km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert a Király SE, valamint a Sárvár is

Megyei I. osztály: magabiztosan nyert a Király SE, valamint a Sárvár is

A Szentgotthárd Jánosházáról távozott három ponttal, a Haladás-Zanat, valamint a Kőszeg pedig egyaránt döntetlent játszott ellenfelével.

 

A 25. fordulóhoz érkezett a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, szombaton pedig öt találkozó került megrendezésre. A Király SE, valamint a Sárvár is pályára lépett, a Jánosháza a Szentgotthárdot, a Répcelak a Haladás-Zanatot fogadta. A Kőszeg a Körmend együttesét látta vendégül.

 

Kőszegi Lóránt FC - Körmendi Football Club 1-1 (0-1)   Kőszeg, vezette: Vass

Kőszeg: Németh M. - Lintner, Kovács, Fehér A., Csuka, Szabella (Szűcs 73.) , Németh O. (Rácz 46.) , Prán, Németh A., Rákhely, Fehér D.

Edző: Őri Gábor

Körmend: Balogh - Buti, Karvalics (Bita 88.) , Köntés, Sály (Lakosi 79.) , Majtényi, László, Horváth, Sipos, Osvald, Zsoldos

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Szűcs 91., ill. Karvalics 20.

 

A nagy gólok mérkőzésén gyenge mezőnyjátékot produkáltak a csapatok, ehhez kellett a mély, felázott talajú pálya is. A vezetést a leleményesebb vendégek szerezték meg a hazai védelem asszisztálásával egy páros akció után. A második félidőben a Kőszeg magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, többet birtokolta a labdát, kapura viszont kevésbé voltak veszélyesek. A vendégek szórványos ellentámadásai ugyancsak veszélyesek voltak, a házigazda erőfeszítése azonban góllá érett a hajrában, egy szépségdíjas találattal alakult ki a mérkőzés egészét tekintve igazságos döntetlen.

 

Király SE - Vasvár VSE 7-0 (4-0)  Szombathely, vezette: Rácz

Király SE: Horváth - Szalay, Auer, Subicz (Czingráber 57.) , Kudron (Tamás 70.) , Németh G. (Vargyas 70.) , Kiss (Takács 65.) , Halmosi, Németh D. (Baranyai 57.) , Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga (Nagy 84.) , Horváth (Schermann 70.) , Berta, Vincze, Elekes (Czövek M. 46.) , Dávid (Sipos 78.) , Réfi, Pálla, Czövek L. (Gotthárd 78.)

Edző: ifj, Sziffer István

Gólszerzők: Subicz 2., Schimmer 13., Halmosi 3 (15., 44., 53.), Takács 71, Vargyas 90.

 

A tabella második helyén álló hazaiak már az első játékrészben négygólos előnyre tettek szert, végül 7-0-ás győzelmet arattak.

 

Jánosháza VSE - Szentgotthárdi VSE 0-3 (0-1)  Jánosháza, vezette: Németh

Jánosháza: Pethő - Péter, Szabó, Virág, Binder (Szép 69.) , Laczi, Büki (Palkovits 64.) , Nagy, Balázsi, Székács, Horváth

Edző: Vágusz Arnold

Szentgotthárd: Kapui - Fábián, Papp (László 57.) , Komáromi (Kovács 77.) , Báger, Dancsecz, Laczó (Holecz 75.) , Gécsek, Sulics, Sipos (Korpics 71.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Gólszerzők: Dancsecz 41., Komáromi 62., Báger 69.

 

A több sebből vérző hazaiak enerváltan játszottak, a vendég csapat megérdemelt győzelmet aratott.

 

Répcelaki SE-Sport 36 - Haladás VSE-Zanati SE 0-0 (0-0)  Répcelak, vezette: Talabér

Répcelak: Kovács - Tóth, De Paula, Szabó D., Verasztó (Németh 90.) , Ódor, Sipos, Horváth, Rácz, Prystupa (Tar 81.) , Szabó A.

Edző: Balassa Péter

Haladás-Zanat: Luisser - Buzás, Nagy, Simon (Németh E. 85.) , Pap, Perger, Németh G. (Hende 68.) , Iván, Péter, Baumgartner, Varga

Edző: Szenczi Imre

Kiállítva: Ódor 87. (Répcelak)

 

A találkozón a vendégek birtokolták többet a labdát, a nagyobb helyzetek viszont a Répcelak előtt adódtak. A vendégek hiába passzoltak kétszer annyit, mint a vendéglátó,nem tudták érvényesíteni fölényüket,a hazai védelem jól zárt, emellett pedig az ellentámadásokra is volt erő,amiből meg lehetett volna szerezni a győztes találatot. Összességében a pontosztozkodás igazságosnak mondható. Kulturált, sokpasszos játék volt mindkét oldalon,de a csapatok nem kockáztattak sokat,így kevés lehetőségből alakult ki a gól nélküli döntetlen.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Sárvár FC 0-5 (0-3)   Lukácsháza, vezette: Boda

Lukácsháza: Bán - Kondics (Halász 83.) , Rozmán, Németh Cs., Lengyel, Vörös, Osztrosits, Gugcsó, Németh N., Németh R., Dr. László

Edző: Mitterstiller Csaba

Sárvár: Velladics (László 73.)  - Kovács Bá. (Fülöp 58.) , Ódor (Tóth 61.) , Illés (Csákvári 46.) , Potyi, Czöndör, Fider, Tokaji, Horváth, Kovács Be., Szemes (Takács 68.)

Edző: Haraszti Zsolt

Gólszerzők: Ódor 2 (5., 59.), Potyi 33., Czöndör 36., Tokaji 79.

 

A hullámvölgyben lévő Lukácsháza a listavezető együttesét fogadta, amely ezúttal sem hibázott, 5-0-ás győzelemmel térhetett haza. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.