km/óra
  2024.02.24., szombat  •  Szőkőnap napja
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár

Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár

Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.

 

Utolsó előtt fordulójához érkezett a megyei I. osztályú bajnokság, a szombati napon pedig hat mérkőzésre került sor. A listavezető Sárvár azzal a tudattal fogadhatta a Szentgotthárdot, hogy amennyiben nyerni tud, bajnoki címet ünnepelhet.

 

Kőszegi Lóránt FC - Egyházasrádóci SE 0-3 (0-1)  Kőszeg, vezette: Marácz

Kőszeg: Krug - Kovács, Fehér, Csuka, Horváth (Csák 63.) , Prán D. (Németh A. 76.) , Prán A., Réti (Lintner 76.) , Németh O. (Molnár 68.) , Rákhely, Rácz

Edző: Őri Gábor

Egyházasrádóc: Bali - Fejes (Bányik 62.) , Vilics, Molnár L., Molnár I. (Zimonyi 89.) , Németh, Kenesei, Mészáros, Molnár G., Szendrődi, Varga

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: Kenesei 15., Varga 75., Molnár I. 79.

 

Az Egyházasrádóc az első játékrészben egy talált, ám szépségdíjas góllal szerezte meg a vezetést, majd tudatosan visszaállt saját térfelére. A hazaiak bár többet birtokolták a labdát, veszélyes helyzetig nem jutottak. A fordulás után a Kőszeg nagy erőket mogósított az egyenlítésért, a támadásokban azonban nem volt átütő erő. A vendégek ezzel szemben éltek a lehetőségekkel, még két alkalommal bevették a kaput, amivel kialakult a 0-3-as végeredmény. Több megyei csapattal egyetemben a hazaiak is beálltak Lackó, valamint Dominik gyűjtése mögé, valamint a rádóciak is odaálltak a kezdeményezés mellé. A Kőszeg már az előző fordulókban bebiztosította a bentmaradást, az elkövetkezendő időszakban azonban nagyon nagy munka vár a csapatra, a fő feladat pedig az utánpótláskorú, saját nevelésű játékosok beépítése, a jövő megalapozása lesz. 

 

Jánosháza VSE - CVSE-Vulkánfürdő 0-2 (0-0)  Jánosháza, vezette: Talabér:

Jánosháza: Pethő - Péter, Szabó, Virág, Kecskés, Laczi, Büki, Nagy, Balázsi, Székács (Binder 72.) , Horváth

Edző: Vágusz Arnold

CVSE: Hujbert - Marsai Mi. (Tóth 89.) , Enyingi, Göntér, Szuh, Szabó R., Keszei T., Horváth, Galovich, Szabó K. (Gábor 62.) , Keszei R.

Edző: Kovács Balázs

Gólszerzők: Szabó R. 2 (54., 94.)

 

Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott, annak ellenére, hogy a vendég csapat kétszer is a kapufát találta el. Az 54. percben aztán egy védelmi megingást kihasználva megszerezték a vezetést a vendégek. A találkozó utolsó negyedórájában mindent egy lapra feltéve támadott Jánosháza, meg is volt a lehetőségek az egyenlítésre, az utolsó percben azonban egy kontratámadás végén ismét betalált a CVSE, amely így 2-0-ás győzelmet aratott. 

 

Répcelaki SE-Sport 36 - Vasvár VSE 0-3 (0-2)   Répcelak, vezette: Vass

Répcelak: Kovács - Tóth, Baranyai, De Paula, Verasztó, Ódor, Sipos, Horváth, Rácz, Prystupa (Szabó D. 46.) , Szabó A. (Tar 64.) 

Edző: Tóth Zsolt

Vasvár: Tóth - Varga, Horváth, Berta, Vincze, Smolczer (Németh 74.) , Réfi, Pálla (Czövek M. 78.) , Czövek L., Márton, Schermann (Nagy 64.) 

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Pálla 2 (17., 56.), Smolczer 30.

 

A vendég Vasvár megérdemelt győzelmet aratott, gólra váltotta gyors ellentámadásait, ezzel pedig kiharcolta a bentmaradást az élvonalban, a Répcelak gratulál a vendégeknek. A házigazda az utolsó fordulóban Bükre látogat, ahol a cél a nyolcadik hely megtartása lesz számukra.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Körmendi Football Club 0-3 (0-2)    Lukácsháza, vezette: Bíró

Lukácsháza: Bán - Gombás (Horváth 87.) , Vörös, Osztrosits (Pungor 63.) , Gugcsó, Kovács, Rozmán, Keresztényi, Dr. László (Takács 63.) , Bősze, Kondics (Bolfán 87.) 

Edző: Horváth Ákos

Körmend: Balogh - Lakosi, Karvalics (Bita 85.) , Köntés (Zsoldos 72.) , Sály (Horváth 68.) , Majtényi, László, Sipos, Németh (Majczán 83.) , Osvald (Buti 64.) , Tompa

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Bősze 15. (öngól), Németh 2 (25., 75.)

 

A Lukácsháza a Szentgotthárd elleni döntetlen után ezúttal vereséget szenvedett, a jó formában lévő Körmend elhozta a három pontot. 

 

Sárvár FC - Szentgotthárdi VSE 8-0 (3-0)  Sárvár, vezette: Héra

Sárvár: Velladics - Kovács Bá. (Vass 46.) , Ódor, Potyi, Czöndör, Fider (Illés 59.) , Tokaji (Fülöp 66.) , Horváth, Szabó (Szakos 66.) , Kovács Be., Szemes (Tóth 66.)

Edző: Haraszti Zsolt

Szentgotthárd: Kapui - Fábián, Komáromi, Nagy (Sömenek 88.) , Nyári (Horváth 46.) , Dancsecz, Laczó, Korpics (Papp 59.) , Sulics, Sipos (Holecz 82.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Gólszerzők: Czöndör 2 (4., 64.), Ódor 4 (9., 19., 67., 87.), Fülöp 78., Illés 89.

 

A hazai együttes úgy kezdte a mérkőzést, hogy bajnok szeretne lenni, a 9. percben már kétgólos előnyre tett szert. A vendégek főként a védekezésre rendezkedtek be, a Sárvár viszont veszélyesen, hatékonyan játszott, és magabiztos győzelmet aratott. A szentgotthárdiak kapusa nagy védéseket mutatott be, ez is kellett ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a különbség. A klub mindenkinek szeretné megköszönni az egész szezonbeli támogatást, segítséget, buzdítást. 

 

Haladás VSE-Zanati SE - Rábapatyi KSK 3-2 (2-1)  Szombathely, vezette: Szabó

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás, Szőts, Perger (Spilenberg 74.) , Simon, Ferencz (Hende 62.) , Szenczi, Németh G. (Németh E. 46.) , Péter, Baumgartner, Nagy

Edző: Szenczi Imre

Rábapaty: Viczmándi - Csonka, Varga, Horváth, Dugovics (Piros D. 60.) , Csupor, Vajda, Illés, Piros P., Németh, Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Ferencz 5., Buzás 46., Nagy 94., ill. Horváth 45., Németh 85.

Kiállítva: Horváth 68. (Rábapaty)

 

A két együttes egy rendkívül fordulatos mérkőzést játszott egymással. A vezetést a hazaiak szerezték meg, majd az első játékrész végén egy gyors gólváltásnak köszönhetően alakult ki a 2-1-es félidei eredmény. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is a hajrában pörögtek fel az események: a vendégek a 85. percben egalizáltak, Nagy Bence viszont 94. percben megszerezte a győztes találatot a házigazda számára, így 3-2-es eredménnyel ért véget az összecsapás. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak