km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Megyei I. osztály: fölényes vépi siker, a Lukácsháza is begyűjtötte a három pontot

Megyei I. osztály: fölényes vépi siker, a Lukácsháza is begyűjtötte a három pontot

A tavalyi ezüstérmes a második félidőben kerekedett felül a Jánosházán, míg a Lukácsháza az Egyházasrádócot győzte le, szintén egy második játékrészben szerzett találattal.

 

Két mérkőzéssel zárult vasárnap délután a megyei I. osztályú pontvadászat 3. fordulója. Az Egyházasrádóc a Lukácsháza együttesét fogadta, míg a Vép a Jánosházát látta vendégül.

 

Egyházasrádóci SE - Schott Lukácsháza SE 0-1 (0-0)  Egyházasrádóc, vezette: Szabó III.

Egyházasrádóc: Gáspár - Kenesei (Halász 59.) , Péter, Vilics (Molnár I. 59.) , Molnár L., Németh, Farkas, Mészáros (Budai 68.) , Molnár G. (Simon 83.) , Krajczár, Szendrődi

Edző: Simon Attila

Lukácsháza: BÁN - Szentkúti (Pungor 78.) , Gombás, Gugcsó Á. (Keresztényi 46.) , LENGYEL (Bolfán 89.) , Kovács (Dan 84.) , Németh Cs. (NÉMETH R. 46.) Osztrosits, Gugcsó P., Dr. László, Bősze

Edző: Sántha Szilárd

Gólszerzők: Németh 64.

 

Kellemes időjárásban és jó hangulatban kezdődött a Lukácsháza egyházasrádóci vendégjátéka. Mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, betalálni azonban egyik csapat sem tudott, így 0-0-ával mentek pihenőre a felek. A fordulás után főként mezőnyben gyűrte egymást a két együttes, Németh Roland révén azonban a vendégek szerezték meg a vezetést. A lukácsháziak az egygólos előnyt rutinosan megőrízték, így ők örülhettek a három pontnak a találkozó végén. 

 

Vép VSE - Jánosháza VSE 7-1 (2-1)  Vép, vezette: Bedi

Vép: BEZDI B. (Borsos 85.)  - Dancs (Varga O. 85.) , BEZDI SZ., Szalai (Illés 81.) , BEKE, Dala (Takács Á. 66.) , BALIKÓ, NÉMETH, TAKÁCS., Auer (Varga B. 69.) , Czeglédi

Edző: Simon Miklós

Jánosháza: Pethő - Szabó, Péter, Bognár (Sági 72.) , Laczi, Kiss, Büki, Nagy, Balázsi (Kecskés 46.) , Székács (Virág 38.) , Niksz

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Beke 3 (26., 56., 80.), Dala 36., Szalai 75., Takács Á. 84., Takács M. 86., ill. Niksz 28.

 

Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, majd a 11. percben egy vépi kapufa és a vendég kontra pörgette fel az eseményeket. Negyed órával később egy formás akció végén Beke Bálint találatával szerezte meg a vezetést a vépi csapat, amire azonban nem sokkal később Niksz Tamás tudott válaszolni. A szünet előtt Dala Márk ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat, így a szünetben 2-1 állt az eredményjelzőn. A második játékrészben egy támadóbb szellemű Jánosháza volt a pályán, ez viszont lehetőséget nyitott a vépi kontrák előtt, amiket a hazaiak nagy pontossággal használtak ki, és ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak. Kiemelendő, hogy a hazai kezdőcsapatból valamennyi játékos vépi kötődésű, és az öt csere közül három játékosról ugyanez elmondható. 

 

A tabella ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban