km/óra
  2022.10.06., csütörtök  •  Brúnó, Renáta napja
Megújul a 11-es Huszár úti streetballpálya

Megújul a 11-es Huszár úti streetballpálya

Több mint húszmillió forintból újul meg a streetballpálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.

 

Eljárt az idő a streetballpálya fölött a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A felülete repedezik, néhány hasadás között már a fű is kinőtt, a pálya alapja is rossz állapotban van. Bokányi Adrienn önkormányzati képviselő elmondta, hogy új alapot kap majd a sportpálya, aminek rendkívül leromlott az állapota. Nem érné meg a meglévő pályára egy zaj- és ütéscsillapító rekortán burkolatot tenni, mivel az nem lenne időtálló. Az új alapra kerül majd két szabványméretű, rekortán borítású pálya. 


A kosárpalánkokat szabvány streetballpalánkokra cserélik a felújítás során, amely heteken belül elkezdődik, és körülbelül három hónapig fog tartani. Ha elkészül a modern pálya, a lakókat a pattogó labda zaja sem fogja zavarni. 


Az önkormányzati képviselő hozzátette, CLLD-s pályázaton nyert forrásból, illetve ezt kiegészítve önkormányzati forrásból valósul meg a teljes pálya felújítása. A top CLLD pályázaton 14,9 millió forintot nyert a város, amit kiegészítenek több mint 6 millió forinttal. A teljes beruházási összeg mintegy 21,3 millió forint.


A streetballpálya felfrissítésével teljessé válik a rekreációs övezet a tömbbelsőben. Először a játszóteret fejlesztették egy háromdimenziós kerítésnek az elhelyezésével, azt követően egy D típusú sportparkot létesítettek, valamint az Ezer fa program segítségével fákat telepítettek. 


A további tervek között szerepel a játszótér felújítása TOP plusz forrásból - már folyik a tervezői egyeztetés. Kicserélik a játszóeszközöket, padokat, pingpongasztalokat, akadálymentes parkoló és szilárd burkolatú bejáró épül. Árnyas homokozót és ivókutat is telepítenek.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járvány alatt, bántalmazta az orvost
A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Megújult a vezetékrendszer és a járda egy szakasza a Váci utcában
Befejeződött a vezetékrendszer felújítás és a járda egy szakasza is megújult a Váci Mihály utcában, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Horváth Soma alpolgármester.
Vadbaleset, ittas vezetés, elütött kerékpáros – az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 5-én 5 óra és 2022. október 6-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Elfogtak egy Top 50-es magyar bűnözőt, egy 52 éves körmendi férfit Németországban
Elfogtak egy körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő körmendi férfit Németországban - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.
Aradi vértanúk: felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt
Katonai tiszteletadás mellett, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az aradi vértanúk emléknapján, csütörtök reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.