km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Megyei I. osztály: Fölényes Király SE-sikert, valamint az éllovas botlását hozta a szombati játéknap

Megyei I. osztály: Fölényes Király SE-sikert, valamint az éllovas botlását hozta a szombati játéknap

A szombathelyieken kívül a Körmend is magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, a Lukácsháza és a Celldömölk pedig gólgazdag mérkőzésen játszott döntetlent. A tabella eleje rendkívül besűrűsödött, a Király SE egy pontra megközelítette a Vépet, de már a Sárvárral szemben is csupán három egység a hátránya.

 

Március 20-án, szombaton a 22. forduló öt mérkőzésével folytatódtak a megyei I. osztály küzdelmei. A Sárvár a Kőszeg, a Vép a Répcelak ellen lépett pályára, a Király SE az Egyházasrádócot látta vendégül. A Lukácsháza a Celldömölk ellen szeretett volna javítani, a Körmend pedig Bükre látogatott.

 

Sárvár FC - Kőszegi Lóránt FC 1-2 (1-.2)  Sárvár, vezette: Harcsár

Sárvár FC: Velladics - Horváth K., Potyi, Tóth, Fider, Pap, Csákvári, Horváth A., Szabó (Joó 75.) , Kovács (Harkai 60.) , Marsai

Edző: Haraszti Zsolt

Kőszegi Lóránt FC: Bán - Rákhely, Csuka (Laki Hegyi 89.) , Toldi, Gugcsó (Fehér A. 62.) , Csák (Réti Ma. 76.) , Réti Mi. (Prán D. 70.) , Rómer, Prán A., Fehér D., Szolyák

Edző: Őri Gábor

Gólszerzők: Horváth K. 23., ill. Fehér D. 2 (19., 45.) 

Kiállítva: Fider 92. (Sárvár), ill. Rómer 38. (Kőszeg)

 

A hazai csapat már az első perctől kezdve támadólag lépett fel is igyekezett minél nagyobb nyomás alá helyezni a védekezésre kényszerülő köszegieket. A fölény helyzetekben is megmutatkozott, ezeket viszont nem sikerült értékesíteni, egy kontratámadás után pedig a vendégek örülhettek a vezetés megszerzésének. Néhány perccel később Horváth Kevin gólja után 1-1-re módosult az állás, de a 45. percben egy gyors akció után ismét a Kőszeg került előnybe. A vendégek a második félidőben hőseiesen védekezve őrizték az eredményt, a Sárvár kapufákig, helyzetekig ugyan eljutott, gólt azonban nem sikerült szereznie, így 1-2-es eredménnyel zárult a találkozó. A hazaiak gratulálnak a Kőszegnek a győzelemhez. 

 

Répcelaki SE - Vép VSE 1-1 (1-1)  Répcelak, vezette: Szabó I.

Répcelaki SE: Németh - Vass, De Paula, Tokaji, Tóth, Ódor, Horváth, Rácz, Havasi, Verasztó, Prystupa

Asszisztensedző: Tóth Zsolt

Vép VSE: Bezdi Sz. - Görög (Szalai M. 29.) , Kovács, Bene (Beke 72.) , Szalai R., Bezdi Sz., Balikó D., Varga (Illés 85.) , Takács Á, Takács M., Balikó M. (Török 37.)

Edző: Török Richárd

Gólszerzők: Ódor 33., ill. Takács M. 42.

 

Izgalmas mérkőzésre volt kilátás a Vép répcelaki vendégjátékán szombat délután. Lüktető, jó tempóban kezdtek a csapatok, veszélyes lehetőségeket De Paula, valamint Tóth Dávid és Tokaji Dávid révén a hazaiak tudtak kialakítani. A 33. percben aztán egy szögletet követően Ódor szépségdíjas góljával előnybe is került a házigazda, szűk tíz perccel később azonban Takács Márton egalizálni tudott, így 1-1-es állással mentek pihenőre a csapatok. A fordulás után egy-egy hazai veszélyeztetést leszámítva a vendégek irányították a játékot, Verasztó azonban egy kontra után kis híján megszerezhette volna ismét a vezetést a Répcelaknak. A két együttes végül megosztozott a pontokon, maradt az 1-1-es eredmény. 

 

Schott Lukácsháza SE - CVSE-Vulkán Fürdő  2-2 (1-0)  Lukácsháza, vezette: Bedi

Lukácsháza SE: Horváth K. - Lévai (Németh R. 62.) , Bolfán, Szentkúti, Vörös, Lengyel (Keresztényi 84.) , Németh Cs., Osztrosits, Bősze, Dan, Horváth M. (Takács 65.)

