km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megújul a 11-es Huszár úti streetballpálya

Megújul a 11-es Huszár úti streetballpálya

Több mint húszmillió forintból újul meg a streetballpálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.

 

Eljárt az idő a streetballpálya fölött a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A felülete repedezik, néhány hasadás között már a fű is kinőtt, a pálya alapja is rossz állapotban van. Bokányi Adrienn önkormányzati képviselő elmondta, hogy új alapot kap majd a sportpálya, aminek rendkívül leromlott az állapota. Nem érné meg a meglévő pályára egy zaj- és ütéscsillapító rekortán burkolatot tenni, mivel az nem lenne időtálló. Az új alapra kerül majd két szabványméretű, rekortán borítású pálya. 


A kosárpalánkokat szabvány streetballpalánkokra cserélik a felújítás során, amely heteken belül elkezdődik, és körülbelül három hónapig fog tartani. Ha elkészül a modern pálya, a lakókat a pattogó labda zaja sem fogja zavarni. 


Az önkormányzati képviselő hozzátette, CLLD-s pályázaton nyert forrásból, illetve ezt kiegészítve önkormányzati forrásból valósul meg a teljes pálya felújítása. A top CLLD pályázaton 14,9 millió forintot nyert a város, amit kiegészítenek több mint 6 millió forinttal. A teljes beruházási összeg mintegy 21,3 millió forint.


A streetballpálya felfrissítésével teljessé válik a rekreációs övezet a tömbbelsőben. Először a játszóteret fejlesztették egy háromdimenziós kerítésnek az elhelyezésével, azt követően egy D típusú sportparkot létesítettek, valamint az Ezer fa program segítségével fákat telepítettek. 


A további tervek között szerepel a játszótér felújítása TOP plusz forrásból - már folyik a tervezői egyeztetés. Kicserélik a játszóeszközöket, padokat, pingpongasztalokat, akadálymentes parkoló és szilárd burkolatú bejáró épül. Árnyas homokozót és ivókutat is telepítenek.

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak