km/óra
  2024.06.19., szerda  •  Gyárfás napja
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap

Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap

A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.

 

Három találkozó szerepelt a megyei I. osztály 20. fordulójának vasárnapi programjában. A Vép a Söptét, a Szarvaskend a Csepreget fogadta, a Táplán pedig a Körmenddel nézett farkasszemet. 

 

Szarvaskend SE - Csepregi SE 0-2 (0-1)  Szarvaskend, vezette: Boda

Szarvaskend: Esztergályos - Csillag (Wolf, 75.), Jóna, Németh (Tóth, 60.), Tuboly, Földes, Tompa, Pásti (Somogyi, 57.), Kopfer, Kis-Nemes, Törő

Edző: Kovács Kálmán

Csepreg: Takács Kr. - Kótai, Kossuth, Nika M. (Nika Á., 65.), Simon, Takács Ke., Pócza (Tájmel, 61.), Janzsó, Nika B., Lukács, Németh (Sós, 79.)

Edző: Steiner Zsolt

Gólszerzők: Németh 32., Nika M. 47.

Kiállítva: Kopfer 87. (Szarvaskend)

 

A szeles időjárásban a vendégek kezdtek aktívabban, veszélyesek voltak, egy átlövés után pedig meg is szerezték a vezetést. A folytatásban próbálkozott, de nem tudott beköszönni a Szarvaskend, így 0-1-ről következhetett a folytatás. A második etapban aztán egy újabb csepregi gólt lehetett feljegyezni, a vendégek megérdemelt 2-0-s győzelmet arattak. 

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Körmendi FC-Vasi Sekolo Kft. 2-3 (1-1)  Táplánszentkereszt, vezette: Vass

Táplán: Molnár - Gombos, Varga D., Varga R. (Varga M., 84.), Huszár, Gyurcsányi (Neudl. 46.), Rosner, Markó, Manganelli, Szakasics, Polyák

Edző: Borbás János

Körmend: Balogh Á. - Lakosi, Buti, Karvalics, Molnár, László, Szabó (Vilics, 46.), Sipos, Nagy, (Balogh A., 84.) Németh (Krajczár, 63.), Berning (Zsoldos, 46.)

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Varga R. 17., Markó 49., ill. Szabó 15., Nagy 75., Karvalics 88.

 

A hazai csapat az első 75 percben nagy energiákat mozgósított a mérkőzés megnyerése érdekében, futószalagon dolgozta ki a helyzeteket. A találkozó végére azonban elfáradtak a táplániak, ezt kihasználva pedig elvitték a vendégek a három pontot. 

 

Vép VSE - Söpte SE 2-1 (1-0)  Vép, vezette: Imre

Vép: Bezdi B. - Kiss (Auer, 74.), Németh, Bezdi Sz. (Szekeres, 74.), Niksz, Illés (Szijártó, 83.), Beke (Dancs, 57.), Szalai (Balikó B., 83.), Szendrődi, Takács, Balikó D.

Megbízott vezetőedző: Takács Márton

Söpte: Kovács N. - Horváth (Düh, 46.), Biró (Kondákor, 56.), Rómer, Németh, Marton, Mester (Plajszer, 65.), Hujber (Fogl. 74.), Koszokovits, Vámos, Kovács E.

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: Bezdi Sz. 34., Szalai 65., ill. Düh 74.

 

Tapogatózó játék után  a házigazda birtokolta többet a labdát és alakított ki helyzeteket, egy szabadrúgás-figura után pedig Bezdi Szabolcs révén meg is szerezte a vezetést, előnyét pedig Szalai Márk révén tovább növelte a második játékrészben. A folytatásban komolyabb tempóra kapcsolt a tíz emberre fogyatkozó Söpte, a szépítés is összejött, a három pont azonban Vépen maradt. 

 

A tabella állása, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
Isten hozta az újszülötteket!
Legfrissebb anyakönyvi híreink.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.