km/óra
  2024.05.29., szerda  •  Magdolna napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megyei I. osztály: a Haladás-Zanat és a Sárvár is hét gólig jutott, idegenben nyert a Vasvár és a Répcelak

Megyei I. osztály: a Haladás-Zanat és a Sárvár is hét gólig jutott, idegenben nyert a Vasvár és a Répcelak

A Király SE a Szarvaskend ellen aratott 3-1-es sikert, míg a Körmend a Rábapaty ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.

 

A forduló nyolc mérkőzéséből hétre is sor került szombaton a megyei I. osztály 12. játéknapján, így igazi nagyüzemmel kezdődött a hosszú hétvége a pályákon, melyről alábbi cikkünkben számolunk be.

 

Sárvár FC - Söpte SE 7-3 (4-1)  Sárvár, vezette: Németh

Sárvár: Viganó - Fülöp, Takács, Tokaji, Károlyi, Fider, Taródi (Szakos, 46.) , Czirók, Kovács, Sinka (Szabó, 52.) , Szemes

Edző: Nagy Dániel

Söpte: Kovács - Lengyel (Horváth, 61.) , Rómer, Marton, Mester, Hujber, Kondákor, Koronczai (Molnár, 38.) , Vámos, Koszokovits, Fogl

Edző: Lengyel Miklós

Gólszerzők: Czirók 5 (9., 43., 45., 54., 88.), Koszokovits 42. (öngól), Tokaji 59., ill. Rómer 32., Fogl 78., Marton 84.

 

A hazaiak viszonylag korán megszerezték a vezetést, amire a 32. percben érkezett a válasz söptei részről. Az egyenlítés felpaprikázta a Sárvárt, amely a szünet előtt még két gólt szerzett, így aztán 4-1-es előnnyel mehetett a pihenőre.  A folytatásban nem volt túl magas színvonalú játék, a házigazda még háromszor, a vendégek kétszer találtak be, a találkozó végül 7-3-as sárvári sikerrel zárult.

 

CVSE-Vulkánfürdő - Csepregi SE 3-1 (2-0)   Celldömölk, vezette: Boda

CVSE: Osvald - Marsai Mi. (Dobson, 57.) , Göntér, Marsai Má., Tóth, Gorácz (Kovács, 57.) , Keszei T., Gábor (Tóth, 72.) , Czöndör, Keszei R., Németh (Berecz, 68.)

Edző: Kovács Balázs

Csepreg: Takács Kr. - Kótai, Kossuth D., Nika M., Simon, Pócza, Janzsó, Nika B., Kossuth K. (Steiner, 57.) , Merk (Takács Ke., 68.) , Lukács (Tájmel, 91.)

Edző: Steiner Zsolt

Gólszerzők: Marsai Má. 2 (5., 25.), Czöndör 86., ill. Lukács 77.

 

A házigazda folytatta remek sorozatát és a Csepreg elleni győzelmével zsinórban ötödik mérkőzésén gyűjtötte be a három pontot.

 

Jánosháza VSE - Vasvár VSE 0-4 (0-2)  Jánosháza, vezette: Bíró

Jánosháza: Pethő (Horváth, 68.)  - Szép, Piri, Balogh, Kiss, Szabó T. (Ambrus, 65.) , Virág, Benkő, Balázsi, Székács (Sebestyén. 62.) , Lempeg

Edző: Bodor Tibor

Vasvár: Kántor - Varga (Berta, 38.) , Vincze, Elekes, Réfi, Pálla (Czövek, 87.) , Horváth, Kónya, Tausz, Márton (Németh, 79.) , Schermann

Edző: ifj. Sziffer István

Gólszerzők: Réfi 19., Tausz 43., Berta 66., Pálla 84.

 

Az első játékrészben partiban volt a Jánosháza, majd a vendégek átvették az irányítást a hazaiak megingásainak köszönhetően. A jánosháziak gratulálnak a Vasvárnak.

 

Körmendi FC-Vasi Sekolo Kft. - Rábapatyi KSK 1-0 (1-1)  Körmend, vezette: Horváth

Körmend: BALOGH Á. - Molnár (Lakosi, 84.) , VILICS, Buti (Köntés, 46.) , KARVALICS, BELSŐ, LÁSZLÓ, Nagy (Sipos, 52.) , Zsoldos (KRAJCZÁR, 64.) , Németh (Balogh A., 64.) , BERNING

Edző: Kurucz Ádám

Rábapaty: László - Csonka (Piros P., 75.)  Varga (Zeke, 80.) , Horváth, Piros D. (Bakonyi, 66.) , Dugovics (Halász, 80.) , Tóth, Csupor, Balhási, Németh (Manganelli, 80.) , Könczöl

Edző: Marton Róbert

Gólszerző: Sipos 70.

Kiállítva: Tóth 69. (Rábapaty)

 

A múlt héten elszenvedett fiaskó után volt mit kijavítania a hazai csapatnak. A mérkőzést nagyon offenzíven kezdte a Körmend, ami végig kitartott, a vendégek kapusa viszont 4 óriási bravúrt bemutatva tartotta meccsben a csapatát. A vendégek egy kapufával éreztették, hogy jelen vannak és veszélyesen fociznak. Végül Sipost ugratták ki, akit a 16-oson belül csak szabálytalanul tudtak megállítani. a játékvezető zsebéből előlkerült a piros lap és a büntetőt ítélt, amit magabiztosan értékesített a kiharcoló. Ezt követően számos alkalommal zárhatta volna le a meccset a Körmend, de elszalasztotta a lehetőségeit, sokszor könnyelműen. A meccs végére jöhetett volna a csavar, de a jobb alsóba tartó lövést Balogh védte nagy bravúrral, jelezve, hogy körmendi oldalon is van kapus. Egy jó iramú, színvonalas mérkőzésen, megérdemelten nyert a hazai csapat a szimpatikusan játszó vendég Rábapaty ellen. Megemlítendő a játékvezető szintén magas színvonalú jó ténykedése. 

 

Kiswire Szentgotthárdi VSE - Répcelaki SE 0-1 (0-1)  Szentgotthárd, vezette: Sebesi

Szentgotthárd: Kapui - Bedi, Komáromi, Osvald (Korpics, 75.) , Nagy, Dancsecz, Gécsek (Sipos B., 66.) , Sulics, Sipos G. (Holecz, 76.) , László (Takács, 46.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Répcelak: Rózsa - Vass, Tóth, Baranyai, De Paula, Kovács, Sipos, Csányi, Rácz, Gaál, Tarcsay

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Csányi 17.

 

A szentgotthárdiak mezőnyfölényben futballoztak, aktívabbak voltak, több helyzetet alakítottak ki ellenfelüknél, a Répcelak azonban egy Rózsa Dániellel jobbnak bizonyult. 

 

Király SE - Szarvaskend SE 3-1 (2-1)  Szombathely, vezette: Talabér

Király SE: Biró - Kudron (Takács, 74.) , Reseterits, Németh (Tamás, 74.) , Kiss, Rózsás (Kalmár, 82.) , Horváth, Csákvári (Vargyas, 82.) , Czingráber (Velekei, 46.) , Vigh, Schimmer

Edző: Hegyi László

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei (Somogyi, 62.) , Jóna (Dobos, 78.) , Németh, Tuboly, Földes, Tompa, Kopfer, Wolf (Nagy, 70.) , Kis-Nemes, Törő

Edző: Kovács Kálmán

Gólszerzők: Rózsás 1., Csákvári 23., Reseterits 77., ill. Velekei 40.

 

Nagy elánnal kezdte meg a mérkőzést a hazai csapat és már az első húsz percet követően kétgólos előnyre tett szert, mely a félidő végén egyre csökkent a vendégek csodálatos gólja után. A folytatásban mindkét oldalon adódtak helyzetek, ebből a hazaiaknak sikerült egyet kihasználni, így alakult ki a 3-1-es végeredmény.

 

Büki TK - Haladás VSE-Zanati SE 0-7 (0-2)  Bük, vezette: Mórocz

Bük: Viczmándi - Fehér, Tóth, Kostyál, Bősze, Vamper (Kiss, 74.) , Nagy, Szabó, Kocsis, Somlai, Kovács

Edző: Komjáthy János

Haladás-Zanat: Horváth (Molnár, 82.)  - Buzás, Kovács, Pap, Szenczi (Németh, 82.) , Tóth M., Péter, Szőts (Zugonics, 74.) , Varga, Sály (Tóth B., 46.) , Ferencz (Simon, 74.)

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Szenczi 24., Varga 40., Tóth M. 51., Pap 2 (71., 80.), Szabó 76. (öngól), Tóth B. 81.

Kiállítva: Nagy 64. (Bük)

 

A listavezető magabiztos győzelemmel folytatta tovább remek sorozatát. 

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Fotó: Király Sportegyesület

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Vágányzár a Szombathely – Celldömölk, valamint Szombathely – Csorna vonalszakaszon
A Szombathely - Csorna állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vágányzárban érintett vonatok mentrendje az alábbiak szerint módosul:  
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
legfrissebbek
Rendőrautónak hajtott Mercedesével, majd elmenekült az ittas sofőr
Szabálytalanul közlekedett az autójával a városban a sofőr, ezért állították meg a rendőrök azt a külföldi rendszámú Mercedest, amely pár pillanattal később nekihajtott az egyik rendőrautónak, majd elrobogott a helyszínről - írja a 112press.
Taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás Kft.
Az Illés Sport Alapítványt Halmai Gábor kuratóriumi elnök képviselte - adta hírül szerdán honlapján az Illés Akadémia.
Májusban is összeülnek a képviselők
Kilenc napirendi pontot nyilvánosan, további kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak a képviselők a májusi közgyűlésen. Beszámoló hangzik el az idei út- és járdafelújítási programról, és első alkalommal módosítják az idei költségvetést. A csütörtökön 9 órakor kezdődő ülést élőben követhetik folyamatosan frissülő cikkünkben, a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában
Pénzbeli támogatások, önkormányzati bérlakás rendszer, hajléktalan- és idősellátás - szociális témákban ütköztette véleményét három képviselőjelölt a Szombathelyi Televízió stúdiójában hétfőn. A vitát dr. Czeglédy Csaba, a Szociális és Lakás Bizottság elnöke, független képviselőjelölt kezdeményezte, mellette Danka Lajos, a Mi Hazánk polgármester- és képviselőjelöltje, valamint dr. László Győző alpolgármester, az Éljen Szombathely képviselőjelöltje foglalt helyet.
Benke és Krivacsevics távozik a Falcótól
Távozik a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatától a válogatott Benke Szilárd és Krivacsevics Márkó.