltak, Nagy Bence viszont 94. percben megszerezte a győztes találatot a házigazda számára, így 3-2-es eredménnyel ért véget az összecsapás. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.