km/óra
  2024.02.28., szerda  •  Ákos, Bátor napja
Megyei I. osztály: a Sárvár nyerte a forduló rangadóját a Vép ellen, idegenben győzött a Király SE és a Táplán

Megyei I. osztály: a Sárvár nyerte a forduló rangadóját a Vép ellen, idegenben győzött a Király SE és a Táplán

A Celldömölk három pontjának köszönhetően megszilárdította dobogós helyét, a Haladás-Zanat pedig Lukácsháza elleni sikerével öt mérkőzés óta veretlen. A Körmend a Jánosházát, a Vasvár a Kőszeget múlta felül hazai környezetben.

 

A nyolcból hét mérkőzés is szombaton került lejátszásra a megyei I. osztály 26. fordulójából. A program több izgalmas párosítást is tartogatott, a felhozatalból azonban mindenképpen kiemelkedett a játéknap rangadója, a Sárvár-Vép összecsapás.

 

Vasvár VSE - Kőszegi Lóránt FC 2-1 (2-0)  Vasvár, vezette: Kondor

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga, Horváth, Vincze, Fülöp (Dávid 45.) , Elekes (Schermann 88.) , Réfi, Pálla (Czövek M. 94.) , Czövek L., Márton

Edző: ifj. Sziffer István

Kőszeg: Németh M. - Lintner, Fehér A., Csuka (Seper 86.) , Szabella, Németh O. (Tóth 82.) , Németh A., Rákhely, Szűcs (Réti 76.) , Fehér D., Rácz

Edző: Őri Gábor

Gólszerzők: Csuka 13. (öngól), Varga 14., ill. Németh O. 53.

Kiállítva: Lintner 62. (Kőszeg)

 

Vendég helyzettel kezdődött a találkozó, melynél a hazaiaknak a gólvonalról kellett menteniük. A folytatásban aztán átvette a Vasvár az irányítást, a 13., valamint a 14. percben is gólnak örülhetett, sőt, ha jobban koncentrálnak, le is zárhatták volna a mérkőzést. A második félidőben némileg váratlanul szépítettek a vendégek, a vasváriak pedig a sok helyzetükből nem tudtak gólt szerezni, így izgalmas lett a vége. Ennek ellenére megérdemelt hazai siker született. 

 

CVSE-Vulkánfürdő - Egyházasrádóci SE 2-0 (1-0)   Celldömölk, vezette: Mórocz

CVSE: Osvald - Marsai Mi., Galovich, Göntér (Szuh 46.) , Szabó R., Marsai Má., Gorácz, Keszei T., Horváth (Tóth 62.) , Gábor, Szabó K. (Keszei R. 55.)

Edző: Kovács Balázs

Egyházasrádóc: Gáspár - Varga, Molnár R., Molnár I., Németh, Kenesei (Zimonyi 79.) , Mészáros, Molnár G., Szendrődi, Krajczár, Bányik (Fejes 62.) 

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: Szabó R. 2 (12., 80.)

 

A korán megszerzett vezetés után túlságosan megnyugodott a hazai gárda. Ráérősen, lassan szövögette támadásait, nem volt meg a kellő kreativitás, ritmus az akciókban. A vendégek inkább felívelésekkel, valamint rögzített játékhelyzetekből próbálkoztak, de kevés sikerrel. A második játékrészben sem változott a játék képe, a CVSE továbbra is lassan focizott, sok labdát adott el, de megrúgta a második, megnyugtató gólt és újabb három ponttal gazdagotott, megérdemelten.

 

Szentgotthárdi VSE - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 1-4 (0-1)  Szentgotthárd, vezette: Szabó I.

Szentgotthárd: Kapui - Fábián, Komáromi (Papp 76.) , Nagy, Nyári (Sömenek 90.) , Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sulics, Sipos (Korpics 79.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Táplán: Gyécsek - Manganelli Zs., Vidák (Gombos 76.) , Farkas, Németh (Balikó 85.) , Gyurcsányi, Polyák, Huszár, Manganelli A. (Markó 66.) , Polgár, Horváth

Edző: Borbás János

Gólszerzők: Nyári 87., ill. Horváth 24., Németh 67., Polyák 70., Gombos 89.

Kiállítva: Dancsecz 66. (Szentgotthárd)

 

Az összecsapáson a második játékrészben dőlt el a három pont sorsa. A 0-1-es félidő után a 66. percben tíz emberre fogyatkozott a Szentgotthárd, ez pedig döntőnek bizonyult, a vendégek 4-1-es győzelmet arattak.

 

Körmendi Football Club - Jánosháza VSE 3-0 (1-0)   Körmend, vezette: Sebesi

Körmend: Balogh - LAKOSI, BUTI, Karvalics (Krajczár 78.) , Köntés (Majczán 72.) , Majtényi, LÁSZLÓ, Sipos (Németh 90.) , ZSOLDOS, Osvald (Sály 58.) , Tompa (Bita 68.) 

Edző: Kurucz Ádám

Jánosháza: Tóth - Péter, Palkovits, Kecskés, Horváth (Zsákai 72.) , Laczi, Szabó (Willuhn 88.) , Büki, Nagy, Balázsi, Székács

Edző: Vágusz Arnold

Gólszerzők: Zsoldos 22., Sipos 61., Buti 92.

 

Mindkét csapat számára égetően fontos mérkőzés volt ez a mai, amit magabiztos játékkal a Körmend csapata nyert meg, ezzel a hazaiak előre, a vendégek pedig hátra mozdultak a tabellán. 

 

Sárvár FC - Vép VSE 3-1 (2-0)  Sárvár, vezette: Németh

Sárvár: Velladics - Kovács (Fülöp 84.) , Ódor (Vass 68.) , Illés, Potyi, Czöndör (Tóth 68.) , Fider, Tokaji, Horváth, Szabó (Szakos 84.) , Szemes

Edző: Haraszti Zsolt

Vép: Bezdi B. - Varga, Bezdi Sz., Illés (Berta 38.) , Czeglédi, Szalai M., Auer (Wágner 79.) , Szijártó, Takács Á. (Szalai R. 56.) , Balikó, Takács M.

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Illés 2 (18., 81.), Potyi 32., ill. Szalai R. 63.

 

A vendégek jól kezdték a mérkőzést, támadólag léptek fel, ez pedig gólban is megmutatkozott, a 18. percben Illés Bence révén sikerült megszerezni a vezetést. A hazaiak ezt követően is lendületben maradtak, ennek pedig az lett az eredménye, hogy növelni tudták előnyüket, Potyi Gábor találatának köszönhetően 2-0-ás előnnyel mehettek a szünetre. A fordulást követően a Sárvár felvette a vépiek stílusát, nem pörgött olyan magas fordulatszámon, a vendégek pedig a 63. percben Szalai Roland révén szépítettek. A 81. percben aztán egy szépségdíjas góllal végül lezárta a mérkőzést a listavezető, amely így 3-1-es győzelmet könyvelhetett el. 

 

Büki TK - Király SE 0-1 (0-1)  Bük, vezette: Vass

Bük: Kamondi - Czingráber, Németh T., Wágner (Tóth 83.) , Kovács Z., Németh G., Csonka (Mercs 54.) , Schimmer, Horváth (Resch 29.) , Németh Z., Németh J.

Edző: Marton Róbert

Király SE: Király - Szalay, Auer, Takács (Kondákor 90.) , Kudron (Németh D. 77) , Reseterits, Németh G. (Devecseri 87.) , Kiss, Halmosi, Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Halmosi 8.

 

A vendégek egy védelmi megingást kihasználva Halmosi Péter révén már a 8. percben megszerezték a vezetést. A korai gól rányomta a bélyegét a mérkőzést további alakulására, és bár a hazaiak próbálkoztak becsülettel, s nem is futballoztak rosszul mezőnyben, ez ezúttal nem volt elég a pontszerzésre a több klasszis játékost is a soraiban tudó Király SE ellen.

 

Haladás VSE-Zanati SE - SCHOTT Lukácsháza SE 2-0 (1-0)  Szombathely, vezette: Szabó

Haladás-Zanat: Luisserl - Buzás, Hende (Németh E. 77.) , Varga, Simon (Baumgartner 60.) , Pap (Szenczi 74.) , Perger, Iván (Németh G. 46.) , Ábrahám, Szőts, Nagy (Spilenberg 77.)

Edző: Szenczi Imre

Lukácsháza: Bán - Kondics, Bolfán, Németh Cs. (Halász 91.) , Gombás, Lengyel, Vörös, Keresztényi, Gugcsó, Horváth (Takács 40.) , Németh N. (Bujtás 66.)

Edző: Mitterstiller Csaba

Gólszerzők: Buzás 33., Szenczi 75.

Kiállítva: Gugcsó 68. (Lukácsháza)

 

A hazaiak a találkozó elejétől fogva fölényben játszottak, helyzeteket alakítottak ki, ám sokáig nem sikerült feltörniük a lukácsházi védelmet. A jég Buzás László góljával tört meg, majd a második félidőben Szenczi Bence talált be első labdaérintéséből, így alakult ki a találkozó 2-0-ás végeredménye.

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak