km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend

Megyei I. osztály: idegenben nyert a Haladás és a Király SE, hetet rúgott a Sárvár, hatot a Körmend

A Söpte a Táplán, a Jánosháza a Szentgotthárd ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.

 

Ezen a hétvégén sem volt megállás a megyei I. osztályú bajnokságban, a szombati napon hat pályán is pattogott a labda. A nap rangadóját a Király SE és a Celldömölk vívta, de a Vasvár - Haladás összecsapás is csemegének ígérkezett. A Jánosháza a Szentgotthárdot, a Söpte a Táplánt fogadta, a Szarvaskend Sárvárra látogatott. A Körmend a Bük ellen szállt harcba a pontokért. 

 

Söpte SE - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 2-1 (0-0)  Söpte, vezette: Ódor

Söpte: Kovács N. - Horváth (Fogl, 58.), Biró (Koszokovits, 72.), Kovács E., Rómer (Plajszer, 78.), Marton, Mester (Düh, 58.), Hujber, Koronczai, Vámos, Varga

Edző: Simon Attila

Táplán: Gyécsek - Varga D. (Török, 68.), Varga Gy. (Mercs, 32.), Huszár, Gyurcsányi, Polgár, Rosner, Markó (Neudl, 60.), Manganelli, Szakasics, Polyák

Edző: Borbás János

Gólszerzők: Hujber 75., Düh 88., ill. Szakasics 72.

Kiállítva: Gyécsek 67. (Táplán)

 

A hazaiak a Rábapaty elleni döntetlen után ezúttal győzelmet ünnepelhettek, a Táplán gárdáját múlták felül 2-1 arányban.

 

Körmendi FC - Vasi Sekolo Kft. - Büki TK 6-2 (1-1)   Körmend, vezette: Árpád

Körmend: Sály - Lakosi, Vilics,  Buti, Karvalics (Balogh, 74.), Molnár, Köntés (Belső, 62.), László, Szabó, Nagy (Berning, 70.), Németh (Sipos, 46.)

Edző: Kurucz Ádám

Bük: Viczmándi - Fehér, Buti, Lang, Papp, Bősze, Vamper, Szabó, Elekes, Kovács, Redőcs

Edző: Hegedűs Attila

Gólszerzők: Nagy 3 (9., 50., 69.), Sipos 62., Vilics 68., Karvalics 72., ill. Kovács 40., Elekes 80.

 

Nagy mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, ennek ellenére az első félidőben megnehezítette a Körmend dolgát a Bük. 1-1-es fordulást követően a házigazda egy fokozattal feljebb kapcsolt és 20 perc alatt lerendezte a meccset, megérdemelt, magabiztos győzelmet aratva a Bük felett. 

 

Jánosháza VSE - Kiswire Szentgotthárdi VSE 3-1 (0-1)   Jánosháza, vezette: Mónos

Jánosháza: Pethő - Tóth, Willuhn (Zsoldos, 92.), Ambrus (Vágusz A., 77.), Vágusz P. (Pencz, 89.), Piri, Szabó, Büki, Péter, Benkő, Balázsi

Edző: Vágusz Arnold

Szentgotthárd: Gaál - Bedi, Komáromi (Bauer, 79.), Osvald (Korpics, 71.), Nagy, Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sulics, László (Sipos, 60.), Gyécsek

Edző: Heiter László

Gólszerzők: Piri 54., Benkő 64., Szabó 88., ill. Laczó 2.

 

Az első félidőben a vendégek akarata érvényesült, a hazaiak azonban második félidei teljesítményüknek köszönhetően megérdemelt győzelmet arattak. 

 

CVSE - Vulkánfürdő - Király SE 2-3 (1-3)  Celldömölk, vezette: Mórocz

CVSE: Osvald - Marsai (Galovich, 63.), Enyingi, Szuh, Dobson, Gorácz, Keszei T., Gábor (Czinder, 21.), Czöndör, Keszei R., Németh (Göntér, 78.)

