km/óra
  2023.12.11., hétfő  •  Árpád napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Megyei I. osztály: Két hazai győzelem és két pontosztozkodás a vasárnapi mérleg

Megyei I. osztály: Két hazai győzelem és két pontosztozkodás a vasárnapi mérleg

A Vép a Körmend ellen folytatta jó sorozatát, a Szarvaskend a Szentgotthárdot győzte le hazai környezetben. A Csepreg a Sárvárral, a Rábapaty a Jánosházával játszott 1-1-es döntetlent.

 

Szombathoz hasonlóan ezúttal is négy pályán pattogott a labda a megyei I. osztályban, valamennyi találkozó 13 óra 30 perckor vette kezdetét. A Csepreg a Sárvárt, a Szarvaskend a Szentgotthárdot fogadta, a Vép a Körmendet, a Rábapaty pedig a Jánosházát látta vendégül.

 

Csepregi SE - Sárvár FC 1-1 (0-1)   Csepreg, vezette: Mónos

Csepreg: Takács Kr. - Kótai, Tájmel (Steiner, 46.) , Kossuth D., Nika (Merk, 78.) , Simon, Takács Ke. (Kossuth K., 69.) , Nagy (Németh, 89.) , Pócza, Janzsó, Nika B.

Edző: Steiner Zsolt

Sárvár: Viganó - Németh, Fülöp, Takács, Tokaji, Szakos, Károlyi, Fider, Czirók, Sinka (Taródi, 71.) , Szemes

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Pócza 57., ill. Czirók 41.

Kiállítva: Kótai 93. (Csepreg)

 

Az első játékrész inkább a sárváriak szája íze szerint alakult, kombinatív, gyors játékkal rukkoltak elő, ennek eredményeként pedig a vezetést is megszerezték, amit meg is őriztek a szünetig. A csepregiek a félidőben igyekeztek rendezni a sorokat, frissítettek is és sokkal támadóbb szellemben léptek a pályára. Ez gólban is megmutatkozott, összejött az egyenlítés, majd egy igazi adok-kapok alakult ki, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, mindkét gárda a maga javára fordíthatta volna az összecsapást. Újabb gól azonban már nem esett, a mérkőzés összképét tekintve igazságos döntetlen született. 

 

Szarvaskend SE - Kiswire Szentgotthárdi VSE 2-1 (0-1)  Szarvaskend, vezette: Szabó III.

Szarvaskend: Esztergályos - Csillag (Nagy Ádám, 92.) , Jóna, Németh, Tuboly, Földes, Nagy Ádám, Tompa, Kopfer, Wolf (Somogyi 61.) , Törő

Edző: Kovács Kálmán

Szentgotthárd: Gaál (Kapui, 46.)  - Komáromi, Nagy, Dancsecz, Bedi, Gécsek, László (Sipos B., 73.) , Sulics, Sipos G., Takács, Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Gólszerzők: Jóna 47., Tuboly 66., ill. Dancsecz 42.

 

Az első játékrészben inkább a vendégek játszottak mezőnyfölényben, melynek köszönhetően a vezetést is megszerezték, a második játékrészben viszont egy teljesen más arcát mutatta a Szarvaskend, amely előbb egyenlített majd fordítani is tudott, így 2-1-es győzelmet aratott. A hazaiak főleg a második játékrészben mutatott küzdeni tudásért érdemelnek dicséretet. 

 

Vép VSE - Körmendi FC-Vasi Sekolo Kft. 3-0 (1-0)   Vép, vezette: Vass

Vép: Borsos - Kiss, Czeglédi, Szalai R. (Balikó, 75.) , Szalay (Takács Á., 46.) , Bezdi (Berta, 72.) , Niksz, Illés (Dancs, 81.) , Szalai M., Szendrődi, Takács M.

Edző: Simon Miklós

Körmend: Balogh - Molnár, Lakosi, Karvalics (Bita, 75.) , Belső, Köntés (Nagy, 58.) , László, Sipos (Balogh, 75.) , Zsoldos (Majczán, 75.) , Németh (Buti, 16.) , Berning

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Szalai R. 9., Takács Á. 55., Szalai M. 59.

Kiállítva: Lakosi 8. (Körmend)

 

A házigazda már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést, a 8. percben pedid büntetőhöz jutott, melyet értékesített is, ráadásul a Rába-partiak tíz emberre fogyatkoztak. A vendégek kapusa mindent elkövetett, hogy szoros maradjon a mérkőzés, a második felvonásban azonban ez kevésnek bizonyult és az újabb vépi gólok végleg eldöntötték a három pont sorsát.

 

Rábapatyi KSK - Jánosháza VSE 1-1 (1-1)  Rábapaty, vezette: Bognár

Rábapaty: Király - Csonka, Varga, Manganelli, Csupor, Bakonyi (Halász, 73.) , Zeke (Balhási, 60.) , Horváth, Piros (Dugovics, 46.) , Németh, Könczöl

Edző: Marton Róbert

Jánosháza: Pethő - Péter M., Szép, Piri, Szabó K. (Vágusz, 78.) , Kiss, Büki, Szabó T. (Székács, 85.) , Péter D., Benkő, Balázsi

Edző: Bodor Tibor

Gólszerzők: Könczöl 41., ill. Szép 22.

 

Sok hibával kezdte a találkozót a házigazda, a Jánosháza pedig ki is használta ezt és a 27. percben előnybe is került. A Rábapatynak aztán még a szünet előtt sikerült egyenlítenie egy szép átlövéssel, így 1-1 volt az állás a félidőben. A fordulás után egyik kapu sem forgott igazán veszélyben, nem alakult ki komoly helyzet, így maradt a pontosztozkodás.

 

A tabella állása, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.
Elindult Rudolf, a Mikulás-busz Szombathelyen
Az idei év nagy meglepetése, a feldíszített busz december 5-én, napnyugta után gördült ki először a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon. Na de nem ám mindig ugyanazon a vonalon, hanem gyakorlatilag bárhol és bármikor felbukkanhat, így a karácsony előtti időszakban minden buszozó utazhat majd Rudolffal.