km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Megújuló utcák Táplánszentkereszten

Megújuló utcák Táplánszentkereszten

A közelmúltban egy pályázatnak köszönhetően teljes szélességében megújult a település egyik legforgalmasabb szakasza, a Deák Ferenc utca. A felújítások itt még nem értek véget.

 

A Belügyminisztérium által kiírt útfelújítási pályázatra negyedszer nyújtotta be pályázatát a település, tudtuk meg Perl János polgármestertől. Ezúttal sikerrel szerepeltek rajta. Ennek köszönhetően a Deák Ferenc utca újult meg teljes szélességben, 375 méter hosszan.  


– A Deák Ferenc utca a településünknek egyik nagyon fontos közlekedési útvonala, mivel párhuzamosan halad a 87-es főúttal, a községen belül – tette hozzá a polgármester. – Így ki lehet kerülni a főút forgalmát, emiatt viszont ezen az utcán is sokan közlekednek. Az utca rossz állapotban volt, évente két alkalommal is kátyúzni kellett. Ám ez sem jelentett végleges megoldást, mivel a kátyúk egy idő után újra megjelentek. 


A belügyminisztérium pályázatán 23 millió forintos támogatást nyertek a munkák kivitelezéséhez, ehhez az önkormányzatnak 3,4 millió forintos önerőt kellet hozzátennie. 


– A munkákat már be is fejezték, ennek eredményekén az utcát teljes szélességében leaszfaltozták, padkáztak, és a csatornafedlapokat is szintbe helyezték – folytatta a polgármester. – Komoly beruházás volt, így a község belterületén sokkal biztonságosabban lehet közlekedni. Táplánszentkereszten az utóbbi két évtizedben folyamatosan zajlott az utak, a kerékpárutak és a járdák építése, felújítása. Minden évben valósultak meg ilyen beruházások saját erőből és pályázati támogatások segítségével is. Idén márciusban a Sport tér egy részét és a Gyöngyös utca egyik szakaszát újítottuk fel, valamint a József Attila utca padkáját javíttattuk ki. A beruházások közel 7 millió forintból valósultak meg. Októberben a Táncsics Mihály és Rákóczi Ferenc utcák útpadkáját is felújították. Több helyen nagy volt a szintkülönbség az út és padka között, emiatt balesetveszélyes volt, a felújítással ez megszűnt. 


A munkák nem értek véget, az önkormányzat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel közösen felülvizsgálta a település úthálózatát, ahol szükséges javításokat végeznek. 


Perl János hozzáfűzte még, a csapadékvíz-elvezetés problémáinak egy részét egy TOP- pályázat segítségével orvosolják majd, ehhez 106 millió forintot nyert a település. Már folyik a tervezési munka és a szükséges engedélyek beszerzése. A Fő utca egy részén újulna meg a vízelvezetés. A bölcsőde és templom között mindkét oldalon, nagyobb részben zárt, illetve kisebb részben nyitott módon vezetik el a vizet. Itt parkolókat is kialakítanának. Ezt követően a Szent Lőrinc templomtól a Fő utca déli oldalán egészen a Gyöngyös utcai hídig lenne felújítva, ahol kell, ott nyílt vízelvezető árkot építenének ki. 

 

Fotó: Nagy Jácint 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.