Edző: Takács Gábor

Király SE: Horváth Al. - Takács (Szabó, 84.), Reseterits, Németh (Rózsás, 84.), Kiss, Horváth An., Halmosi, Csákvári (Velekei, 84.), Potyi (Kovács, 89.), Vigh (Nyári, 89.), Schimmer

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Németh 23., Czöndör 48., ill. Csákvári 2 (15., 44.) Reseterits 19.

Kiállítva: Szuh 76. (CVSE)

 

A hazaiak ötgólos rangadón maradtak alul a bajnoki címért küzdő Király SE-vel szemben.

 

Sárvár FC - Szarvaskend SE 7-0 (3-0)  Sárvár, vezette: Héra

Sárvár: Viganó - Németh Á. (Németh B., 67.), Fülöp (Biró, 58.), Takács, Tokaji, Vass, Fider, Vajda, Kovács (Toldi, 67.), Sinka (Glavánovics, 58.), Szemes

Edző: Nagy Dániel

Szarvaskend: Esztergályos - Csillag, Jóna, Németh (Szakály, 66.), Tuboly, Földes, Nagy, Tompa, Pásti, Kis-Nemes, Törő (Jobbágyi, 40.)

Edző: Kovács Kálmán

Gólszerzők: Vajda 2 (27., 67.), Tokaji 2 (39., 46.), Fider 3 (49., 50., 59.)

 

A szép napsütésben kezdődő találkozón a hazaiak az első pillanattól kezdve támadólag léptek fel, a Szarvaskend szervezett védekezése megnehezítette a dolgukat. A jeget végül a 27. percben sikerült megtörni, majd a sok helyzet után még két gólnak köszönhetően 3-0-ról következhetett a folytatás. A második etapban is lendületben maradt a Sárvár, lehetőségeket dolgozott ki, gólokat szerzett, s bár ebben a periódusban a vendégek is tudtak veszélyeztetni, így is magabiztos hazai siker született a sportszerű találkozón.

 

Vasvár VSE - Szombathelyi Haladás VSE 0-3 (0-0)   Vasvár, vezette: Sebesi

Vasvár: Kántor - Bíró, Varga (Sipos, 80.), Berta, Vincze (Pálla, 52.), Czövek (Németh, 88.), Réfi, Horváth, Kónya, Tausz, Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Haladás VSE: Horváth - Buzás (Kossuth, 80.), Kovács, Pap (Simon, 80.), Szenczi (Sály, 75.), Iván (Tóth, 59.), Péter, Szőts, Varga, Tarján, Ferencz

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Ferencz 62., Pap 73., Péter 81.

Kiállítva: Schermann 62. (Vasvár)

 

A második félidő közepén emberhátrányba került a Vasvár, amit pontrúgásból azonnal ki is használt a Haladás.Több volt a hazai csapat szempontjából a mérkőzésben a kiállításig,  utána viszont magabiztosan nyert a vendég csapat, és gyűjtötte be sorozatban tizennyolcadik győzelmét

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.
legfrissebbek
A melegben végzett munka veszélyeire figyelni kell
A következő napokban várható hőhullám miatt több oldalas, a melegben betartandó munkavédelmi szabályokat ismertető tájékoztatót tett közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya a minisztérium honlapján.
230 településen gyérítik a szúnyogokat a héten, Vas megyében egy helyen sem
A héten tizenhárom vármegye 230 településén, hatvanezer hektáron gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
Foci Eb 2024: Románia-Ukrajna 3-0
A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.
Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt
Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.
ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében
Nyolc helyszínen közel 100 programmal várta a látogatókat az ÖkoPlusz Fesztivál pénteken és szombaton a Kámoni Arborétumban. A természetközeli rendezvényt immár harmadszor szervezte meg a H+ Média és Kulturális Egyesület a környezettudatosság, az ismeretterjesztés és a szórakoztatás jegyében, minden korosztály számára.