km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megtisztult a Markusovszky utca is Szombathelyen

Megtisztult a Markusovszky utca is Szombathelyen

Folytatódik a tavaszi utcatakarítási akció.

Az önkormányzat kezdeményezésére a szokásos, előre ütemezett feladataikon kívül átfogó utcatakarítást végez a SZOVA NZrt. és a Szompark Kft. a város különböző pontjain a tavaszi időszakban, a legutóbbi állomás a Markusovszky utca volt – számolt be hivatalos oldalán az önkormányzat.

Március 26-án a szombathelyi közterület-felügyelet munkatársainak segítségével lezárták a Markusovszky utca déli szakaszán lévő parkolókat, így azokat a részeket is sikerült megtisztítani, amelyeket máshogy nem lenne lehetséges. Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, a SZOMPARK Kft. munkatársai pedig fametszési és parkfenntartási munkákat is végeztek, a takarítási munkálatokat követően újrafestették az érintett szakasz parkolóhelyeit is.

Kedvező időjárás esetén a héten sorra kerül a Kőrösi Csoma Sándor utca is.

Fotó: Bonyhádi Zoltán/Szombathely MJV

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.