Edző: Sántha Szilárd

CVSE-Vulkán Fürdő: Hujbert - Enyingi, Tóth, Dobson, Keszei T., Döbrente (Marsai 57.) , Gábor, Manganelli, Kovács (Gorácz 57.) , Keszei R., Galovich (Szabó 72.)

Edző: Kelemen Kornél

Gólszerzők: Némerh Cs. 35., Dan 68., ill. Dobson 48., Tóth 59.

Kiállítva: Keresztényi 88. (Lukácsháza)

 

Az ezer sebből vérző, többek között sérülés, betegség, eltiltás miatt nyolc alapemberét nélkülözni kényszerülő Lukácsháza remekül kezdte a találkozót, az első félidőben a vendégek nem tudtak mit kezdeni a hazaiak szervezett, fegyelmezett védekezésével. Egy nagyszerűen elvégzett szöglet után a vezetést is megszerezte Sántha Szilárd együttese, így a lukácsháziak mehettek előnnyel a szünetre. A fordulás után tíz perc alatt fordítani tudott a Celldömölk, a házigazda érezhetően megzavarodott, viszont ezt követően nagy tartásról tanubizonyságot téve Dan révén ki tudott egyenlíteni. A folytatásban a győzelemhez is a hazaiak álltak közelebb, a meccslabdát azonban nem sikerült gólra váltaniuk. A mérkőzés összképe alapján igazságos döntetlen született. A lukácsházi csapat ezúton is szeretne hatalmas köszönetet mondani Balikó Tibornak, aki emberfeletti munkával tette játékra alkalmassá a létesítmény centerpályáját, valamint edzőpályáját is. 

 

Király SE - Egyházasrádóci SE 6-0 (2-0)  Szombathely, vezette: Marácz

Király SE: Király - Szalay, Takács (Marton 71.) , Subicz, Kalmár (Tamás 68.) , Kudron (Kiss Á. 71.) , Kiss K., Devecseri (Kondákor 71.) , Halmosi, Németh, Hegedűs (Ligeti 68.)

Edző: Hegyi László

Egyházasrádóci SE: Vas - Péter, László, Vilics, Németh, Balogh, Kardos (Horváth V. 33.) , Mészáros (Puhr 70.) , Kazinczki (Budai 46.) , Krajczár, Molnár (Horváth B. 80.) 

Technikai vezető: Krajczár Zsolt

Gólszerzők: Halmosi 2 (17., 43.), Kalmár 67., Kiss Á. 75., Tamás 78., Ligeti 80.

 

Szombaton délután az Egyházasrádóc együttese látogatott a Király Sportlétesítménybe. A mérkőzés előtt a csapatok egy perces néma csenddel emlékeztek a pár nappal ezelőtt elhunyt Király Ferencre, a Király SE elnökére, Szombathely sportjának meghatározó alakjára. Már a találkozó elejétől a hazai együttes irányította a játékot, de a pálya közepén eladott labdákból ellenfelük próbált lehetőségeket kialakítani. Ennek ellenére a vezetést a szombathelyiek szerezték meg, a szünetben pedig már kétgólos volt az előnyük. A második félidőben már gyorsabban, magasabb sebességi fokozaton játszott a Király SE., ez pedig további gólokban is megmutatkozott, végül 6-0 arányban sikerült nyernie Hegyi László együttesének. 

 

Büki TK - Körmendi Football Club 0-3 (0-1)  Bük, vezette: Mónos

Büki TK: Kamondi - Németh, Boldizsár (Tóth B. 83.) , Kovács (Orbán 63.) , Tóth K. (Savanyó 46.) , Resch, Csonka, Schimmer, Horváth (Plenár 58.) , Komálovics, Taródi

Edző: Marton Róbert

Körmendi FC: Szabó - Takács (Varga 80.) , Köntés, Buti, Péter, Németh M. (Bajnok 78.) , Sály (Czeglédi 63.) , Majtényi, Sipos B., Tóth (Török 58.) , Sipos G. (Németh B. 71.) 

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Sipos B. 2 (42., 75.), Péter 87.

 

Megérdemelt vendég siker született a rendkívül sportszerű mérkőzésen, a hazaiak a tavasz leghaloványabb teljesítményével segítették győzelmehez a jó erőkből álló vendégeket. 

 

A tabella jelenlegi állása az alábbi linkre tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban