km/óra
  2022.05.22., vasárnap  •  Júlia, Rita napja
Megújuló utcák Táplánszentkereszten

Megújuló utcák Táplánszentkereszten

A közelmúltban egy pályázatnak köszönhetően teljes szélességében megújult a település egyik legforgalmasabb szakasza, a Deák Ferenc utca. A felújítások itt még nem értek véget.

 

A Belügyminisztérium által kiírt útfelújítási pályázatra negyedszer nyújtotta be pályázatát a település, tudtuk meg Perl János polgármestertől. Ezúttal sikerrel szerepeltek rajta. Ennek köszönhetően a Deák Ferenc utca újult meg teljes szélességben, 375 méter hosszan.  


– A Deák Ferenc utca a településünknek egyik nagyon fontos közlekedési útvonala, mivel párhuzamosan halad a 87-es főúttal, a községen belül – tette hozzá a polgármester. – Így ki lehet kerülni a főút forgalmát, emiatt viszont ezen az utcán is sokan közlekednek. Az utca rossz állapotban volt, évente két alkalommal is kátyúzni kellett. Ám ez sem jelentett végleges megoldást, mivel a kátyúk egy idő után újra megjelentek. 


A belügyminisztérium pályázatán 23 millió forintos támogatást nyertek a munkák kivitelezéséhez, ehhez az önkormányzatnak 3,4 millió forintos önerőt kellet hozzátennie. 


– A munkákat már be is fejezték, ennek eredményekén az utcát teljes szélességében leaszfaltozták, padkáztak, és a csatornafedlapokat is szintbe helyezték – folytatta a polgármester. – Komoly beruházás volt, így a község belterületén sokkal biztonságosabban lehet közlekedni. Táplánszentkereszten az utóbbi két évtizedben folyamatosan zajlott az utak, a kerékpárutak és a járdák építése, felújítása. Minden évben valósultak meg ilyen beruházások saját erőből és pályázati támogatások segítségével is. Idén márciusban a Sport tér egy részét és a Gyöngyös utca egyik szakaszát újítottuk fel, valamint a József Attila utca padkáját javíttattuk ki. A beruházások közel 7 millió forintból valósultak meg. Októberben a Táncsics Mihály és Rákóczi Ferenc utcák útpadkáját is felújították. Több helyen nagy volt a szintkülönbség az út és padka között, emiatt balesetveszélyes volt, a felújítással ez megszűnt. 


A munkák nem értek véget, az önkormányzat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel közösen felülvizsgálta a település úthálózatát, ahol szükséges javításokat végeznek. 


Perl János hozzáfűzte még, a csapadékvíz-elvezetés problémáinak egy részét egy TOP- pályázat segítségével orvosolják majd, ehhez 106 millió forintot nyert a település. Már folyik a tervezési munka és a szükséges engedélyek beszerzése. A Fő utca egy részén újulna meg a vízelvezetés. A bölcsőde és templom között mindkét oldalon, nagyobb részben zárt, illetve kisebb részben nyitott módon vezetik el a vizet. Itt parkolókat is kialakítanának. Ezt követően a Szent Lőrinc templomtól a Fő utca déli oldalán egészen a Gyöngyös utcai hídig lenne felújítva, ahol kell, ott nyílt vízelvezető árkot építenének ki. 

 

Fotó: Nagy Jácint 

Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
Savaria Fórum 31. évfolyam 18. szám - 2022.05.13.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Halálos közlekedési baleset történt Csepregen
Halálos közlekedési balesetet szenvedett az a férfi, aki szombat délután a Vas megyei Csepregen a Kossuth Lajos utcában autójával egy vízelvezető árokba hajtott - közölte a honlapján a rendőrség.
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése
A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Falco: vereség a negyeddöntő második mérkőzésén, egyenlíteni tudott hazai pályán a Szeged
A Tisza-partiak 80-74 arányban tudtak nyerni, így mindenképpen lesz negyedik felvonás.
Dr. Nemény András: itt lenne az ideje a konszolidációnak
Szinte (köz)médiacsoda történt az elmúlt héten: dr. Nemény András, Szombathely polgármestere előbb az M1, majd a Kossuth Rádió stúdiójába kapott meghívást. A városvezetőt az MSZP átalakulása mellett helyi ügyekről is faggatták, a kérdésekre pedig nem lehet azt mondani, hogy hardcore propaganda-elemeket tartalmaztak volna. Összefoglalónk.
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Tóth Veronikán az extrém magaslatok, helyzetek sem fognak ki
Mászott már az egri vár falán, de az Aggteleki Cseppkőbarlang felett tornyosuló sziklára is felkapaszkodott, pedig még csak 14 esztendős. Tóth Veronika hét évvel ezelőtt szeretett bele a falmászásba, azóta pedig egyre szebb sikereket ér el, tavaly például Magyar Kupa-győztes lett nehézségi mászásban a serdülők között. A fiatal tehetségre már a MOL Alapítvány is felfigyelt, mi pedig a kezdetekről, motivációról, célokról beszélgettünk vele.
Kanyar után csapódott árokba a Volkswagen Sorokpolány közelében
A mentők kórházba szállították a személyautó vezetőjét. A jármű egy jobbra ívelő kanyar után megcsúszott, áttért a szemközti sávba és árokba csapódva felborult.